STROJNISTVO.com • Poglej temo - HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 29.10.2012 18:33

...da bo volk cel in koza sita, predlagam javno predstavitev HHE generatorja (oz. kakorkoli pač se to čudo imenuje).
Mogoče imajo te izumitelji tudi kakšen testeni avto za probo tako, da se lahko vsak sam prepriča o zmanjšani porabi goriva.
Zdaj v teh časih kar nekaj v naprej plačevat in kupovat mačka v žaklju... to žal ne gre.

Uporabnik Hidrogenska tehnologija ima do sedaj 74 objav na forumu in to v tej temi in v temi avto na vodo. Iz tega sklepam, da se je registral izključno zato, da reklamira svoj izum.
Zanima me, kdaj bo predstavitev tega izuma?
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janis » 29.10.2012 20:23

Hvala Krpan za izčrpno razlago. In ostalim za podana mnenja. Opažam, da tudi na strojniškem forumu niso vsi strokovnjaki strojniki in niso vsi strojniki izumitelji, navsezadnje pa , če bi že bil kdo izumitelj-strokovnjak, pa svojega znanja ne trosi okoli kar tako. Še tistega znanja, ki ga pridobi-mo od drugih, niso-mo pripravljeni deliti naprej.. Žalostno..kot kitajci za zidom..
Pa vendar, da se vrnem k temi: Sam mislim, da je mogoče še precej povečati izhodno moč motorjev ob enaki porabi goriva. Meni bi bil to izziv, če bi se imel čas ukvarjati s tem, pa na žalost trenutno ne gre. Kako bo takšen motor izgledal... kaj vse bo pri tem uporabljeno(materijali, dodatki gorivu, maziva, vakuum, nadtlak, katalizatorji..)..kdo ve.. Vse to so vprašanja, na katera mi-zaenkrat nimamo odgovorov, ali pa jih zaradi svoje nadutosti ali pa neznanja in prepričanosti v svoj-edini prav, enostavno ne vidimo.. Vsakdo, ki je malo bolj zavzeto spremljal kemijo in fiziko v šoli, ve da se marsikateri element ali spojina v določenih razmerah čudno-nerazložljivo obnaša. Nekaj teh pojavov so strokovnjaki v preteklosti že razložili in so tudi uporabni v praksi. A z nadaljnim raziskovanjemm se vedno znova pojavljajo novi izzivi in nova vprašanja. In kdo bo dal odgovore na ta vprašanja?? Verjetno ne tisti, ki trdi, da se sedanji 30% izkoristek motorjev(Tukaj mislim spremembo iz kemične, preko toplotne v mehansko energijo) ne da povečati in verjetno tudi ne tisti, ki išče razne perpetuumee in trdi, da delujejo že, samo trenutno ne..
Verjetno bo najprej našel rešitev nekdo, ki se ne bo omejeval s svojim znanjem-neznanjem, ampak enostavno znal sprejeti idejo in izziv z zavedanjem, da se vse da, le mi še nismo odkrili, kako. In potem preko tega iskal dodatna-nova znanja.
Sam še nisem videl tega HHO generatorja, in zato ne morem trditi, a je nateg ali ne. Če pa bi stvar videl, pa ne rabim neke zapletene testne naprave, da bi ugotovil, ali deluje ali ne, tako kot verjamem da tudi mnogi med vami. Tako da se kar strinjam z jan.23, da naredimo javno predstavitev, pa bo volk cel in koza sita..
Kar pa se tiče multinacionalk in zaklepanja izumov v predale, pa poznam vsaj eno zanimivo in poučno zgodbico. A o tem kdaj drugič. Ima pa ljubohor prekleto prav glede tega...

Lp. Janis
janis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Krpan » 29.10.2012 20:54

Sergej napisal/-a:Brez pomena razlagaš Krpan, ker imaš tu opravka s 'praktičnimi strokovnjaki', ............
LP

Upanje umre zadnje in potrpljenje je božja mast....ni mi jasno kako so nekateri prepričanni v svoj prav, ki je brez temeljev...ni čudno, da pride do vojn, in da ljudje kot je bil Hitler pridejo na oblast tako, da zanje voli večina...
Včeraj mi je en študent dejal, da je brezplačen študij njegova pravica in da oblast ne sme posegat v to pravico...če pa iz fakultet in srednjih šol pridejo ven takšni "strokovnjaki", pa mislim, da si niso sami krivi ampak bi profesorje pri katerih so opravljali izpite poslal na prisno delo, saj so iz šol spustili ljudi, ki so zaradi svojega neznanja potencialno nevarni za okolico...
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 29.10.2012 21:08

Še vedno čakam namig kaj pravi Vibeova teorija o lončkih...

....saj res, bliža se december in z njim konec sveta.

Tistim ki vneto zagovarjate HHO bi se moralo vsaj malo sanjat kaj to je? Govoriti nekaj o uvajanju vodika ali kakršnega koli dodatka v ottov proces brez poznavanja osnov je milo rečeno, predrzno.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 29.10.2012 21:17

janis,tudi jaz mislim,da je mogoče v tehniki še marsikaj narediti in,da nič,kar je že dognano ni zabetonirano.Glede HHO,ti bom poslal,če bo šlo tukaj,če ne pa na Z.S.,da boš dobil malo predstave.Jaz imam pri 12V napajanja in potrošnji toka 5 do 6A proizvodnjo plina okrog 1.5 l.na minuto,odvisno od električne vezave celice.Probal bom prilepiti,kakšno sliko.Naredil sem tudi da 5 k.m.štiritaktni motor od kosilnice deluje na bencinske hlape,brez uplinjača.
Slika
Celo življenje se učimo,nazadnje nevedni umremo.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janis » 29.10.2012 22:27

Ja, mislim da omenjanje Hitlerja in razlaga vzrokov za nastanek velikih vojn pa definitivno sodi na strojniški forum, sploh v temo o morebitni izboljšavi bencinskega motorja :roll: ..verjetna rešitev problema..in to strokovna :oops:
Kar se pa tiče vibeove teorije, pa nimam pojma čemu je namenjena in o čem govori 8) ...
Sam sem včasih nastavil vžig na fičotu kar od oka, pa vam povem, da mi je bolje laufal, kot pa tovarniško nastavljen(po Vibeovi formuli) :roll:
Kolikor pa vem, pa Vibe ni delal poizkusov na gorivu z dodatkom čistega vodika in kisika
Še kej!?
janis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a igor_k » 29.10.2012 22:42

janis, ljubohor, torej vidva verjameta, da je HT (hidrogenska tehnologija) bil pri BMW-ju (oz. katerikoli drugi avtomobilski tovarni) in da so ga odslovili z besedami, da to že imajo, pa ne smejo prodajati?

Se vama ne zdi veliko bolj verjetno, da se to ni zgodilo, oziroma svojega produkta ni ponudil nikomur?

In če njegov proizvod deluje iz tega sledi, da lahko v garaži narediš motor z veliko boljšim izkoristkom, kot ga lahko naredijo vsi vrhunski inženirji na svetu z najsodobnejšo opremo.

Za dokazovanje, da zadeva ne deluje, sploh ne potrebuješ znanja fizike, samo zdravo kmečko pamet.
igor_k
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 29.10.2012 22:46

igor_k napisal/-a:janis, ljubohor, torej vidva verjameta, da je HT (hidrogenska tehnologija) bil pri BMW-ju (oz. katerikoli drugi avtomobilski tovarni) in da so ga odslovili z besedami, da to že imajo, pa ne smejo prodajati?

Se vama ne zdi veliko bolj verjetno, da se to ni zgodilo, oziroma svojega produkta ni ponudil nikomur?

In če njegov proizvod deluje iz tega sledi, da lahko v garaži narediš motor z veliko boljšim izkoristkom, kot ga lahko naredijo vsi vrhunski inženirji na svetu z najsodobnejšo opremo.

Za dokazovanje, da zadeva ne deluje, sploh ne potrebuješ znanja fizike, samo zdravo kmečko pamet.
Tako,je prjatu,je treba delat,če izpade okroglo,je lopata,če pa izpade koničasto,bo kramp.L.p.L
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 30.10.2012 7:30

:D :D :D

Navajam:

Po moje je že dosti ljudi po svetu,ki se vozi na ta način,pa si ne upajo povedati nikomur

Sicer pa,jaz verjamem v svojo teorijo dokler z poizkusom ne ugotovim obratno.

Še zmeraj pa ni nihče odgovoril(strokovno), zakaj je v motorjih z notranjim izg. izkoristek pri pretvorbi iz toplotne v mehansko energijo samo 30%!!?

Sam mislim, da je mogoče še precej povečati izhodno moč motorjev ob enaki porabi goriva. Meni bi bil to izziv, če bi se imel čas ukvarjati s tem, pa na žalost trenutno ne gre

Naredil sem tudi da 5 k.m.štiritaktni motor od kosilnice deluje na bencinske hlape,brez uplinjača.

Pa še izjava stoletja (dvajsetega, naftnega):

in senzor,ki bo javil,da motor deluje,ali ne deluje

:D :D :D
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 30.10.2012 8:09

janis napisal/-a:Ja, mislim da omenjanje Hitlerja in razlaga vzrokov za nastanek velikih vojn pa definitivno sodi na strojniški forum, sploh v temo o morebitni izboljšavi bencinskega motorja :roll: ..verjetna rešitev problema..in to strokovna :oops:
Kar se pa tiče vibeove teorije, pa nimam pojma čemu je namenjena in o čem govori 8) ...
Sam sem včasih nastavil vžig na fičotu kar od oka, pa vam povem, da mi je bolje laufal, kot pa tovarniško nastavljen(po Vibeovi formuli) :roll:
Kolikor pa vem, pa Vibe ni delal poizkusov na gorivu z dodatkom čistega vodika in kisika
Še kej!?

Ja še nekaj. Potemtakem tudi veš da ga ni sodobnega motorja ki bi dovoljeval obratovanje z lončki kateri vplivajo na kvaliteto goriva. Ne poznam strokovnjaka ki bi motorno elektroniko "naštelal" z premostitvami in releji... :lol:
He he,..vse bolj se mi dozdeva da ti motorji varčujejo z gorivom zgolj zaradi preklopa obratovanja v način z pol manjšo močjo.....
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janis » 30.10.2012 8:18

hscnc napisal/-a:
janis napisal/-a:Ja, mislim da omenjanje Hitlerja in razlaga vzrokov za nastanek velikih vojn pa definitivno sodi na strojniški forum, sploh v temo o morebitni izboljšavi bencinskega motorja :roll: ..verjetna rešitev problema..in to strokovna :oops:
Še kej!?

Ja še nekaj. Potemtakem tudi veš da ga ni sodobnega motorja ki bi dovoljeval obratovanje z lončki kateri vplivajo na kvaliteto goriva. Ne poznam strokovnjaka ki bi motorno elektroniko "naštelal" z premostitvami in releji... :lol:
He he,..vse bolj se mi dozdeva da ti motorji varčujejo z gorivom zgolj zaradi preklopa obratovanja v način z pol manjšo močjo.....
Se ti dozdeva.. :roll: ...mojster za dozdevanje..!? :lol:
janis
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 30.10.2012 8:28

Nekdo je že rekel, pa se lahko samo strinjam... najbolj zabavna tema na tem forumu.

Pripisali so mi že jasnovidnost, norčevanje, nestrokovnost in ne vem kaj še vse. Pa moram vseeno priznati, da vsako jutro pogledam kakšna nova dognanja so zapisana pod to temo in se krepko "odobrovoljim" za cel dan. :lol: :lol:

Res pa je tudi, da ne morem verjeti, da so ljudje, ki to objavljajo strojniki. Upam, da niso.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 30.10.2012 8:30

janis,preveri z,s,če si dobil!
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejach » 30.10.2012 8:50

janis napisal/-a: Sam mislim, da je mogoče še precej povečati izhodno moč motorjev ob enaki porabi goriva....
A z nadaljnim raziskovanjemm se vedno znova pojavljajo novi izzivi in nova vprašanja. In kdo bo dal odgovore na ta vprašanja?? Verjetno ne tisti, ki trdi, da se sedanji 30% izkoristek motorjev(Tukaj mislim spremembo iz kemične, preko toplotne v mehansko energijo) ne da povečati in verjetno tudi ne tisti, ki išče razne perpetuumee in trdi, da delujejo že, samo trenutno ne.. ...
Verjetno bo najprej našel rešitev nekdo, ki se ne bo omejeval s svojim znanjem-neznanjem, ampak enostavno znal sprejeti idejo in izziv z zavedanjem, da se vse da, le mi še nismo odkrili, kako. In potem preko tega iskal dodatna-nova znanja.

Ja kaj pa misliš, da delajo tisoči zaposleni v razvojnih oddelkih za IC motorje? Menda jih ne plačuje naftni lobi, da se čohajo po jajcih in prenašajo risbe iz 70-ih v 3D modelirnike.
Eni imate pa res romantičen pogled na razvoj.
drejach
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pely » 30.10.2012 10:44

Nekdo je že rekel, pa se lahko samo strinjam... najbolj zabavna tema na tem forumu.

Popolnoma se strinjam!
Upam, da še dolgo ne bo uradnih rezultatov in testiranj.
pely
Pripravnik
Pripravnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost