STROJNISTVO.com • Poglej temo - Feroterm peč in SUN P7 parametri

Feroterm peč in SUN P7 parametri

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: Feroterm peč in SUN P7 parametri

OdgovorNapisal/-a djbunny1977 » 23.1.2024 15:49

tucko napisal/-a:
vili napisal/-a:tucko:
150 bar, kje v cilindru ali na površino briketov???...

Na cilindru, cilinder je pa fi 180mm. Premer briketa je fi65.
Klešče stiska cilinder se mi zdi da je fi120 , na ta cilinder je pa pritisk 190-200 bar (stisne toku de kladu spešta :) )

kej prodajaš al samo za sebe, lahk v zs mapišeš ceno tone, pa niso večji od 6mm
lp
djbunny1977
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 23.1.2024 17:12

je napisal fi65, ja sem moral tut jazst mal pogledat, fi 65, verjetno mm haha..., ma kaj vem no..., ma jebiga desise marici...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 25.1.2024 20:39

CADfreak napisal/-a:Pozdravljen

Sem videl, da si že na forumu Pod Svojo Streho spraševal. Jaz uporabljam isti gorilec na stari Ferrothermovi peči (kupljena leta 1998 tik pred uvedbo ddv-ja :D ), le da je moja močnejša, 30 KW piše na tablici...

Moj odgovor ti ne bo kaj dosti pomagal, ker od vsega začetka (novo leto 2013) kurim Sava pelete (mešani bukev/smreka, so med cenejšimi) in to na tovarniških nastavitvah. Za te pelete sem se odločil ravno po spremljanju prej omenjenega foruma, kjer so takrat kar hvalili to kombinacijo. Zagon sem naredil sam, ker se je zelo mudilo takrat, vsi meni znani serviserji in inštalaterji so pa takrat rabili več kot teden dni časa, da bi lahko prišli naokoli. Peč je znotraj temno siva, po stenah se nabira samo prah, ki ostane po zgorevanju peletov.

Treba je vedeti, da te peči niso "specialke" za kurjenje peletov in imajo dokaj nizek izkoristek napram sodobnim pečem. Ti kuriš cel dan, jaz pa kurim zjutraj in zvečer, ogrevam hišo s 100 m^2 površin, je pa dobro izolirana (15cm stiropora) z novimi okni. Trenuten režim je zjutraj od 4:30 do 9:00 in zvečer od 17:00 do 21:00. V soboto in nedeljo je drugače, kuri se od 6:30 do 10:00, popoldan pa od 17:00 do 23:00. Poleg ogrevanja prostorov grejem še sanitarno vodo (bojler na peči ima 130 l prostornine). Pri tem režimu trenutno pokurim 6 vreč/teden. Temperaturo dvižnega voda imam nastavljeno na 60°C (kompromis s katerim preko mešalnega ventila dosegam, da ima voda za talno gretje 40°C, za radijatorski del pa 60°C). Sanitarno vodo grejem tudi izven kurilne sezone, takrat kurim na 75°C in pokurim 2 vreči na teden. Pri najhujšem mrazu do sedaj sem pokuril 12 vreč/teden.

Mi je pa poleti zmanjkalo Sava peletov in sem kupil Bioles Horizont mešane pelete, ker so se mi po sestavi zdeli najbolj podobni Savinim. Sem tudi te kuril s tovarniškimi nastavitvami, ampak niso zgorevali enako dobro, se je na kurišču naredila tanka, smolasta prevleka (zadeva je bila lepljiva). Je pa po prehodu na savine pelete to spet zginilo...

In še nekaj, grelec zraka, potrebnega za vžig, ima življensko dobo okli 2 - 3 leta, trenutno pri meni opravlja delo že tretji...

Verjetno ti moje pisanje ni kaj dosti koristilo, lahko ti samo svetujemo to, kar je predlagal moj predhodnik....

Lp

Jože

Lep pozdrav ,
Imam Sime 32 kw peč na dan pokurim 3 vreče peletov vi v 8 urah 1 vrečo ne razumem .
Gorilec je nastavljen 4 stopnja 32 kw , dimnik imam schidel fi 180 tako , da imam loputo skoraj zaprto .Časovno kurim tam nekje kot vi ( namontiral bom števec obratovanja gorilca ) .
Imate mogoče kakšen nasvet.
Lp
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a djbunny1977 » 26.1.2024 9:36

gobar napisal/-a:

Sem videl, da si že na forumu Pod Svojo Streho spraševal. Jaz uporabljam isti gorilec na stari Ferrothermovi peči (kupljena leta 1998 tik pred uvedbo ddv-ja :D ), le da je moja močnejša, 30 KW piše na tablici...

Moj odgovor ti ne bo kaj dosti pomagal, ker od vsega začetka (novo leto 2013) kurim Sava pelete (mešani bukev/smreka, so med cenejšimi) in to na tovarniških nastavitvah. Za te pelete sem se odločil ravno po spremljanju prej omenjenega foruma, kjer so takrat kar hvalili to kombinacijo. Zagon sem naredil sam, ker se je zelo mudilo takrat, vsi meni znani serviserji in inštalaterji so pa takrat rabili več kot teden dni časa, da bi lahko prišli naokoli. Peč je znotraj temno siva, po stenah se nabira samo prah, ki ostane po zgorevanju peletov.

