STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vetrna elektrarna četrtič.

Vetrna elektrarna četrtič.

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: Vetrna elektrarna četrtič.

OdgovorNapisal/-a tehnik » 22.11.2025 11:28

A ni tole bolj debata za štromarje?
tehnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 22.11.2025 11:43

zamot11 napisal/-a:Kaj je "pametnjakoviči" zgleda da vam je moj projekt dal malo za razmišljat, nobenega pljuvanja?:lol:

Kaj pricakuješ?
Lahko delaš kar hočeš, še vedno velja fizika, še nikomur ni uspelo izdelati perpetum mobile,...
Realno se vprašaj, kaj in koliko si vložil v izdelavo in koliko si dobil ven. Ekonomska racunica se ti zagotovo ne izide, je pa verjetno zadovoljstvo, da dela (z nekim izkoristkom), zadovoljstvo s hobijem, za nakatere je to neprecenljivo.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reber » 23.11.2025 1:28

Kaj pričakuje?
Verjetno misli, da mu bomo ploskali in ga hvalili na vse pretege... zakaj že? :roll:

Pustimo ekonomsko računico, ljudje pogosto delamo iz veselja nekaj, kar se ekonomsko zagotovo ne splača in s tem ni nič narobe. Če se iz tega početja nekaj naučimo, potem je lahko računica močno pozitivna.

Vsi smo veseli ustvarjalnega človeka, ki se obnaša normalno kot človek, zagotovo pa se ne bomo pustili zafrkavat. Razumem, če nekdo nima znanja, da vpraša na forumu za pomoč, da mu po svojih močeh lahko pomagamo, svetujemo, ... ne razumem pa, da nekdo, ki nekaj znanja sicer ima, na splošno pa je bližje "nima pojma", potem strokovnjakom soli pamet s "krivo vero" in jih žali. Če tak obiskovalec misli, da bo deležen pozitivnega odziva, se krepko moti.

zamot11 napisal/-a:Žerjavista; Ne bluzi z prošnjami. Na moje povpraševanje o previjanju generatorja so začele letet v komentarjih formule o moči, toploti, mojem neznanju itd... cel kup bedarij na kao nekem strokovnem forumu, za bruhat.
E pur si muove, moje vetrnice.
:evil:

Ne samo neznanje, tudi nesramnost in žaljenje članov je problem... točno tako kot je sam napisal: ZA BRUHAT
V resnici se vrača na forum samo izzivat, en video prikaz ne pomeni nič, človek še sam ne ve točno kaj prikazuje.

Da boste vsi videli s kom imamo opravka:
https://www.youtube.com/@Zamot1100

Zamot11-TomyStone.png
Zamot11-TomyStone.png (572.98 KiB) Videno 316 krat

.
reber
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a zamot11 » 23.11.2025 8:10

Ua, kaj sem dobro zaščitno masko naredil, ko se jih v času epidemije covida ni dobilo.
Drugače se pa malo j.....
Zbogom.
zamot11
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 23.11.2025 13:38

Sem sel gledati na YT.
Ta generator ima zelo slab izkoristek, razdalja med magneti in železom z navitji je velika, zakaj takšna razdalja med magneti,...
Motor je glasen zaradi slabega krmiljenja in slabega dizajna,....
Drugače za hobi je ok, ni pa za praktično uporabo.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov