epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
dedek napisal/-a:"Etoo. .. Da se ne J**ete z izmenjevalce, sem včeraj naročil igračo za smešno ceno. Ne vem, če se splača sploh kaj improvizirat...
http://cgi.ebay.com/Stainless-Steel-Hea ... 4cee5cb787"
Ali je dovolj vzdrzljivost 20 atm za r407 ali r410?

dedek napisal/-a:Hvala za odgovor Joze sem ze boljše volje.To se pravi da si mi splača vgraditi presostat tam kjer ni kontrole pritiskov.

Tamy napisal/-a:Medtem ko nas Joze navdusuje s svojimi projekti in izmenjevalci za 'bagatelo', vas bom jaz zamoril s svojimi banalnimi tezavami. Kot sen ze omenil, me muci nenormalna poraba moje 'TC' (1800W namesto 1200W). Odmontiral sem zadevo z bojlerja in jo prestavil na home-made izmenjevalec, kjer sen za foro obrnil delovanje. In ko v izmenjevalec hladi, je poraba tocno 1200W, pa tudi kompresor lepse prede. Ali je vzrok morda v tem, da izparilec in kondenzator nista 'uravnotezena', ceprav sem nekaj preracunaval volumen orig.izparilca notranje enote in mojega izmenjevalca in sta tu nekje ali pa je vzrok res vlaga, ki je morda zabila ravno tisto kapilaro, ki jo v rezimu hlajenja nepovratnu ventil bypassira? Ali bi bil to mozni vzrok? Sicer imam TC trenutno na Sassapovi 'operacijski mizi' in bi morda lahko kaj ugotovil, ce bi pomeril tlake, a moram se prej dobiti drug prikljucek, ker ima klima nek cuden navoj, tako da mi obstojeci ne ustreza. A ima kdo kako idejo? Sicer ne pricakujem resitve 'na krozniku', le da vem v kateri smeri naj razmisljam!

Tamy napisal/-a:Kondenzator je tak, kot ga vgrajujejo k TC z 1100W kompresorjem, tako da bi to moralo biti v redu, a tudi sam sem pomislil na to. Original uparjalnik notranje enote pusca, tako da bom moral napraviti novega in poizkusiti. Mimogrede: kaj si mislil z 'elterm'?

Tamy napisal/-a:Tovarniski podatki so 1200W hlajenje, 1210W gretje. Zdaj sem z regulacijo obratov nekako uspel znizati na 1490W, ob temp. kondenzacije pod 50'C in uparjanja na 5-7'C, nizje pa ne gre. Ne vem ali je to realno stanje, pa da tovarniski podatki (LG) zavajajo ali pa je narobe se kaj drugega. Modra je tudi izmenjevalec problematicen (0,8m2), ampak kot pravi Sasapo, naj bi bil o.k. Glavca, kaj si pa ti mislil s tem, da je tvoj izmenjevalec v zalogovniku premajhen, kaksne so tezave?

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost