STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilna maska

Varilna maska

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Demz » 22.10.2009 17:36

.

Mah, sem zbrisal.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 22.10.2009 18:03

Najprej se malo umiri in se ne deri.
Po katerem postopku misliš variti?
Ali variš enkrat tedensko 5min ali 5ur vsak dan?
Odzivnost(hitrost zatemnitve)?
To so osnovni podatki brez katerih boš težko dobil mnenja.
Ti si navedel samo ceno cca300eur in da ne crkne po dveh letih.
Mojo sem kupil v trgovini Pretent pred tremi leti mislim da je speedglas(nisem v delavnici).Narejenih ima pa cca 10 z besedo deset ton pleha po tig postopku(sočelno vzdolžno varjenje tulcev)in dela brez problema.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 22.10.2009 18:32

Katera koli varilna maska, ki se na trgu prodaja za 300 Ejev, je zelo dobra.
Govorim o maskah od znanih in uveljavljenih proizvajalcev. Če se pa pojavi neki no-name proizvajalec s tako ceno, je pa potrebna previdnost.

Sedaj lahko vprašaš še, npr: če se baterije menjajo in na koliko časa, pa če ima potenciometer za nastavljanje stopnje zatemnitve, pa če se lahko tisti trak, ki sloni na tvojem čelu kot mejnik med masko in teboj in vpija tvoj švic (mater, se ne znam enostavno izrazit!), torej, če se lahko odstrani in opere itd... , ti bomo skromno in rade volje odgovorili. Če ne boš preveč kričal nazaj.

Sedaj pa, ko si že toliko časa zabil za tole dilemo, kam bi šel tvoj zlati denar, pa že vendarle kupi tisto trapasto masko in delat, če ne bomo vsi vedeli, da si samo še en nov politik na sceni!
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čopi » 22.10.2009 19:20

dolsina napisal/-a:zanima me še kakšno mnenje glede uporabe samozatemnitvenih mask(firma,model...)

Po postu sodeč OČITNO neveš kaj hočeš. Prvo moraš navest kaj variš s kom variš koliko variš itd.

To je isto kot da bi jaz kupoval avto in bi napisal sledeče: Zanima me še kakšno mnenje glede uporabe avtomobilov(firma, model).
Lahko je delati težje je komandirati
čopi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zmark » 22.10.2009 19:58

Jaz imam masko ,omenjeno v prvem postu.Varim elektro in imam max.zatemnjeno pa me vedno bolijo oči po varjenju .Mislim da je to en "čip šit" :evil:

LP Marko
zmark
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dolsina » 23.10.2009 16:13

Moj namen ni da bi se kregal in se tudi ne. Tudi kričal nisem če ste to mislili morda me je samo malo razjezila vemo katera izjava ane in sem nanjo pač odgovoril. Variti nameravam z aparatom za obločno varjenje in co2. Varim nekako 5 ur na teden, nameravam pa z delom te smeri naprej. In ker si želim najmanj problemov z očmi nameravam kupiti kvalitetno masko. Masko kupiš enkrat in ne 10×. Zanimajo me predvsem mennja o maskah speedglas,balder,fronius,miller,migatronic. Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav

Tadej
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sokol » 23.10.2009 17:15

Vzemi speedglas pa bo mir! Za pet ur v tednu se splača vzeti to masko!
sokol
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 23.10.2009 19:00

dolsina napisal/-a:Moj namen ni da bi se kregal in se tudi ne. Tudi kričal nisem če ste to mislili morda me je samo malo razjezila vemo katera izjava ane in sem nanjo pač odgovoril. Variti nameravam z aparatom za obločno varjenje in co2. Varim nekako 5 ur na teden, nameravam pa z delom te smeri naprej. In ker si želim najmanj problemov z očmi nameravam kupiti kvalitetno masko. Masko kupiš enkrat in ne 10×. Zanimajo me predvsem mennja o maskah speedglas,balder,fronius,miller,migatronic. Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav

Tadej

Lepo in v redu.
Orodje naj bo kar drago, ker če ni, je kvaliteta vprašljiva.

Pri nas nekje od leta 2001 naprej uporabljamo Speedglas varilne maske in smo zelo zadovoljni. Pravijo, da so baje ravno oni izumitelji te tehnologije, če je res. Vsake pol leta je treba pač menjati baterije in to je to. Mislim, da imamo 6 ali 7 mask v delavnici, še nobena ni crknila.

Varimo največ po TIG postopku, v kakih 30 % MAG, z oplaščeno elektrodo pa redkokdaj.

V preteklosti smo imeli Optrel, ki je bila zelo v redu za tisti čas ( v 90. letih), morda za današnje čase malce premasiven ščit sicer, pa Lansec, ki je bila odlična, vendar je firma čez noč poniknila. Tudi Balder smo uporabljali, vendar le za MIG/MAG.

Pri Speedglasovi maski je fino, ker ima zelo širok zorni kot. Morda je zato zaščitno steklo, ki ga menjamo, malce dražje, pa nič zato. Še celo na sencih imaš zatemnjena stekla (ki jih sicer lahko prelepiš s temno folijo), ki pridejo prav na terenu, pri montažah. Zelo so zanesljive, meni ni crknila še nobena, le baterije je pa treba kar pogosto menjati. Če ti začne maska nagajati, je treba zamenjati baterije!
Speedglasova maska me je zaslepila samo v dveh primerih : če so bile baterije prazne, ali pa, če sem jo pozabil vključiti na začetku.

p.s. : To ni reklama, ampak moj vtis o odličnem orodju.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 23.10.2009 21:32

Jaz mam Balderjevo že tretjo-dve so mi crknile, ampak čist po moji krivdi-eno mi je zalil dež, drugo sem pa zdrobil. Varim večina MAG, edina pomanjkljivostje, da če variš znotraj nečesa z velikimi tokovi, in se maska dost segreje, neha zatemnjevat-moraš počakat, da se ohladi. Če ne tiščiš glavo glih na 15 cm od obloka, se to ne dogaja-ampak večina ne vari z 250-300Amperi. Pa dobro je , k ne rabiš baterij menjat, se same polnijo. Speedglasko morač kar pogosto baterije menjat. Optrel je pa res mal bolj štorasta, ampak dela pa glih tko dobro. Smo pa imeli enkat v prejšnji službi enga varilca, k je dal dva stekla skup v Balderco-je trdil, da ga drugač oči bolijo(morda je bil res bolj občutljiv od ostalih)-ampak jaz sem poskusu varit s tisto, pa sem komaj eno svetlo piko vidu-pojma nimam, kako je varil-menda bolj na pamet.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dolsina » 24.10.2009 18:41

No če ste mislili da nevem kaj hočem. Če človek napiše tak post kot sta zadnja dva se nebi nič kregal.Obema se iskreno zahvaljujem. Demz tebe bi samo še vprašal ker model imate v firmi.(9100?)
dolsina
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Varilna maska

OdgovorNapisal/-a dakomat » 30.1.2013 20:25

Spoštovani! Ker je tema dokaj stara in tudi jaz kupujem avtomatsko varilno masko, za varjenje po MAG postopku, nadaljujem to temo. Varil bom občasno cca: do 5 ur tedensko in max 300A. Katere maske mi priporočate, nagibam se nekje k ceni do 100€ ali še manj. Je pri tem nižjem cenovnem razredu vseeno kaj kupim?

Prosim za kak nasvet...

Lep pozdrav!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 8.4.2013 16:55

Nihče nič ne napiše... :cry:
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 8.4.2013 19:20

Poglej shine maske. Niso nevem kaj, vendar delajo kot morajo, sploh za par ur na teden. Drugače pa bi se na vašem mestu še malo "stegnil" in kupil kaj boljšega.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a šlosar » 8.4.2013 20:55

Zdravo

Moje mnenje, oziroma vprašanje, le zakaj potrebuješ pri MIG varjenju avtomatsko varilno masko.
V vsakem primeru je najboljša zaščita klasična varilna maska. Če pa že kupuješ avtomatsko varilno masko, kupi priznanega proizvajalca. Res pa je, da so cene precej zasoljene, kar pa v primerjavi z okvaro oči ni primerjave.
_______
Marjan
šlosar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a frlek » 8.4.2013 21:15

Imel sem varilno masko SHINE AS 2000F in mi je za mojo hobi uporabo dobro služila.
V preteklem času pa pišem, ker je zdržala točno dve leti :roll: .
Problem teh mask s sončnimi celicami so vgrajene polnilne baterije, ki po določenem času očitno izgubijo kapaciteto in se ne polnijo več niti jih ni mogoče zamenjati, saj so v zaprtem ohišju.
Mogoče je kriva tudi moja bolj občasna uporaba.
Ko sem iskal novo, sem se odločil, da kljub bolj občasni rabi dam rajši kakšen euro več in kupim nekaj trajnejšega, brez kakšnih sončnih celic in obvezno z menjalnimi baterijami.
Odločil sem se za SPEEDGLAS 100V.
Po enem letu uporabe moram reči, odlična maska (seveda v tem razredu). Ko jo rabiš, jo vključiš, po eni uri neuporabe pa se sama izključi. Deluje pa na dve zamenljivi gumb bateriji CR2032 :wink:
Kupil pa sem jo tukaj:
http://www.ebay.de/itm/SPEEDGLAS-100-V-3M-Black-Schweisshelm-Schweishelm-Schweismaske-DIN-8-12-/260867359118?pt=Arbeitsschutz&hash=item3cbce8018e

Je bila nekaj cenejša kot pri nas, kako je sedaj pa ne vem.
frlek
Sodelavec
Sodelavec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost