epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Ni tako enostavno, ni pa nemogoče.ktm2002 napisal/-a: Vzameš enega dobrega strojnega tehnika in mentorja; bo vsakega diplomanta ali magistra scat peljal po 2 letih.

Imaš precej prav. Moje izkušnje pa kažejo drugače. Odvisno od področja dela (in velikosti skupine Uni dipl ing). Le to: v času mojega aktivnega dela kot projektant transportnih naprav sem bil ,mentor kar nejaj začetnikom, ki jim je manjkala le diploma. Iz svojega rednega dela je izluščil diplomsko delo. Vedno je bila ocena diplomskega dela in zagovora višja od povprečne ocene izpitov. eden od mejnih primerov: izpiti v povprečju med zadostno in dobro, diploma z zagovorom pa odlično.Demz napisal/-a:Magister naj bi bil akademski naziv, torej je znanstvenik.je danes "magister" na nekako takem nivoju kot nekoč po starem "uni.dipl.ing". To pa ni znanstvenik, ampak čisti praktik.

Žerjavar napisal/-a:Imaš precej prav. Moje izkušnje pa kažejo drugače. Odvisno od področja dela (in velikosti skupine Uni dipl ing). Le to: v času mojega aktivnega dela kot projektant transportnih naprav sem bil ,mentor kar nejaj začetnikom, ki jim je manjkala le diploma. Iz svojega rednega dela je izluščil diplomsko delo. Vedno je bila ocena diplomskega dela in zagovora višja od povprečne ocene izpitov. eden od mejnih primerov: izpiti v povprečju med zadostno in dobro, diploma z zagovorom pa odlično.Demz napisal/-a:Magister naj bi bil akademski naziv, torej je znanstvenik.je danes "magister" na nekako takem nivoju kot nekoč po starem "uni.dipl.ing". To pa ni znanstvenik, ampak čisti praktik.
Vedno sem v diplomo vključil kakšen detajl izvedbe (umotvor našega projektnega biroja), ki še ni bila v literaturi. Jasno, da je predavatelji na faksu (mag. dr) niso poznali, sedaj pa jim diplomant razlaga delovanje. Tiste čase v biroju nismo imeli nabenega dr ali mag, pa smo imeli lastne umotvore, ki so nam omogočili prodor na svetovno tržišče. Na osnovi našega dela se je potrudil tudi Rothe Erde in izdelal obročasti kotalni ležaj premera 13 m. Prav gotovo ne pretiravam, če rečem da je takrat med nami (sami dipl.ing) bilo kar nekaj znanstvenega dela.

ktm2002 napisal/-a:Te naše izobrazbe so največji nateg, hodimo v šolo da imamo več ali enako papirjev kot naslednji butec.
Vzameš enega dobrega strojnega tehnika in mentorja kot je g. Žerjavar, bo vsakega diplomanta ali magistra scat peljal po 2 letih. S tem, da bo imel že x let delovne dobe več.

grega09 napisal/-a:Če bom jaz kdaj iskal koga za sodelavca inženirja, mu v CV-ju faks ne sme manjkati. Je nek pokazatelj zicledra in da si sposoben vsaj nekaj do konca spackati. Potem se pa začne.
grega09 napisal/-a:Na žalost tega okolja pri nas ni več (veliko).
grega09 napisal/-a: Se pa denar v strojništvu služi pri navojih pod M3 in nad M20.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost