STROJNISTVO.com • Poglej temo - HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

HHO Generator - Voda je najbolj ekološko gorivo

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 26.11.2012 4:27

g.ljubohor spet bluzite... :lol:
Zdaj boste hoteli prepričati, da tista ekstremno majhna količinica goriva spremeni točko vžiga :O in kaj imajo potem še za šariti po elektroniki (kar mimogrede sploh ni nobena znanost, kot razlagate vi-edino če mislite kakšnega 1.6tdi, ki je bil precej dobro zakodiran) tako ali tako se le-ta prilagaja sproti glede na delovanje motorja, tako da nekaj mora odpasti, ali dodajaš nekaj, da se bo zaradi tega spremenila ali pa predrugačiš nastavitve motornega računalnika in se bo ravno tako spremenila?

Pa se ne bom več poglabljal, pomojem najbolje, da si kupite nek motor za majhen denar, pa enkrat malo od blizu pogledate kako izgleda, preden začnete kvasiti neumnosti v javnosti...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 26.11.2012 9:02

G.Nicomajstr,saj vem,da pri debati,ne bom prišel daleč.Pa vseeno,če niste razumeli mojega posta,naj še enkrat povem,da jaz ne trdim,da gorivo spremeni,točko vžiga,ampak je potrebno spremeniti točko vžiga,če bi dodajali večjo količino pokalnega plina.Drugače pokalni plin zgori pred zmt.in je katastrofa tukaj.Zato majhna količina dodajanja plina ne predstavlja problema,ker se zmeša z zrakom in regularnim gorivom.Edino pripomore,da mešanica vseh treh zgori bolj temeljito,kot samo regularna mešanica.Odvisno od kubikaže motorja se dodaja od 1-2,5 l.pokalnega plina na minuto.O moji strokovnosti pa bi se dalo razpravljati, samo z nekom,ki si da kaj dopovedati.Jaz o Vaši strokovnosti ne razpravljam in tudi ne pravim,da nimate prav,povem samo svoje mnenje,kakor tudi Vi.L.p. L.
Celo življenje se učimo,nazadnje nevedni umremo.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 26.11.2012 12:06

pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
Sam priznati pa je treba da idej nikoli ne zmanjka, sploh pa danes v krizi ko lahko kupiš platinasto bukev, lonček mešaj vodik za avtomobil, čakam da nekdo se na avtomatika našraufa veternico in med vožnjo ustvarja elektriko za hibridni pogon prednjega kolesa v primeru zdrsa zadnjega v zimskih razmerah... :wink:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igor_k » 26.11.2012 17:49

Idej kako nategnit rajo ne bo nikoli zmanjkalo. Vedno se bo našel kdo, ki ga lahko nategneš, samo dovolj dobro moraš zadevo zapakirati. Recimo ljubohor, on bi kar odstranil elektroniko in priklopil svojo HHO meglo, potem bi pa se vozil 30% ceneje, pa čeprav še motorja od znotraj ni videl.
Pa saj ne morem verjeti, da lahko kdo temu verjame.
In potem za šlager še tisto o ravni zemlji...
igor_k
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 26.11.2012 20:48

janz napisal/-a:pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
Sam priznati pa je treba da idej nikoli ne zmanjka, sploh pa danes v krizi ko lahko kupiš platinasto bukev, lonček mešaj vodik za avtomobil, čakam da nekdo se na avtomatika našraufa veternico in med vožnjo ustvarja elektriko za hibridni pogon prednjega kolesa v primeru zdrsa zadnjega v zimskih razmerah... :wink:
Bilo je govora o aditivu,ne pa o katalizatorju,kar je precejšnja razlika!In jaz nisem H.T.,da bi Vam hotel kaj prodati.Tema me pač zanima in tudi sam se igram z poizkusi,zato na nekatere stvari gledam malo drugače.L.p. L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 26.11.2012 21:44

ljubohor napisal/-a:
janz napisal/-a:pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
Bilo je govora o aditivu,ne pa o katalizatorju,kar je precejšnja razlika!In jaz nisem H.T.,da bi Vam hotel kaj prodati.Tema me pač zanima in tudi sam se igram z poizkusi,zato na nekatere stvari gledam malo drugače.L.p. L.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Katalizator
prvi odstavek si preberi, pol pa ga daj se 1x! pol pa lahko nadaljuješ da se bos navadil kaj je vse vgrajeno v avtu!!
potem naslednjič pa malo premisli in poguglaj preden spet napises kak prispevek.

LP
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Relanium » 27.11.2012 9:33

ljubohor napisal/-a:Evo,ga BMW na VODIK,s klasičnim motorjem.Ne vem,če se jim pri Bmw-ju,ni čisto zmešalo,da take stvari dajejo gor,ko pa naši vrli strojniki pravijo,da to ni možno.Hvala bogu,da nisem edini nor.BMW z pogonom na vodik »
Konec septembra 2006 je BMW - kot prvi proizvajalec avtomobilov na svetu - predstavil serijsko limuzino s pogonom na vodik BMW Hydrogen 7. Novi avtomobil praktično povezuje mobilnost brez emisiji z ud..."Vir,moj video"
Lep pozdrav L.

A smo mal za svetom ali kako?
BMW je poskuse z vodikom že davnaj opustil, ker mu je hitro bilo jasno da ne bo šlo. Vsega medijskega pompa tud ni treba vzet za svetega, so pač eksperimentirali.
In ravno zdaj razmišljam, si slučajno to bil ti na TV zadnjič, ko so farbali slovenijo da se v kopru pa vozijo na vodo?

Kot zanimivost, pri BMWju poln tank goriva je bil težji samo 3kg, vse ostalo so bili sistemi shranjevanja, ki pa niso bili ravno lahki.

igor_k napisal/-a:Idej kako nategnit rajo ne bo nikoli zmanjkalo. Vedno se bo našel kdo, ki ga lahko nategneš, samo dovolj dobro moraš zadevo zapakirati. Recimo ljubohor, on bi kar odstranil elektroniko in priklopil svojo HHO meglo, potem bi pa se vozil 30% ceneje, pa čeprav še motorja od znotraj ni videl.
Pa saj ne morem verjeti, da lahko kdo temu verjame.
In potem za šlager še tisto o ravni zemlji...

Temu se pač reče davek na bedake :wink:
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 27.11.2012 9:59

janz napisal/-a:
ljubohor napisal/-a:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Katalizator
prvi odstavek si preberi, pol pa ga daj se 1x! pol pa lahko nadaljuješ da se bos navadil kaj je vse vgrajeno v avtu!!
potem naslednjič pa malo premisli in poguglaj preden spet napises kak prispevek.

LP
Še enkrat,bilo je govora o ADITIVU,ki je sredstvo,ki se dodaja gorivu,da se izboljšajo posamezne karakteristike goriva BENCIN,dodaja se:sredstvo proti klenkanju,antioksidanti,inaktivatorji kovine,sredstva proti koroziji,barve,maziva....DIZELSKO GORIVO,dodaja se:Sredstvo za lajšanje vžiga,protikorozijska sredstva...Zdaj si pa ti preberi,kaj je katalizator in ne mešaj pojmov.Pa brez zamere .L.p. L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 27.11.2012 10:43

kemija 7-8 razred osnovne šole! ponovi pol pa se pogovarjamo naprej, al pa sedi na svoji pručki in glej na kocko iz svojega kota in si predstavljaj da je kvader...

admin, daj zakleni to temo... ni več smešno postaja žalostno...
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 27.11.2012 10:58

janz napisal/-a:kemija 7-8 razred osnovne šole! ponovi pol pa se pogovarjamo naprej, al pa sedi na svoji pručki in glej na kocko iz svojega kota in si predstavljaj da je kvader...

admin, daj zakleni to temo... ni več smešno postaja žalostno...
Kako pa kaj tvoj Stirling?...!
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 27.11.2012 11:25

super je včasih se celo zavrti:) ti ga bom prinesel da bos z njim poganjal svoj vztrajnik :wink:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ljubohor » 27.11.2012 11:41

Saj ravno zaradi tega,ker bi rad sprobal vsako stvar,ki se mi zdi vsaj malo verjetna,se tudi jaz ukvarjam z raznimi poizkusi.Če pa kaj rata pa še boljše.Ni tukaj ,neke visoke matematike in tehnologije.Samo hočem se prepričati,(v okvirju mojega znanja,sposobnosti in pa,kar je najbolj važno,materialnih zmožnosti)če stvar deluje.Ne znam vsega,ampak iz izkušenj bi se rad naučil več,pa čeprav se marsikatera izkušnja konča z neuspehom in razočaranjem.Ampak potem vsaj vem,da nimam prav.Na vsak način pa se hočem prepričati.Lep pozdrav in brez zamere L.
ljubohor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 27.11.2012 14:33

ljubohor napisal/-a:Saj ravno zaradi tega,ker bi rad sprobal vsako stvar,ki se mi zdi vsaj malo verjetna,se tudi jaz ukvarjam z raznimi poizkusi.Če pa kaj rata pa še boljše.Ni tukaj ,neke visoke matematike in tehnologije.Samo hočem se prepričati,(v okvirju mojega znanja,sposobnosti in pa,kar je najbolj važno,materialnih zmožnosti)če stvar deluje.Ne znam vsega,ampak iz izkušenj bi se rad naučil več,pa čeprav se marsikatera izkušnja konča z neuspehom in razočaranjem.Ampak potem vsaj vem,da nimam prav.Na vsak način pa se hočem prepričati.Lep pozdrav in brez zamere L.

Nekako tako so delali pred 10425 leti pa vse do enih 1800 po Kristusu. Po tem letu so le še posamezniki na tak način odkrivalo toplo vodo.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igor_k » 27.11.2012 17:11

Ljubohor, ti rabiš en aditiv proti naivnosti.
igor_k
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 27.11.2012 17:19

Glede pojmovanja katalizatorja oz. aditiva ima Ljubohor prav.

Tema mi je zanimiva v bistvu bolj kot trač. Kljub vsemu ropotanju na 24 straneh foruma in ne vem koliko filmčkih na jutubu še do sedaj ni nihče postregel z uradno meritvijo na standardnem motorju!

Pa bi si tako revolucionarna zadeva to vsekakor zaslužila, pa tudi tako drago ne more biti. Sploh pa ne glede na pričakovane rezultate.

Tudi nisem nek motoroznanec, sem pa prav zagotovo tehnik z nekaj znanja strojništva in kemije, ki ju prav rad povezujem med seboj, sploh, kadar so problemi.

Če bi Hidro... oznanil izboljšan izkoristek in s tem zmanjšano porabo goriva do 3 %, bi prav gotovo prijel na filozofijo, ker je verjetna. Ne pa do 30 % !!!

Vi, ki se spoznate na motorje: koliko je pa še neizgorelega oz. delno izgorelega goriva na izstopu iz cilindra, oziroma pred katalizatorjem? Pri modernem motorju, ne onem od Z 101. Nekako sumim, da ta delež ni 30 % ali več :roll: !

Tako logično: če bi bil tako visok procent, bi moral biti po moje katalizator zelo krepko (nekajkrat) večji.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost