Glede materiala je moje mnenje tako, da lahko uporabiš aluminij ali jeklo. Jaz sem uporabil jekleno pločevino in jeklene profile, ker je to material, ki ga lahko varim in ker mi teža ni bila toliko pomembna. No, U pločevinastih profilov sploh nisem varil, so v enem kosu in privijačeni na podstavek. Varjen je samo podstavek in roka, ki drži bicikel pokonci. Z materialom nisem šparal, posledično se je nabralo nekaj kilogramov, ampak so zato nosilci zanesljivi, dovolj trdni, močni, se ne krivijo, lahko čvrsto pritrdim, ...
Pri tovrstnih nosilcih je sicer prisotna ena pomankljivost, vzdolžno je treba narediti ene omejevalnike po meri, da se kolo ne more premikati vzdolžno po žlebu. Komercialni nosilci te vrste imajo neke vrste vezico za večkratno uporabo, ampak nekoliko vzdolžnega pomika ne preprečujejo. Jaz sem naredil dovolj globoke U žlebove, da se gume koles dobro prilegajo, namesto vezic sem uporabil elastične vrvi za tovor, navil 5x-6x okoli žleba in feltne z gumo kolesa. Da se kolo ne more pomikat naprej ali nazaj, sem dodal še zagozde v žleb. Ker sem žleb po celi dolžini navrtal na 50mm, podobno kot komercialna rešitev, sem kar skozi te luknje privijačil lesene zagozde... ko se mi bo dalo, bom naredil nekaj boljšega iz pločevine, bolj na mero, bom videl. Važno je, da kolo pri sunkovitem zaviranju ne zapusti svojega mesta.
Glede TUV... kaj pa vem, načeloma je kolo (bicikel) tovor, tudi nosilec bi lahko klasificiral kot tovor... ampak če je kolo pritrjeno izključno na nosilec, potem je nosilec pritrdilna naprava. Če bi bilo kolo pritrjeno na prečke, strešne sani, potem si pritrdilna naprava gurtne, elastične vrvi, karkoli s čimer pritrdiš tovor... Dokler se ne zgodi nesreča zaradi napačno pritrjenega tovora, najbrž ne bo nobenih težav, če pa pride do nesreče, ker bi recimo kolo padlo dol, lahko pričakujemo težave... no, teh težav se ne bi rešil tudi s Thule ali drugim zvenečim nosilcem, če bi slabo ali napačno pritrdil tovor (kolo).
Ne glede na to ali so nosilci koles na strehi ali prikolici, zadeva je enaka, tovor je tovor, nosilci so nosilci. Jaz sem šel na prikolico ker jo imam in jo redno uporabljam in se mi je neumno zdelo, da ne bi biciklov vozil s prikolico, saj je veliko lažje... nenazadnje, tudi poraba goriva je s prikolico opazno manjša kot če so bicikli na strehi. Pri enem biciklu ni neke razlike, pri 4 ali 5 biciklih pa opazna razlika. Največ sem jih na prikolici peljal 7 biciklov, v prikolici pa piva za vse za cel teden

Tako obtežena prikolica se je peljala super.
Čez kakšen teden ali dva se bom dokopal do nosilcev, tako da jih lahko pofotkam.