Treba je vedeti, da te peči niso "specialke" za kurjenje peletov in imajo dokaj nizek izkoristek napram sodobnim pečem. Ti kuriš cel dan, jaz pa kurim zjutraj in zvečer, ogrevam hišo s 100 m^2 površin, je pa dobro izolirana (15cm stiropora) z novimi okni. Trenuten režim je zjutraj od 4:30 do 9:00 in zvečer od 17:00 do 21:00. V soboto in nedeljo je drugače, kuri se od 6:30 do 10:00, popoldan pa od 17:00 do 23:00. Poleg ogrevanja prostorov grejem še sanitarno vodo (bojler na peči ima 130 l prostornine). Pri tem režimu trenutno pokurim 6 vreč/teden. Temperaturo dvižnega voda imam nastavljeno na 60°C (kompromis s katerim preko mešalnega ventila dosegam, da ima voda za talno gretje 40°C, za radijatorski del pa 60°C). Sanitarno vodo grejem tudi izven kurilne sezone, takrat kurim na 75°C in pokurim 2 vreči na teden. Pri najhujšem mrazu do sedaj sem pokuril 12 vreč/teden.

Mi je pa poleti zmanjkalo Sava peletov in sem kupil Bioles Horizont mešane pelete, ker so se mi po sestavi zdeli najbolj podobni Savinim. Sem tudi te kuril s tovarniškimi nastavitvami, ampak niso zgorevali enako dobro, se je na kurišču naredila tanka, smolasta prevleka (zadeva je bila lepljiva). Je pa po prehodu na savine pelete to spet zginilo...

In še nekaj, grelec zraka, potrebnega za vžig, ima življensko dobo okli 2 - 3 leta, trenutno pri meni opravlja delo že tretji...

Verjetno ti moje pisanje ni kaj dosti koristilo, lahko ti samo svetujemo to, kar je predlagal moj predhodnik....

Lp

Jože

Lep pozdrav ,
Imam Sime 32 kw peč na dan pokurim 3 vreče peletov vi v 8 urah 1 vrečo ne razumem .
Gorilec je nastavljen 4 stopnja 32 kw , dimnik imam schidel fi 180 tako , da imam loputo skoraj zaprto .Časovno kurim tam nekje kot vi ( namontiral bom števec obratovanja gorilca ) .
Lp

Kateri gorilec imaš, če imaš ferroli sun p7, potem nastavi to4 na manj, ta t04 se šteje 8xsekund(število ki ga imaš naštimanega), da ti meče pelete noter ter t07 na fabriško, tko mam jaz, pa ponucam pri hudem mrazu cca 2,5 do 3 vreče na dan, zdej k se je mal umiril, pa nekje 1,5 vreče na dan, upam da ti je kaj pomagalo
djbunny1977
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gobar » 27.1.2024 18:48

djbunny1977 napisal/-a:
gobar napisal/-a:

Lp

Jože

Lep pozdrav ,
Lp

Kateri gorilec imaš, če imaš ferroli sun p7, potem nastavi to4 na manj, ta t04 se šteje 8xsekund(število ki ga imaš naštimanega), da ti meče pelete noter ter t07 na fabriško, tko mam jaz, pa ponucam pri hudem mrazu cca 2,5 do 3 vreče na dan, zdej k se je mal umiril, pa nekje 1,5 vreče na dan, upam da ti je kaj pomagalo

Hvala za nasvete . Imam gorilec Lamborgini 3.4 . Glede nastavitev razumem ujeti moraš časovno najbolje
pogoje podajanja peletov. Kot sem že napisal imam skoraj zaprto loputo dimnika . Peč ni za pelete , zato ni vakumsko tesnjena tako da moraš regulirati z ventiatorjem , če nastavim na tovarniško natavitev 32 kw
150 Pa se kadi iz peči . To nastavitev sem dosti zmanjšal in mi dela odlično tudi poraba je boljša in ni zognjelih peletov z 04 ,07 in 014 in mešalnim ventilom znižal porabo OK je.
Glede na to , da je peč Sime 32 kw 27 L namenjena za kurjavo olje ali drva sem zadovoljen . Poskušal jo bom še malo zatesniti okoli vratc . Kurim pelete iz Todraža zelena energija .Hvala za nasvete !
Lep pozdrav
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 27.1.2024 19:12

glej včasih smo merili temperaturo dimnih plinov. kolikšna je pri tebi. bila naj bi cca 180, če boš dušil bo jeba, dim nima kam iti, kaj ni jasno..., moj toplovudni kamin nima v dimniku nobeneg dušenja...moč cca 15 kW..., če pa dimu zraste temp, začne zmanjševati doziranje..., ko laufa na polno meče cca 7 sek, pri špar načlinu pa 2..3 sek na 10 swkund..., ja je kar dobro zasnovan...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 27.1.2024 21:40

Dober večer.

Se opravičujem za pozen odgovor, samo tako ali tako ne bo koristen. Jaz imam moč nastavljeno na drugo stopnjo, za več ni potrebe. Pa Vilijev predlog meritve temperature dimnih plinov je tudi na mestu...

To pa so moji podatki porabe za to kurilno sezono. Datum označuje dan, ko sem dosipal pelete, številka poleg je pa število vreč, porabljenih med prejšnjim in tekočim datumom. Torej je bila poraba med 14.01 in 21.01 11 vreč (165 kg...)

Slika

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov