epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
slabel napisal/-a:Mene zanima kako se na šasijo vpne zadnjo axo in kako namestiš gume, ali potrebujem kakšne ležaje ali brez, in kakšno debelino železa naj uporabim za vpetje zadnje pogonske osi.
Lepo prosim za informacije. Hvala.

Mene zanima kako se na šasijo vpne zadnjo axo in kako namestiš gume, ali potrebujem kakšne ležaje ali brez, in kakšno debelino železa naj uporabim za vpetje zadnje pogonske osi.
Lepo prosim za informacije. Hvala.

vseh pač ne veseli izdelava gokarta, osebno se zanimam za sestavljanje zmajev 'trdokrilcev''...Bojan J. napisal/-a:Vsak strojnik bi moral sam sestaviti gokart in veseli me, da je po tem toliko povpraševanje. Sam se zabavam z idejo že lep čas, zaenkart samo na papirju. Svetujem, da si gokart v osnovi ogledate v živo. Tako dobiš kakšno idejo o izboljšavi.
Kar se pogona tiče razmišljam o jermenskem pogonu z jermenico HTD 8 širine 75 mm in pripadajočim jermenom.
Aluminijsko šasijo je možno izdelati iz aluminija EN AW 7075 (7020) soft aloy (osnova za vsak mountin bike), ki po obdelavi v peči otrdi. Postopek je zahtevan zaradi verjenja, saj aluminij še bolj kot železo izgubi mehanske lastnosti pri pregrevanju, kar varjenje definitivno je.
Tako, sedaj le še obilo sreče, pa srečno

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov