STROJNISTVO.com • Poglej temo - Cilinder od čolna 60ccm.

Cilinder od čolna 60ccm.

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a Vodopivc » 12.1.2011 22:07

sales0 napisal/-a:Pa se ti zavedaš kaj pomeni iz 60ccm motorja potegnit 200km/h? Ne seri, ker prvi april še ni!
Tomos gp, kateri je resnično presegal 200km/h, je imel krajši hod(ti si rekel da je bila mašina pri tebi original),rotodisk(z batnim vsisom teh hitrosti ne dosežeš), procesorski vžig(ti si imel originalnega).
Težko je priznati da si namesto 200 hotel napisati 100?
Enostavno brez 6. prestave in takih stvari kot sem ti napisal zgoraj ni nikakor možno doseči hitrosti nad 140km/h, kje pa je še hitrost preko 200km/h.
Vsak ki kaj ve o tuningu ti tega nebo verjel pa lahko trdiš kaj hočeš, dokaži pa bom spremenil mnenje, drugače pa ostajam pri svojem.

Svašta. Pa če je človek četrt stoletja bil v tem fohu na tekmovalnem nivoju bo verjetno vedel kaj vse je treba naredit, da bo motor to zmogel.
Tudi od človeka, ki pri ferrariju dizajnira motorje za F1 bi človek pričakoval, da bo vedel kaj je treba naredit, da bi iz 2.0 motorja zvlekel 600KM mar ne?

mimogrede čopi. Kako napreduje tista delta, o kateri sva se pred časom pogovarjala?
Vodopivc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 12.1.2011 22:15

Sem ti obljubil celo neke slike itd? Pozabljam me morš gnajvit, kontaktiraj me na mail, ne bi tukaj ker je preveč pametnih ljudi zame! Drugače pa stoji trenutno, preveč projektov!
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sales0 » 12.1.2011 22:55

Vodopivc napisal/-a:
sales0 napisal/-a:Pa se ti zavedaš kaj pomeni iz 60ccm motorja potegnit 200km/h? Ne seri, ker prvi april še ni!
Tomos gp, kateri je resnično presegal 200km/h, je imel krajši hod(ti si rekel da je bila mašina pri tebi original),rotodisk(z batnim vsisom teh hitrosti ne dosežeš), procesorski vžig(ti si imel originalnega).
Težko je priznati da si namesto 200 hotel napisati 100?
Enostavno brez 6. prestave in takih stvari kot sem ti napisal zgoraj ni nikakor možno doseči hitrosti nad 140km/h, kje pa je še hitrost preko 200km/h.
Vsak ki kaj ve o tuningu ti tega nebo verjel pa lahko trdiš kaj hočeš, dokaži pa bom spremenil mnenje, drugače pa ostajam pri svojem.

Svašta. Pa če je človek četrt stoletja bil v tem fohu na tekmovalnem nivoju bo verjetno vedel kaj vse je treba naredit, da bo motor to zmogel.
Tudi od človeka, ki pri ferrariju dizajnira motorje za F1 bi človek pričakoval, da bo vedel kaj je treba naredit, da bi iz 2.0 motorja zvlekel 600KM mar ne?

mimogrede čopi. Kako napreduje tista delta, o kateri sva se pred časom pogovarjala?

Če človek do sedaj niti v enem postu ni podal enega stavka, kateri bi čisto malo namigoval, da mogoče pa res obvlada zadevo!
najbolj me je zmotilo to, da govori o bajnih hitrostih, tam pa ni vedel kolko kubikaže je pri določenem premeru vrtine.
Žal, za moje pojme čopi pretirava in preveč napihuje stvari.
Z dovolj denarja ni nobena skrivnost ali pa nemogoč dosežek iz 2.0 16V motorja spravit preko 600 konjev.
Je lažje spravit iz takega motorja 600 konjev kot pa iz lamo cilindra tolko konjev in obratov, da bi zadeva dosegala hitrosti preko 200km/h.
Žal tako pač je in se je treba sprijaznit.

L.p!

Aleš!
Če si zadovoljen z mojimi storitvami povej nsprej, če nisi pa povej meni!
sales0
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a hscnc » 12.1.2011 23:17

Je, je,...nemogoče. Zato je Lancia nehala z rallyi.
Pri vsem denarju ni šlo z njihovim motorjem več naprej.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 12.1.2011 23:19

kako dobimo višino cilindra ki ima premer 105,2mm prostornino 785,36 kub. centimetra, kolikšna je priporočena debelina puše za optimalno delovanje ter iz kakšnega materijala za minimalno obrabo pri obratih max. 9000/min. Kakšnih dimenzij so priporočljivi batni obročki za čim manjšo obrabo ter čim večjo kompresijo?

Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino?
Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino na CR1256 pri 15,000rpm.
gremo dalje?
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 13.1.2011 0:15

Je lažje spravit iz takega motorja 600 konjev kot pa iz lamo cilindra tolko konjev in obratov, da bi zadeva dosegala hitrosti preko 200km/h.
Žal tako pač je in se je treba sprijaznit.

Klobasaš neumnosti da kar glava peče!

Je, je,...nemogoče. Zato je Lancia nehala z rallyi.
Pri vsem denarju ni šlo z njihovim motorjem več naprej.

Upam da se tukaj hecaš in ne misliš resno!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 13.1.2011 8:32

čopi napisal/-a:
Upam da se tukaj hecaš in ne misliš resno!

Resno mislim. V neki avtomoto reviji sem pred leti prebral da lanciin motor ni primeren za nadaljni razvoj ker zasnova ni omogočala več višjih volumskih pretokov in s tem večanja moči in navora.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Vodopivc » 13.1.2011 9:09

hscnc napisal/-a:Resno mislim. V neki avtomoto reviji sem pred leti prebral da lanciin motor ni primeren za nadaljni razvoj ker zasnova ni omogočala več višjih volumskih pretokov in s tem večanja moči in navora.

Tale je pa kar malo bosa. Danes se okoli po raznih gorsko hitrostnih dirkah in podobno vozi kar nekaj delt s 600KM pa tudi 650 jih ima kakšna pod havbo.
Kolikor jaz poznam zadeve, je šla Lancia iz rally-ja ravno zaradi tega, ker Fiat ni hotel več zalagati toliko denarja, za vse slabše rezultate. Delta pa tudi ni bila več najnovejši model in ni mogla več konkurirati toyoti in potem tudi subaruju.
Vodopivc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 13.1.2011 9:17

Moči in navor sta bla na makximalu kolikor je bilo dovoljeno, pri grupi A so pač bile omejitve in se avta ni dalo naviti po želji! Z motorji in sposobnjostjo sm bili vsaj 2 leti pred vsemi tako z intergralko kot z S4 v grupi B kar kažejo tudi rezultati, absolutni svetovni prvak leta 1987 do leta 1992 totalno brez konkurence, grupo B so pa ukinili zaradi preveč smrti nazadnje se je ubil naš voznik henri toivonen avto je imel 1750ccm in 480km kar se brez problema kosa z sodobnimi WRC avtomobili! Zato nevem, kje smo zaspali, da pa motor ni bil primeren za nadaljni razvoj to je pa itak vsem jasno, seveda tudi drugi motorji niso bili primerni za nadaljn+i razvoj, prvič kot prvič, ker je bilo narejeno vse na max. kar je grupa A dovoljevala, drugič kot drugič niti nismo smeli večati moči ker zopet grupa to ni dovoljevala, in povej še tej reviji da je bil avto sposoben 400KM a je moral biti omejen na 280KM kolikor je grupa dovoljevala oz. 280Km se nam je zdelo optimalno, več nismo potrebovali!

http://www.youtube.com/watch?v=XTfHQxLSJ9w 1750ccm 480KM
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sales0 » 13.1.2011 15:50

čopi napisal/-a:kako dobimo višino cilindra ki ima premer 105,2mm prostornino 785,36 kub. centimetra, kolikšna je priporočena debelina puše za optimalno delovanje ter iz kakšnega materijala za minimalno obrabo pri obratih max. 9000/min. Kakšnih dimenzij so priporočljivi batni obročki za čim manjšo obrabo ter čim večjo kompresijo?

Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino?
Povej mi teorijo nastavitve vžiga na platino na CR1256 pri 15,000rpm.
gremo dalje?

Debelina puše v ali cilinder se dela nekje 4mm, to pa zaradi tega, da je koeficient raztezka obeh materijalov na dovoljenem nivoju.
Puša se dela iz gusa in se zapreša v toliko povečano vrtino cilindra, da se nakoncu zadeva pohona in leti.
Batni obročki ali pa obroček se ponavadi daje najtanjši kateri je na tržišču ali pa standardni, odvisno od mehanika kateri dela.
Lastnost tankih obročkov je to, da se zadeva občutno manj greje.
Vžig na platine se nastavlja tako, da se namesto svečke privije merilna ura katera kaže odmik bata od zgornje mrtve točke.
Nato se obrne gred, da je bat v ZMT.
Pol se predvžig nastavi na željeno mero(05-1,8mm pred ZMT)
Gred se mora zavrtet v obratno smer od normalne smeri toliko, da na uri prikaže željeno mero, nato se privijejo vijaki kateri držijo plato na mestu.
Na koncu se še nastavi razmik platine.
Honda cr125 nima platin in ima statorski cdi vžig, kateri se nastavi po črtici na plati in na magnetu.
Ko se črtici prekrijeta skoči iskra in iz tega podatka bi se dalo potem nastavit predvžig.

L.p!

Aleš!
sales0
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 13.1.2011 16:22

V drugi temi sem že spraševal kako nastaviti vžig na Flexerju pa ni bilo odziva.Mogoče veš ti?
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sales0 » 13.1.2011 16:24

KOUTER napisal/-a:V drugi temi sem že spraševal kako nastaviti vžig na Flexerju pa ni bilo odziva.Mogoče veš ti?

Kouter od kod si ti?
Ja najprej povej keri je letnik pa kaj za vžiga imaš.

L.p!

Aleš!
sales0
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a čopi » 13.1.2011 16:44

kdo omenja pod cr1250 hondo? Nisem te vprašal kakšno debelino puše se ponavadi daje vprašal sem te točno za moje specifikacije in sicer za 785,36kub. centimetrov z premerom puše 105,2mm, in 9000rpm. Vprašal sem te točno po dimenzijah obročkov! Če boš dal na te moje zahteve pušo z debelino 4mm ne bo dolgo funkcioniralo. Oz. te bom vprašal kakšna debelina puše naj bo na vrhu pri samem tesnilu ter kakšna debelina naj bo na samem dnu. Govorimo o dirkalnih zadevah torej naj bodo takšni tudi podatki!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sales0 » 13.1.2011 16:48

čopi napisal/-a:kdo omenja pod cr1250 hondo? Nisem te vprašal kakšno debelino puše se ponavadi daje vprašal sem te točno za moje specifikacije in sicer za 785,36kub. centimetrov z premerom puše 105,2mm, in 9000rpm. Vprašal sem te točno po dimenzijah obročkov! Če boš dal na te moje zahteve pušo z debelino 4mm ne bo dolgo funkcioniralo. Oz. te bom vprašal kakšna debelina puše naj bo na vrhu pri samem tesnilu ter kakšna debelina naj bo na samem dnu. Govorimo o dirkalnih zadevah torej naj bodo takšni tudi podatki!

Ja zdaj pa mi ti povej kaj je cr1250.
Kako naj vem kaj se da noter če nevem kaj misliš.
Sem mislil da si se zatipkal.
To je motor, avto? Material bloka, kakšno je hlajenje?
malo mi daj več podatkov.

L.p!

Aleš!
sales0
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a čopi » 13.1.2011 16:58

ne rabiš vedet kaj je, vse kar rabiš vedet je prostornina, fi puše, obrati, ostale razmere so idealne! cr1250 ni noben stroj ali motor ampak nekaj povezano z vžigom!

Pa še višino cilindra mi izračunaj!
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov