STROJNISTVO.com • Poglej temo - Penzionisti - S.P.

Penzionisti - S.P.

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Penzionisti - S.P.

OdgovorNapisal/-a ivans » 16.6.2019 8:58

V zadnji volilni kampanji so vsi politiki (levi in desni, črni in rdeči) obljubljali, da bodo sprejeli zakone, po katerih bomo lahko tudi upokojenci delali oziroma bomo lahko odprli svoj S.P. Ko smo jih izvolili (torej, ko smo jim zagotovili lepe plače) so na vse obljube pozabili. Verjetno so preobremenjeni z delom pa jim tega ne gre zameriti. :lol:

Zanima me, če morda kdo od vas ve, ali se na tem področju pri naših politikih kaj premika - torej ali nam bodo politiki omogočili legalno delati.

Zanima me tudi ali je kdo od penzinistov poskusil poslovati z Bitcoin-i in kako se je to obneslo.

Nikakor ne morem razumeti kje je vzrok temu, da našim politikom gre "tako v nos", da nekateri upokojenci želimo imeti svoj S.P. in nam to na vse kriplje preprečujejo. Kaj vi o tem mislite?

Lep pozdrav in naj dolga in srečno živijo naši politiki,
Ivan
ivans
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Penzionisti - S.P.

OdgovorNapisal/-a vili » 16.6.2019 9:10

ma ivan bova - bomo pa delali na črno, ma ko hebe državo in tistega debilnega Pogačarja..., pa država nebo dobila nič, če bi to uredila bi se ji pa nekaj nateklo tudi od nas "frilenserjev", ki še malo "migamo", samo ker je požrešna, naj se je...., saj mi tudi znamo z "obvozi", kajne..., vem pa, da to ni v redu... to pa..., hudo temo si odprl :evil: :evil: :o :o

ja danes gre od dela na pogodbo mislim cca 40% državi od brutto, da te kap...

obracun.JPG
obracun.JPG (87.26 KiB) Videno 13282 krat
Zadnjič spremenil vili, dne 16.6.2019 9:38, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.6.2019 9:36

Vedno odkar pomnim za sebe, je bilo tako da je penzionist odzdravil: "nimam cajta!"
Kwa se torej pritožujeta? Delat, tako kot vsi ostali penzionisti. Za v luknjo bo še čas. Sej se pa ja vidi, da tamladim ni preveč do tega, torej - delat!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.6.2019 9:44

dmez:

se spomniš kaj je rekel naš presvetli TITEK, da je "omladina naše največe bogastvo" in jo je treba čuvati, tega se še dobro spomnim..., v kakšnem kontekstu???, a ti to nič ne pove...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.6.2019 9:48

Sej jo čuvamo. :roll: A je ne?
Točno izvršujemo njegova navodila za srečno življenje. Mladina srečno spi do 11h dopoldne, star ate pa delat! Zjutraj, ko je še rosa gor ... :lol:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.6.2019 10:26

V glavnem - penzionisti raus! :P
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 16.6.2019 10:27

Aj ubožčeki starejši... Mladi delamo v poselji do 11ih. Pa vprašate: kaj pa? Ja otroke namreč... :lol: Da gre naš rod naprej... Tako to je... :wink:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.6.2019 10:37

Saj to je v redu. Na mladini VSE stoji. Na tastarih pa - lahko da, največkrat pa da ne. :( Poleg tega imajo pa še probleme z zakonodajo, saj ne morejo peljati s.p. - ja :-? Ostane samo še šverc, delo na črno.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.6.2019 11:00

demz:
ti bom dal, penzionisti raus :evil: :evil: ...., za to šolsko leto lani niso dobili "kao" mladega učitelja strokovnih predmetov, potem sem bil pa dober jaz, podobno je bilo v Črnomlju, učitelja so dobili šele na drugi razpis...???, pa bodi pameten... :o :o
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.6.2019 11:53

Ja ! :P Zato pa :"penzionisti raus!" Po tistem volu se užge s korobačem, tistim ki vleče. Sej je pa Dakomat lepo napisal, zakaj ga mora biksat do enajstih dopoldne :P . Poleg tega ti pa prav nič ne škodi malce preluftat tistih sinaps med možganovino - bi rekel, da ti celo paše. :lol:
Tako ... malce pajčevino omesti.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.6.2019 12:26

ha ha, pa še kaj kapne :D :D, samo ne misli, da je to kar tako z levo roko, dobro čeprav sem levičar - roka namreč, da nebo pomote... :D, sem imel - imam težave glede kakšnih orodij, ki so bedasto narejena samo za desničarje... :oops: :oops: , dobro ne kakšna macola... :D :D
smo malo zajadrali z Ivanovega pisanja, bo morda še kdo kaj dodal, dost je...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 16.6.2019 22:12

Še več nelojalne konkurence. :roll: :D

Jaz bi tudi imel en prihodek zagotovljen, potem pa še malo za zraven, škodi sigurno ne. Pa ne mi zdaj govoriti, da ste celo življenje plačevali za penzijo, zdaj jo pa ni takšne kot bi morala biti. Razmere so hudič, problem je da so penzije prenizke in še nižje bodo. Od moje, če jo bom kdaj videl, pa ne bo nič ostalo, ko mi bodo smeti konec meseca odpeljali, pa ko bom še kakšno položnico zraven plačal. Edina opcija je nekako nekaj drugje "napraskati". :( Samo, da to lahko počnem, moram več zaslužiti in potem nisem konkurenčen in padem v začaran krog... :lol:

Ljudi, ki so na prehodu v pokoj naj se jih obdrži delno aktivne, še posebej tiste, ki prinašajo nekaj več v podjetju oz. neki organizaciji. Ker opazujem blizu sebe in je ta oster prehod iz osemurnega "štempljanja" v službi in potem v penzijo, hudič. Za veliko posameznikov se lahko slabo konča, ko ni več dnevnih obveznosti in nihče več ne pazi nate in ti ne govori kaj moraš delati.

Problem je da vsi hočejo v penzijo, potem pa ko pridejo do nje pa ni dovolj €. :D Pa bi potem še nekaj zraven. So pa izkušnje in znanje ljudi, ki so tik pred penzijo večinoma veliko vredne in bi jih bilo treba izkoristiti. Samo kaj, ko je ponavadi medgeneracijski preskok vmes in mladi nimajo pojma, stari so pa za staro šaro. :D

Ja, zdaj me pa kar napadite... 8)
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.6.2019 22:26

grega:
ne skrbi, bomo, samo je treba malo zbrati misli, bo padalo, grrrr, :evil: :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 17.6.2019 5:14

Kar se mene tiče, naj penzionisti kar delajo. Nič šparat.

To je tko kot babnica - delo ji moraš dat da ji kozlarije nimajo časa iti po buči, še tako vmes švercnejo kakšno s sosedo sredi ulice, pol je pa cel teden dež ... :roll:

Tako da - penzionisti delat, vsi imamo nekaj od tega. Jaz še nisem čisto tam in trenutno razmišljam, kako bi nek koš postavil na vogalu in bi ljudje mimogrede gnar metali vanj. Zakaj bi se zafrkaval z oglaševanji in za ponkom, potem ti pa še kakšen cepec plačat noče, naj denar raje kar sam leti v tisti koš. :P Penzionisti bodo pa vmes malce potegnili, sej jim paše. :D
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 17.6.2019 7:34

moj fotr pravi (kandidat za penzon čez kake 3 leta, je že dobil informativni izračun) da star eje treba znucat do konca, ker mi mladi bomo tak delali do konca...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov