Tudi jaz imam podobno težavo.
Želim najti pripravo-orodje za ročno krivljenje cevi 14 in 16mm.
Našel sem
JD2M32 pripravo, ki je zanimiva vendar bi jaz potreboval manjše radije.
Odločil sem se SAM izdelati prtljažnik za motorno kolo BMW R1200C. Prosim ne me pošiljat od mojstra k mojstru, ker sem se odločil, da to naredim SAM obenem iščem že tri leta prtljažnik, če bi kdo izdeloval kaj primernega. Gre za skoraj unikatno opremo na motorju in tako nič standardnega ne odgovarja. V preteklosti, sem za manjše dele moral iskat mojstre za varjenje... Na koncu je bilo tako, da sem porabil najmanj tri popoldneve, ter še vsak dan nekaj službenih ur, nato pa sem dobil neko skropucalo v roke. Prav iz tega razloga sem se naučil variti TIG (tudi Alu) in sedaj zavarim bolje kot so mi kvazi strokovnjaki do sedaj (pa nisem škrt!). Na žalost.
Prtljažnik bo iz polnega konstrukcijskega jekla preseka 14mm (ali 16 teža?), da bom imel manj težav z krivljenjem. Seveda bi raje uporabil debelostensko cev zaradi teže vendar ne vem kje bi se jo dalo dobiti. Poznam samo Merkur. Bolje bi bilo uporabiti INOX cevi vendar je potem problem, ker ga nihče noče(zna) kromirat. So pa 16mm debelostenske INOX cevi trdnejše tudi od 14mm polnega konstrukcijskega jekla.
Ali obstaja kakšna finta za lepo kriviti POLNE okrogle palice? S čim si pomagate, če nimate na voljo orodja. Sicer bi si ga kupil, vendar nisem našel nič primernega. Ridgid ima sicer nekaj priprav vendar so zelo oklestili proizvodni program obenem pa so njihovi proizvodi bolj primerni za vodovodno tehniko.
Zanimiva (pregroba) priprava za krivljenje palic
Ta
priprava M18 mi je zelo všeč in verjetno niti ni draga. V googlu sem uporabil iskalni niz "Manual tube and profile bending machine M18".
Vesel bom vsake pomoči pri iskanju primerne priprave.
Hvala in LP
Nikola Tesla