Napisal/-a veterveter » 6.12.2010 18:42
Pred dvajsetimi oziroma tridesetimi leti sem v lastni orodjarski delavnici izdelal in prodal samo zahtevna in komplicirana orodja. Delal sem vsaj 20 let po dvanajst ur na dan pa tudi veliko vikendov. Moji vrstniki v firmah so delali samo osem ur na dan in nič vikendov. Z velikim odrekanjem sem si postavil delavnico in hišo. Vrstniki so si pa samo hiše, celo lepše od moje. So si pa moji vrstniki privoščili veliko več dopusta in mnogo bolj lagodno življenje.
To je nekaj dejstev!
Zakaj to pišem?
Zato ker so moji vrstniki vsa enostavna orodja podelali na "fuš" med delovnim časom v firmah v katerih so bili zaposleni. Material so uktradli in orodja izdelali na družbenih strojih za ceno, ki meni niti stroškov ni pokrila.
Konstruiranje v SOLIDWORKS programu sem se naučil sam, le enkrat sem na tem forumu postavil vprašanje na to temo, ker vem, da je znanje zastonj razsipati okrog neumno, zato nisem hotel znanja črpati od tistih, ki so se zanj trudili ali celo zanj plačali. Res je da ekonomisti naše znanje prodajajo s faktorjem deset, pa jim je še predrago.
Ne razdajajte znanja po forumu zastonj, pa naj bo to orodjarstva, konstruiranja ali samo znanja programiranja, s tem si sami znižujete ceno. Taki kot je "Rakun" priznavajo samo svoje znanje in procente, strojniki smo pa brezvezen strošek, ki ga je treba zatreti. Zdaj pa imejte v mislih moje, vaše, njihove ali nikogaršnje vrstnike.
Pa vesel december vam želim!