STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prilagoditev produkta

Prilagoditev produkta

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Rakunu in vsem strojnikom na forumu!

OdgovorNapisal/-a veterveter » 6.12.2010 18:42

Pred dvajsetimi oziroma tridesetimi leti sem v lastni orodjarski delavnici izdelal in prodal samo zahtevna in komplicirana orodja. Delal sem vsaj 20 let po dvanajst ur na dan pa tudi veliko vikendov. Moji vrstniki v firmah so delali samo osem ur na dan in nič vikendov. Z velikim odrekanjem sem si postavil delavnico in hišo. Vrstniki so si pa samo hiše, celo lepše od moje. So si pa moji vrstniki privoščili veliko več dopusta in mnogo bolj lagodno življenje.
To je nekaj dejstev!
Zakaj to pišem?
Zato ker so moji vrstniki vsa enostavna orodja podelali na "fuš" med delovnim časom v firmah v katerih so bili zaposleni. Material so uktradli in orodja izdelali na družbenih strojih za ceno, ki meni niti stroškov ni pokrila.
Konstruiranje v SOLIDWORKS programu sem se naučil sam, le enkrat sem na tem forumu postavil vprašanje na to temo, ker vem, da je znanje zastonj razsipati okrog neumno, zato nisem hotel znanja črpati od tistih, ki so se zanj trudili ali celo zanj plačali. Res je da ekonomisti naše znanje prodajajo s faktorjem deset, pa jim je še predrago.
Ne razdajajte znanja po forumu zastonj, pa naj bo to orodjarstva, konstruiranja ali samo znanja programiranja, s tem si sami znižujete ceno. Taki kot je "Rakun" priznavajo samo svoje znanje in procente, strojniki smo pa brezvezen strošek, ki ga je treba zatreti. Zdaj pa imejte v mislih moje, vaše, njihove ali nikogaršnje vrstnike.

Pa vesel december vam želim!
veterveter
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 33test » 6.12.2010 19:48

No ja saj stvari niso tako crne.
Hiso ste pa le postavili. Delavnico tudi. In to s svojim delom. Brez procentov. To pa tudi nekaj velja.

Marsikomu verjetno dejstvo, da je zadevo speljal na racun svojega znanja in dela svojih rok, najbrs ne pomeni dosti.
Nekaterim pa vec kot polna denarnica novcev.

Je clovek, ki s procenti od dela nekoga drugega kupi najnovejsega BMW-ja, srecnejsi od strojnika, ki je narisal, cele mesece sanjal, modeliral in analiziral samo en del tistega BMW-ja?

Obcutek, ki cloveka preplavi, ko vidis neko stvar, ki v zivljenju dejansko funkcionira in si jo ti naredil.........Se ne da kupiti s procenti.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 6.12.2010 20:16

33test napisal/-a:Obcutek, ki cloveka preplavi, ko vidis neko stvar, ki v zivljenju dejansko funkcionira in si jo ti naredil.........Se ne da kupiti s procenti.

...ta občutek mine, ko se ti vsedeš v razmajanega Golfa prodajnik ali manager pa v novega X5 :(

lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eorodja » 16.4.2011 11:15

Je pa še eno vprašanje, namreč v katerem formati ste dobili 3D obliko od oblikovalca? Če gre za STL ali RHINO ali SLIKO,itd,.. vas je, po domače, malo naplahtal ali pa se niste razumeli kaj on ponuja in kaj vi pričakujete... STL namreč ne omogoča direktnega dela na kosu ampak morate kos še enkar narisati v SW da ga lahko obdelate in iz njega dobite orodje. ampak tudi to za vašega "strokovnjaka" ne bi smel biti prehud problem.

lp, Z[/quote]

Zmago prosim za pomoč

dobil sem datoteko v STL formatu jo odprl v Catiji in sedaj kako naprej da bi ti trikotniki oziroma mreža postala uporabna za obdelavo naprimer stp ali igs format.
lepa hvala za nasvet
lp:Tony
eorodja
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 11 gostov