epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Bilo je govora o aditivu,ne pa o katalizatorju,kar je precejšnja razlika!In jaz nisem H.T.,da bi Vam hotel kaj prodati.Tema me pač zanima in tudi sam se igram z poizkusi,zato na nekatere stvari gledam malo drugače.L.p. L.janz napisal/-a:pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
Sam priznati pa je treba da idej nikoli ne zmanjka, sploh pa danes v krizi ko lahko kupiš platinasto bukev, lonček mešaj vodik za avtomobil, čakam da nekdo se na avtomatika našraufa veternico in med vožnjo ustvarja elektriko za hibridni pogon prednjega kolesa v primeru zdrsa zadnjega v zimskih razmerah...

ljubohor napisal/-a:Bilo je govora o aditivu,ne pa o katalizatorju,kar je precejšnja razlika!In jaz nisem H.T.,da bi Vam hotel kaj prodati.Tema me pač zanima in tudi sam se igram z poizkusi,zato na nekatere stvari gledam malo drugače.L.p. L.janz napisal/-a:pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
Sam priznati pa je treba da idej nikoli ne zmanjka, sploh pa danes v krizi ko lahko kupiš platinasto bukev, lonček mešaj vodik za avtomobil, čakam da nekdo se na avtomatika našraufa veternico in med vožnjo ustvarja elektriko za hibridni pogon prednjega kolesa v primeru zdrsa zadnjega v zimskih razmerah...

ljubohor napisal/-a:Evo,ga BMW na VODIK,s klasičnim motorjem.Ne vem,če se jim pri Bmw-ju,ni čisto zmešalo,da take stvari dajejo gor,ko pa naši vrli strojniki pravijo,da to ni možno.Hvala bogu,da nisem edini nor.BMW z pogonom na vodik »
Konec septembra 2006 je BMW - kot prvi proizvajalec avtomobilov na svetu - predstavil serijsko limuzino s pogonom na vodik BMW Hydrogen 7. Novi avtomobil praktično povezuje mobilnost brez emisiji z ud..."Vir,moj video"
Lep pozdrav L.
igor_k napisal/-a:Idej kako nategnit rajo ne bo nikoli zmanjkalo. Vedno se bo našel kdo, ki ga lahko nategneš, samo dovolj dobro moraš zadevo zapakirati. Recimo ljubohor, on bi kar odstranil elektroniko in priklopil svojo HHO meglo, potem bi pa se vozil 30% ceneje, pa čeprav še motorja od znotraj ni videl.
Pa saj ne morem verjeti, da lahko kdo temu verjame.
In potem za šlager še tisto o ravni zemlji...

Še enkrat,bilo je govora o ADITIVU,ki je sredstvo,ki se dodaja gorivu,da se izboljšajo posamezne karakteristike goriva BENCIN,dodaja se:sredstvo proti klenkanju,antioksidanti,inaktivatorji kovine,sredstva proti koroziji,barve,maziva....DIZELSKO GORIVO,dodaja se:Sredstvo za lajšanje vžiga,protikorozijska sredstva...Zdaj si pa ti preberi,kaj je katalizator in ne mešaj pojmov.Pa brez zamere .L.p. L.janz napisal/-a:ljubohor napisal/-a:Bilo je govora o aditivu,ne pa o katalizatorju,kar je precejšnja razlika!In jaz nisem H.T.,da bi Vam hotel kaj prodati.Tema me pač zanima in tudi sam se igram z poizkusi,zato na nekatere stvari gledam malo drugače.L.p. L.janz napisal/-a:pa sej tema je čist super za mal odmislit probleme s katerimi se spopadamo:) sedaj kolikor razumem je ta vodik predstavljen kot nekakšen katalizator, ki povzroči da je zgorevanje zraka in goriva bolj temeljito?? Nisem našel koliko stane vodik, samo en pogojno uporaben članek http://www.zurnal24.si/prvi-crpalki-na- ... anek-99622 kjer prvijo da naj bi bil kilogram vodika cca10€??
http://sl.wikipedia.org/wiki/Katalizator
prvi odstavek si preberi, pol pa ga daj se 1x! pol pa lahko nadaljuješ da se bos navadil kaj je vse vgrajeno v avtu!!
potem naslednjič pa malo premisli in poguglaj preden spet napises kak prispevek.
LP

Kako pa kaj tvoj Stirling?...!janz napisal/-a:kemija 7-8 razred osnovne šole! ponovi pol pa se pogovarjamo naprej, al pa sedi na svoji pručki in glej na kocko iz svojega kota in si predstavljaj da je kvader...
admin, daj zakleni to temo... ni več smešno postaja žalostno...

ljubohor napisal/-a:Saj ravno zaradi tega,ker bi rad sprobal vsako stvar,ki se mi zdi vsaj malo verjetna,se tudi jaz ukvarjam z raznimi poizkusi.Če pa kaj rata pa še boljše.Ni tukaj ,neke visoke matematike in tehnologije.Samo hočem se prepričati,(v okvirju mojega znanja,sposobnosti in pa,kar je najbolj važno,materialnih zmožnosti)če stvar deluje.Ne znam vsega,ampak iz izkušenj bi se rad naučil več,pa čeprav se marsikatera izkušnja konča z neuspehom in razočaranjem.Ampak potem vsaj vem,da nimam prav.Na vsak način pa se hočem prepričati.Lep pozdrav in brez zamere L.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov