epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
WEICON napisal/-a:Penetrantska kontrola je ena od vizualnih praktičnih metod za odkrivanje razpok v materialih.
Gre za pomoč, orodje, seveda za ugotavljanje je potrebno kar nekaj izkušenj.
Se uporabljajo največkrat spreji in sicer: razmaščevalo/ čistilo, penetrant in kreda/ developer.
Postopek sam je enostaven in poceni:
-očistite in operite mesto preizkušanja
-nanesite penetrant ( rdeče barve), ki prodre v razpoko
-obrišite odvečni penetrant
-nanesite kredo ( developer), ki iz razpoke izvleče penetrant
Več info: poslovne.resitve@petrol.si
GSM: 051 662 716
Lep pozdrav
Ostanite zdravi

fikus_ napisal/-a:Uporabna zadeva. Sem videl primer ohišja in obenem rezervoar za olje. Kontrolor je na eni strani zvara pošprical penetrant, na drugi bel sprej (kreda). Po nekaj urah ok, drugi dan bela stran z roza fleki.

Demz napisal/-a:Ti penetranti so za bolj preprosto uporabo. Mi uporabljamo penetracijo kjer zadevo pregledaš z UV lučjo. Kapilarni učinki. Če je var porozen, bo na drugi strani pokazalo. Ampak je pa res treba imeti neko prakso, pa doslednost tudi. Firma je Helling.

UrosZup napisal/-a: naj to sluzi kot tehnicna info, ne kot nek komercialni oglas...

-M- napisal/-a:UrosZup napisal/-a: naj to sluzi kot tehnicna info, ne kot nek komercialni oglas...
Hvala, Uroš za tvoj prispevek o NDT. Namen foruma so strokovni prispevki in informacije. Komercialen del spada med male oglase.

vili napisal/-a:no ena iz KRUTE MOJE prakse, glede NTD metod, nam je na "keslu" vse kazalo nulo, in penetracija in redndegen, 100% vzdolžni vari 30 prečni in, na pruftišu kesel 3 m3 pri 25 bar z vodo je pa odprlo vzdožni var kot eno lepo "mladenko", vrži v kanto, ha ha.., smo imeli poplavo, hvala bogu samo to...

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov