epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
marko-x napisal/-a:Kakšne razmere pa vladajo v celotnem postopku(max. tlak, max. temperatuta)?

merkač napisal/-a:Unknown napisal/-a:Biodiesel sem pridelal doma iz odpadnega olja iz McDonaldsa. Ker je tega že eno leto se in od takrat nisem več ukvarjal s tem lahko povem samo okvirno ceno, ki je bila nekje 55 sit navzgor za liter (brez dela), s količino pač cena pada in 55 je res minimalna, za recimo količino od 2000l/mesec , trenutna je bila okoli 85. Izdelal sem ga samo eksperimentalno 2x po cca 5 l se z njim vozil in ga vsestransko preizkusil v golfu2 D. V planu sem imel tudi večjo proizvodnjo za kar sem že naredil načrte za 80l reaktor in potek procesa in nakupil tudi nekaj opreme. Plan sem kasneje opustil ker na faksu nisem dobil zadostne podpore da bi iz tega opravil diplomo. Če koga zanima in bi bil pripravljen sodelovati pri proizvodnji naj se javi, stvar je zanimiva in bi se kasneje tud finančno izplačala. Največji problem pri pridobivanju večjih količin biodizla pa je, kako pridobit zadostno količino odpadnega olja oz. zbiranje le-tega. Poleg tega naj povem da sva s kolegom takrat postopek peljala še dalje in iz odpadnega glicerina pridobila uporabno žajfo-milo, ki je bilo že pri prvem poizkusu kar solidno, pri drugem pa sva pridobila pravo šmir pasto z vonjem po cimetu, v končni fazi je lahko stranski produkt biodizla tudi tisto milo ki ga prodajajo v Lj. pri robbovem vodnjaku (v različnih barvah in vonjih drago kot žafran!!).
Naj še povem da je trenutna komercialna cena biodizla pri nas 100-110 sit/l ampak je veliko manj kvaliteten kot ta, ki sem ga sam pridobil.
Lp
Prosim če mi posredujete vaš naslov, ker se tudi jaz zanimam za pridelavo biodisela.

Anonimno napisal/-a:mene pa zanima kje dobiti najcenejsi metanol, ki je potreben za izdelavo biodizla ?
( bjack17@email.si )
LP

Kako je pa pri večjih avtohišah oz. servisih z obrabljenimi motornimi olji alpa delavnice ki delajo servise na kamjonih??

jaky napisal/-a:merkač napisal/-a:Unknown napisal/-a:Biodiesel sem pridelal doma iz odpadnega olja iz McDonaldsa. Ker je tega že eno leto se in od takrat nisem več ukvarjal s tem lahko povem samo okvirno ceno, ki je bila nekje 55 sit navzgor za liter (brez dela), s količino pač cena pada in 55 je res minimalna, za recimo količino od 2000l/mesec , trenutna je bila okoli 85. Izdelal sem ga samo eksperimentalno 2x po cca 5 l se z njim vozil in ga vsestransko preizkusil v golfu2 D. V planu sem imel tudi večjo proizvodnjo za kar sem že naredil načrte za 80l reaktor in potek procesa in nakupil tudi nekaj opreme. Plan sem kasneje opustil ker na faksu nisem dobil zadostne podpore da bi iz tega opravil diplomo. Če koga zanima in bi bil pripravljen sodelovati pri proizvodnji naj se javi, stvar je zanimiva in bi se kasneje tud finančno izplačala. Največji problem pri pridobivanju večjih količin biodizla pa je, kako pridobit zadostno količino odpadnega olja oz. zbiranje le-tega. Poleg tega naj povem da sva s kolegom takrat postopek peljala še dalje in iz odpadnega glicerina pridobila uporabno žajfo-milo, ki je bilo že pri prvem poizkusu kar solidno, pri drugem pa sva pridobila pravo šmir pasto z vonjem po cimetu, v končni fazi je lahko stranski produkt biodizla tudi tisto milo ki ga prodajajo v Lj. pri robbovem vodnjaku (v različnih barvah in vonjih drago kot žafran!!).
Naj še povem da je trenutna komercialna cena biodizla pri nas 100-110 sit/l ampak je veliko manj kvaliteten kot ta, ki sem ga sam pridobil.
Lp
Prosim če mi posredujete vaš naslov, ker se tudi jaz zanimam za pridelavo biodisela.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zdravo .mene pa zanima,koliko stane 50l reaktor,in postopek predelave rastlinskega olja v biodizel.recimo,da imam 5litrov rastl.olja in bi rad naredil biodizel,kaj vse rabim od drugih stvari še zraven.v bistvo me zanima cel postopek.jaz lahko dobim odpadno rastlinsko olje.lahko bi sodelovala.naslov-andreja.gril@siol.net

Dimc napisal/-a:Živjo,
pa vi mislite da je to tako enostavnmo za delat. To je stroškov od do. Če to niso neke hude količine je to brez smisla. Pa trošarine, konkurenca in še in še je fktorjev.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov