STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kosilnica noče vžat

Kosilnica noče vžat

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

Kosilnica noče vžat

OdgovorNapisal/-a Dejan. » 20.8.2013 18:23

Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in tudi ne poznam strokovne terminologije zato se v napraj opravičujem domačim izrazom.
Torej imam sledeči problem. Doma imam kosilnico kot je na sliki (motor Tomos, ostalo Batuje), ki je stara cca 20 let in ni bila veliko rabljena. Slika
Ker kosilnica ni vžgala sem jo pregledal in ugotovil da svečka ima iskro, kosilnica ni bila zaribana ne zalita, zrak in gorivo sta bila dostopna ampak ni hotela vžat. Odstanil sem zračni filter ga sčistil poiskušal vžat brez njega, odstranil auspuh ga spihal ga nazaj pritrdil, spihal tudi bat skozi odprtino za svečko :-? , in ni pomagalo. Malo sem še gledal sem ter tja in naenkrat je vžgala. Dokler je nisem ugasnil sem lahko delal njo vse normalno. Sedaj pa ista pesem. Spet sem odstranil svečko in ugotovil da mešanica zrak-gorivo ne pride nad bat (s prstom sem se približal odprtini in potegnil vrvica za vžig), dočim iz auspuha lahko obrišeš gorivo. Glavo svečke sem tudi namočil v gorivo ampak ni pomagalo.
Kaj mi priporočate? Kot sem povedal gre za kosilnico staro cca 20 let in se mi ne zdi vredna popravila pri serviserju, zraven tega se sam rad učim :D
Hvala, LP
Dejan.
Novinec
Novinec

Re: Kosilnica noče vžat

OdgovorNapisal/-a zauran » 21.8.2013 8:07

Poglej če se ni magnet obrnil okoli svoje osi "ni pravilno pozicioniran". Magnet ima svoj utor in mora biti pokrit s kajlico ki je na glavni osi.Po mojem bi pa še kondenzator zamenjal ,pregledal maso na vžigalni tuljavi .
zauran
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a matija90 » 21.8.2013 20:12

20 let ni neka pretirana doba. Imam 3 Tomos črpalke stare okoli 30 let, malo vijačenja vsako leto pa je. Drugače imam tudi skoraj 50 let staro Agria 1300/2300 kosilnico ki dela super. Tako da naj se vam stroj ne smili.
Ponavadi če kosilnica stoji pri miru izven sezone benzin ki je v rezervoarju in karboratorju izgubi na moči. Ravno tako se razne usedline prilepijo na stene. V mislih imam "špruc" šobo v karboratorju. Najbolje boste naredili, če iztočite ves benzin iz karboratorja in nato celega prečistite.
Svečka naj ima ravno pravi zev.
matija90
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bj6 » 22.8.2013 21:38

očitno ima kosilnica "pomladno bolezen" .Postopaj in preglej sledeče: Zamenjaj mešanico,odvij kozarček in spihaj dizo (delortov vplinjač),preveri če se regulacijska loputa ne zatika ta je nad
vplinjačem in regulira loputo vplinjača.Preveri tudi gumb in kable za ugašanje motorja ta je na spodnji strani ohišja in včasih lahko izrabljena izolacija povzroči stik in stroj nima iskre.
bj6
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a .grm659 » 3.11.2013 19:37

Ponavadi pri takih stvareh vrže semering iz ležišča,ni podtlaka in gorivo ne pride nad bat!
Te stvari popravljam že več desetletij in pri vsaki seriji je nekaj novga,kar se tiče napak.
Pri tej je uničilo semering pod centrifugalno sklopko!!! Paziti je treba,da pravilno sestavite sklopko nazaj!
več glav,več ve
.grm659
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nikola Tesla » 30.6.2014 9:44

Zdravo

Kaj zaj... bolj ko je stara tehnika boljše je kvalitete kot nova "savremena krama evropskog razvitka", ki je namenjena le obremenjevanju okolja in polnjenju keosnov po odpadih :)

Vam je uspelo odpraviti težavo na kosilnici ?

Lp.
Nikola Tesla
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tealc » 18.7.2014 15:17

Nikola Tesla napisal/-a:Zdravo

Kaj zaj... bolj ko je stara tehnika boljše je kvalitete kot nova "savremena krama evropskog razvitka", ki je namenjena le obremenjevanju okolja in polnjenju keosnov po odpadih :)

Vam je uspelo odpraviti težavo na kosilnici ?

Lp.

Čista resnica! Imam novo kosilnico, katero lahko popravljam vsak teden. Redno pa uporabljam svojo 25 let staro kosilnico :D
tealc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 18.7.2014 16:04

Redno pa uporabljam svojo 25 let staro kosilnico
Kupil si jo za vrednost štirih današnjih kosilnic. Kvaliteta stane!
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 26.10.2016 21:07

Upam, da je pobudnik teme usposobil strojček. Gre namreč za zelo zanimivo stvarco, ki bi jo bilo zelo škoda zavreči. Med drugim ima nekaj zelo zanimivih tehničnih rešitev, ki jih kje drugje kar težko vidiš.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov