epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

rakun napisal/-a:Lep pozdrav
Sem laik na področju strojništva in programa SOLIDWORKS. Sem v prvi fazi izdelave izdelka iz pihane plastike (flaška za šampon), ki mi jo je dizajner izdelal v 3d obliki kot celoto. Zanima me, ali je mogoče v tem programu celotni izdelek razpoloviti, ker izdelava orodja ni mogoča, saj je orodje v proizvodnji pihane plastike običajno sestavljen iz dveh polovic. Namreč nekdo, ki se spozna na ta program trdi, da te možnosti v programu ni.

rakun napisal/-a:Verjamem da je zadeva lahka, ampak ali bojo pri izdelavi orodja koordinate sprogramirane na polovico ali je treba vnose delati ročno? Rad bi še povedal da imam izdelek na disku in da se lahko dogovoriva za predogled le tega če ste zainteresiran.Hvala

xstrojnik napisal/-a:Ko sem prebral magnumov odgovor, nisem zdržal, da nebi nekaj napisal...
Bistvo je v volji po pridobitvi znanja in ne v znanju. Poznam ljudi, ki so bili podobno bosi na področju na katerega so zajadrali kot rakun, pa so danes zelo uspešni na svojem področju..
Pa še pomoč rakunu:
Če gre za zahtevno obliko, ni dovolj, da odrežeš izdelek na pol z ravnino ampak je potrebno najprej definirati "silhuet curve", ki nato definira delilno površino orodja.
Če pa je izdelek enostaven in ga je mogoče deliti z ravnino, pa to ni velika težava. Prerežeš in narediš odrez materiala iz orodne plošče s plaščem polovice izdelka. Upoštevati pa moraš skrčke, sicer izdelek ne bo imel pravega volumna.

xstrojnik napisal/-a:Ko sem prebral magnumov odgovor, nisem zdržal, da nebi nekaj napisal...
Bistvo je v volji po pridobitvi znanja in ne v znanju. Poznam ljudi, ki so bili podobno bosi na področju na katerega so zajadrali kot rakun, pa so danes zelo uspešni na svojem področju..

zato, ker je nekdo, ki obvlada SW trdil, da se to ne da narediti z bližnjico v programu, sam pa vem da so vedno bližnjice in nekdo, ki naj bi obvladal ta program bi to moral vedeti. Zakaj bi plačeval nesposobne strojnike!!??

xstrojnik napisal/-a:Rakun, vse kar sem ti napisal ne moreš narediti z "bljižnico". Lepo korak po korak, klik po klik in pri vsakem kliku moraš natančno vedeti kaj želiš narediti.
Magnum, tudi tebi ne morem nič oporekati...
Nekdo piše o nekih izmetačih... gre za pihano plastiko, če prav razumem in za relativno enostaven izdelek, ki najbrž ne bo potreboval kakšnega posebnega izmetavanja.

Dizajn sem prejel v stp. datoteki

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov