Pozdravljeni!
Sem nov na forumu in tudi ne poznam strokovne terminologije zato se v napraj opravičujem domačim izrazom.
Torej imam sledeči problem. Doma imam kosilnico kot je na sliki (motor Tomos, ostalo Batuje), ki je stara cca 20 let in ni bila veliko rabljena.

Ker kosilnica ni vžgala sem jo pregledal in ugotovil da svečka ima iskro, kosilnica ni bila zaribana ne zalita, zrak in gorivo sta bila dostopna ampak ni hotela vžat. Odstanil sem zračni filter ga sčistil poiskušal vžat brez njega, odstranil auspuh ga spihal ga nazaj pritrdil, spihal tudi bat skozi odprtino za svečko

, in ni pomagalo. Malo sem še gledal sem ter tja in naenkrat je vžgala. Dokler je nisem ugasnil sem lahko delal njo vse normalno. Sedaj pa ista pesem. Spet sem odstranil svečko in ugotovil da mešanica zrak-gorivo ne pride nad bat (s prstom sem se približal odprtini in potegnil vrvica za vžig), dočim iz auspuha lahko obrišeš gorivo. Glavo svečke sem tudi namočil v gorivo ampak ni pomagalo.
Kaj mi priporočate? Kot sem povedal gre za kosilnico staro cca 20 let in se mi ne zdi vredna popravila pri serviserju, zraven tega se sam rad učim
Hvala, LP