epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Anonimno napisal/-a:Nekje sem prebral, da Deckel Macho izdeluje laser v kombinaciji z rezkarjem, kateri naj bi nadomestil potopno erozijo. Za obdelavo z laserjem ni potrebna izdelava elektrod, pogoj je le model. Prihranek pri času pa menda tudi do 90 % (??).
LP
Damjan

Gost napisal/-a:Ta tehnologija ni tako nova. Že pred leti je Maho (še preden je šel v stečaj) izdelal tudi stroj ki je odvzemal material z laserjem. zadeva se ni obnesla, predvsem zaradi zelo dragega vzdrževanja laseskega izvora, sicer je pa takrat na peredstavitvi izdolbel kocko 2,54 x 23.54 x 2.54 (cola cola x cola) na sredini pa je pustil križ debeline 0.1mm v cca 15 min. To je bilo tam nekje 1987 - 1989. Kot sem omenil se stroj v praksi ni uveljavil. Sicer je pa zadnje čase trend obdelave z kemičnimi postopki (obraten postopek kot je galvanizacija), videl sem že stroj ki odvzema cca 560 kub centimetrov /minuti, z natančnostjo obdelave do 0.02mm, tudi ta tehnologija je še v povojih, ekologija ni problem (medij je slana voda), pri tem postopku se sprošča vodik, stvar stvar pa deluje najbolje pri vsah 15 bar nadtlaka ....
lp fijavž

Brusmajster napisal/-a:Gost napisal/-a:
za obuditev 20 let stare teme
laser je na pohodu, za razrez marsikaterega materiala, je sedaj laser bolj primeren od žice.
Hitrejši, manj vzdrževanja, manjši radiji v konturi, manj zažgan rob.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov