dolsina napisal/-a:Moj namen ni da bi se kregal in se tudi ne. Tudi kričal nisem če ste to mislili morda me je samo malo razjezila vemo katera izjava ane in sem nanjo pač odgovoril. Variti nameravam z aparatom za obločno varjenje in co2. Varim nekako 5 ur na teden, nameravam pa z delom te smeri naprej. In ker si želim najmanj problemov z očmi nameravam kupiti kvalitetno masko. Masko kupiš enkrat in ne 10×. Zanimajo me predvsem mennja o maskah speedglas,balder,fronius,miller,migatronic. Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav
Tadej
Lepo in v redu.
Orodje naj bo kar drago, ker če ni, je kvaliteta vprašljiva.
Pri nas nekje od leta 2001 naprej uporabljamo Speedglas varilne maske in smo zelo zadovoljni. Pravijo, da so baje ravno oni izumitelji te tehnologije, če je res. Vsake pol leta je treba pač menjati baterije in to je to. Mislim, da imamo 6 ali 7 mask v delavnici, še nobena ni crknila.
Varimo največ po TIG postopku, v kakih 30 % MAG, z oplaščeno elektrodo pa redkokdaj.
V preteklosti smo imeli Optrel, ki je bila zelo v redu za tisti čas ( v 90. letih), morda za današnje čase malce premasiven ščit sicer, pa Lansec, ki je bila odlična, vendar je firma čez noč poniknila. Tudi Balder smo uporabljali, vendar le za MIG/MAG.
Pri Speedglasovi maski je fino, ker ima zelo širok zorni kot. Morda je zato zaščitno steklo, ki ga menjamo, malce dražje, pa nič zato. Še celo na sencih imaš zatemnjena stekla (ki jih sicer lahko prelepiš s temno folijo), ki pridejo prav na terenu, pri montažah. Zelo so zanesljive, meni ni crknila še nobena, le baterije je pa treba kar pogosto menjati. Če ti začne maska nagajati, je treba zamenjati baterije!
Speedglasova maska me je zaslepila samo v dveh primerih : če so bile baterije prazne, ali pa, če sem jo pozabil vključiti na začetku.
p.s. : To ni reklama, ampak moj vtis o odličnem orodju.
Delo krepeli človeka.