epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Tami koliko cm je premer rebrastih navojev in ali so bakreni ali rostfrei ?Tamy napisal/-a:Hvala za cestitke, a saj ni vredno omembe napram projektom, ki jih imate ostali. Z izmenjevalcem je tako, da je Lentermov rebrasti Cu izmenjevalec 0,8m2, ker je isti problem bil pri meni. Namrec prostora za prirobnico je fi 110mm in dolzine 420mm in cisto nic vec. Tako je tako povrsino v lastni reziji s cevmi npr.10mm tezko doseci, razen ce se delata dve navitji, vecje in manjse, pa da gresta en v drugega, potem pa vezava vzporedno ali zaporedno. Lentermov pa ima 9 ovojev rebraste cevi (sk.dolzina nekje 4mt), pa je zadeva resena. Menim pa, da bi bila povrsina lahko vecja.

Tami koliko cm je premer rebrastih navojev in ali so bakreni ali rostfrei ?

Tamy napisal/-a:Ker sem po vaših napotkih nekako zaključil, da je vzrok za povišano porabo kompresorja in njegov občasen čuden zvok, verjetno zrak-vlaga v sistemu klime, bi moral sistem zvakumirati, pred tem pa seveda prečrpati plin.
Ker sem na tem področju pošteno bos, na netu pa tudi nisem našel nič uporabnega, prosim za pomoč.
Kako naj to izvedem in kam naj ga prečrpam?
Nekje na forumu sem zasledil, da naj bi bila uporabna kar jeklenka za gosp.plin, le da je nova. Kako pa je sicer s plinom, ki je sedaj v sistemu? Ali je ne glede na morebitno vlago ali zrak še uporaben ( se bo vlaga izločila?) ali pa je treba napolniti z "novim" plinom?
Kako postopati pri prečrpavanju? Ali ga naj s kompresorjem klime prečrpam v zunanjo enoto in rezervoar v njej, ter potem izpustim v jeklenko preko ventila? Ali ga prečrpam iz sistema s pomočjo drugega kompresorja? Kako je z oljem v kompresorjem v takem primeru?
Za samo polnjenje pa sem že našel nekaj diskusije na tej temi, pa mislim da bo šlo, za vse ostale informacije pa že vnaprej hvala!

Tamy napisal/-a:Imam še eno vprašanje: Ko sem brskal po zunanji enoti klime, sem opazil, da gre plin, ko pride iz izmenjevalca( kadar je klima v funkciji gretja), najprej na eno kapilaro, od tu en "ovoj" v spodnjem delu uparjalnika( tja in nazaj), potem na drugo kapilaro in nato na celoten uparjalnik. Ali gre v tem primeru za nekakšen "subcooling" ( čeprav bi se to verjetno moralo zgoditi pred kapilaro) ali pa ima to čisto neko drugo funkcijo?

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost