STROJNISTVO.com • Poglej temo - Plača 2000 EUR

Plača 2000 EUR

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Plača 2000 EUR

OdgovorNapisal/-a kreator » 14.2.2011 11:10

Vprašanje: če ti podjetje ponudi 2000 EUR bruto, koliko je to potem neto? Torej, kolk pride nakazano na tvoj bančni račun (pa ne mešat potne stroške ali pa malico zraven)??
kreator
Pripravnik
Pripravnik

Re: Plača 2000 EUR

OdgovorNapisal/-a Brane » 14.2.2011 11:19

kreator napisal/-a:Vprašanje: če ti podjetje ponudi 2000 EUR bruto, koliko je to potem neto? Torej, kolk pride nakazano na tvoj bančni račun (pa ne mešat potne stroške ali pa malico zraven)??

No če so ti tolk ponudil, na začetku delavne dobe, bi človek pričakoval da si sam izračunaš to, drugač je to kar mal preisoka števika zate... :wink:
Brane
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a sneta skira » 14.2.2011 11:23

Na linku imaš izračun, pa si lahko sam izračunaš.

LP :roll: [/url]
sneta skira
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a kreator » 14.2.2011 11:38

Brane napisal/-a:
kreator napisal/-a:Vprašanje: če ti podjetje ponudi 2000 EUR bruto, koliko je to potem neto? Torej, kolk pride nakazano na tvoj bančni račun (pa ne mešat potne stroške ali pa malico zraven)??

No če so ti tolk ponudil, na začetku delavne dobe, bi človek pričakoval da si sam izračunaš to, drugač je to kar mal preisoka števika zate... :wink:

Brane, zdej si povedal nekaj o sebi, ne pa o meni... Vseeno hvala za odgovor :-?
kreator
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a kreator » 14.2.2011 11:39

sneta skira napisal/-a:Na linku imaš izračun, pa si lahko sam izračunaš.

LP :roll: [/url]

THX, Skira...
Lp
kreator
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 14.2.2011 12:15

Tole je edino, kar je dobro pri adecotu.
Tale moj post se lahko bere tudi kot komentar na sosednjo temo. :wink:
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Brane » 14.2.2011 12:23

kreator napisal/-a:
Brane napisal/-a:

Brane, zdej si povedal nekaj o sebi, ne pa o meni... Vseeno hvala za odgovor :-?

Brez zamere "kreator", ampak če v kateri koli brskilnik vtipkaš tvoje zahteve ti predlaga en kup programov za izračun neto plače, tu so seveda še drugi faktorji ki vplivajo na neto plačo, (vzdrževani družinski člani,morebitna invalidnost,...) ki jih ti ne navajaš v svojem vprašanju.
Zanimivo je tudi dejstvo, da je edina tema v forumih ki zanima tebe na tem strojniškem portalu, plača, plače....
Jaz osebno sem tu našel že marsikateri nasvet, ki sem ga uporabil v praksi.
LP, Brane
Brane
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 14.2.2011 12:38

Brane napisal/-a:

:) se popolnoma strinjam, za ene 50% previsoka plača za tako vprašanje...drugič bo vprašal kaj je google ....:)
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kreator » 14.2.2011 14:16

Brane napisal/-a:
kreator napisal/-a:
Brane napisal/-a:

Brez zamere "kreator", ampak če v kateri koli brskilnik vtipkaš tvoje zahteve ti predlaga en kup programov za izračun neto plače, tu so seveda še drugi faktorji ki vplivajo na neto plačo, (vzdrževani družinski člani,morebitna invalidnost,...) ki jih ti ne navajaš v svojem vprašanju.
Zanimivo je tudi dejstvo, da je edina tema v forumih ki zanima tebe na tem strojniškem portalu, plača, plače....
Jaz osebno sem tu našel že marsikateri nasvet, ki sem ga uporabil v praksi.
LP, Brane

"Brane", tudi ti ne zameri preveč, če ti navedem nekaj dejstev:
- da je portal javen
- forum je namenjen "forumu", torej javnim razpravam
- razprava o plači je smiselna in umestna; večini predstavlja edini vir sredstev za preživljanje (ne le
strojnikom; ker pa sem sam strojnik - u.d.i.str., 12
let delovnih izkušenj - smo se našli tukaj)
- nikjer ni navedeno, katera tema se sme/ne sme načeti
(upoštevajoč osnovna pravila "vedenja" na forumu)

Bom še malce bolj oseben in jedernat:
- nihče te ne sili, da na vprašanja odgovarjaš
- stvar vsakega prijavljenega člana/članice je, kaj bo
vprašal/a in kaj ga zanima
- iz navedenega izhaja da... je moja stvar, kaj jaz na forumu sprašujem / komentiram (kot seveda tudi, kaj ti na moje in ostala vprašanja odgovarjaš in komentiraš)

...pa še bolj osebno:
- spoštovani "Brane", na osnovi vprašanja ne presodiš pravilno o sposobnostih in znanju "vprašujočega" (dokaz - tvoja napačna presoja o meni)
- s poskušanjem prikaza mojih lastnosti si spet nekaj
povedal le o sebi
- kakorkoli, ampak na moje osnovno vprašanje pa le nisi
odgovoril (nepoznavanje??)
- malce mojega sklepanja - možno je, da si zadnji
odgovor podal ravno z uporabo linka na "Adecco", ki ga je prilepil kolega;
- "last, but not least": vse "nasvete", ki si jih našel tukaj, bi lahko poiskal - po tvojem predlogu - z uporabo kakega brskalnika... ampak si nasvete raje dobil od kolegov strojnikov, prav mogoče je, da tudi od mene (drugi nick...), ravno tako mogoče tudi jaz od tebe

Sicer pa je namen foruma dosežen. Brane, še enkrat hvala, za klepet.
kreator
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 14.2.2011 15:36

Pomoje ne bi bilo nič narobe če bi samo vprašal kako se iz bruto dobi neto,..če pa še že na veliko hvališ okoli s svojo novo plačo in vprašaš neko trivialnost je normalno da dobiš odgovor na enakem nivoju ane :D
Ne vem kaj si zdej užaljen, kaj pa si pričakoval sploh ob takem vprašanju, že Google ti vrže ene žnjsto.... izračunov. Če bi pred 12-imi leti u.d.i.s. postavil tako vprašanje bi še razumel,....tako pa :roll: ...in da se pol še pizdiš nekaj,....mogoče pretiravam in si samo zadnjih 12 let spal na izobrazbi...

lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 14.2.2011 16:34

Da v prihodnje ne bo potrebe za izmenjavo " osebnih mnenj" vam povem brez, da bi gledal na link, da je na en neto euro potrebno dodat 0.56 evra, da dobiš bruto. Tako okvirno preko palca.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kreator » 14.2.2011 16:53

Zmago1 napisal/-a:Pomoje ne bi bilo nič narobe če bi samo vprašal kako se iz bruto dobi neto,..če pa še že na veliko hvališ okoli s svojo novo plačo in vprašaš neko trivialnost je normalno da dobiš odgovor na enakem nivoju ane :D
Ne vem kaj si zdej užaljen, kaj pa si pričakoval sploh ob takem vprašanju, že Google ti vrže ene žnjsto.... izračunov. Če bi pred 12-imi leti u.d.i.s. postavil tako vprašanje bi še razumel,....tako pa :roll: ...in da se pol še pizdiš nekaj,....mogoče pretiravam in si samo zadnjih 12 let spal na izobrazbi...

lp, Z

:o :o :o

OK, prav, sej razumem tvojo stisko. Zdej pa, dej... naredi vsem skupaj uslugo in si poišči strokovno pomoč zase. :)

Srečno
kreator
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a prijazen » 14.2.2011 18:01

Ma Brane do neke mere kar prav.
1. kot prvo UDISOM delaš sramoto
2. Naslov teme nima smisla
3. Vsak lahko vpraša in napiše v forum karkoli, vsak pa mu lahko na temo tudi napiše odgovor kakršen mu pristoji.
prijazen
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 14.2.2011 18:23

Jaz pa mislim, da ste le malo preveč "zaropotali" v tej temi. Malo več strpnosti nebi škodilo, a ne? Na nekem drugem forumu sem nekoč prebral nekaj takega, ko je nekdo nekomu priporočil naj vpraša na strojništvo.com:
"...poskusi vprašati na strojništvo.com. Tam je nekaj strokovnjakov ampak se večinoma samo kregajo. Poskusiti pa vseeno ni greh..."
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 14.2.2011 19:53

Kreator, mislim, da ti je že drugi odgovor bil dovolj uporaben, lahko bi se izzognil nadaljni debati. Ampak za marsikoga je napad najboljša obramba!

Meni je v bistvo vseeno, kakšna je tvoja izobrazba,znanje, delovne izkušnje, reference, še najmanj me pa zanima tvoj prihodek.

Vem edino, da so v teh slabih štirih letih kar si na forumu(no, vsaj pod uporabniškim imenom:Kreator) vsi tvoji prispevki povezani s plačo/zaslužkom. Človek bi pričakoval malo več kolegialnosti, morda s kakšnim uporabnim nasvetom...

In če še jaz smem nepravilno sklepat na podlagi tvojih prispevkov povezanih z denarjem:
Kreator, če bi forum postal plačljiv in bi uporabniki dobili plačano za nasvete, bi tudi ti kdaj namenil kak uporaben nasvet kolegu na forumu?
-M-
Moderator
Moderator

Naslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov