epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...
lp

pkoscak napisal/-a:aaron007 napisal/-a:xstrojnik napisal/-a:"Že več časa neuspešno iščemo sposobnega fanta z izobrazbo tehnične smeri (V.stopnje, po možnosti strojnega tehnika)."
Glede na zahteve se lahko zgodi, da ga boste še nekaj časa iskali. Mislim, da bo potrebno razmisliti o kakšni izobrazbeni stopnji višje, razen če nisi rojena pod srečno zvezdo...
Kot strojni tehnik sem bil pred leti na razgovoru v firmi xxx ki se ukvarja z gradnjo industrijskih hal,in večjih objektov ki imajo kovinsko konstrukcijo.Konstruiral bi hale od 0 do konca.Plača(malica+prevoz)110.000,00sit.Inzinir predrag?
Samo v razmislek.
LP!
Naj ugibam - zelo znano dolenjsko podjetje?
von napisal/-a:deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...
lp
Dragi DEAI,
ali vi veste, kaj pomeni 300.000,00 Neto + stroški za delodajalca? V kolikor mislite, da ste danes toliko vredni, potem Vam svetujem, da začnete na svojem in dokažete česa ste sposobni.
LP
von

baklava napisal/-a:von napisal/-a:deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...
lp
Dragi DEAI,
ali vi veste, kaj pomeni 300.000,00 Neto + stroški za delodajalca? V kolikor mislite, da ste danes toliko vredni, potem Vam svetujem, da začnete na svojem in dokažete česa ste sposobni.
LP
von
300.000 neto pomeni okrog 700.000 bruto oz. 3.000EUR za delodajalca.....krat 12 je to cca 35.000EUR letno.....in ce delodajalec zasluzi 500.000 EUR je teh 35.000 letno priblizno enako porabi papirja (vključno z WC-papirjem) v podjetju.
Ali smo toliko vredni? Koliko pa smo vredni po vašem mnenju? 110.000? 120.000?

von napisal/-a:baklava napisal/-a:von napisal/-a:deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...
lp
Dragi DEAI,
LP
von
300.000 neto pomeni okrog 700.000 bruto oz. 3.000EUR za delodajalca.....krat 12 je to cca 35.000EUR letno.....in ce delodajalec zasluzi 500.000 EUR je teh 35.000 letno priblizno enako porabi papirja (vključno z WC-papirjem) v podjetju.
Ali smo toliko vredni? Koliko pa smo vredni po vašem mnenju? 110.000? 120.000?
Samo da dodam nekaj stvari,
Nismo govorili o plači inžinerja, temveč smo govorili o plači strojnega tehnika.
Govora ni bilo niti o tem, koliko izkusenj ima ta oseba. Sam menim, da je plača 300.000,00 neto za nekoga, ki išče službo (po možnosti celo 1.)... hm...malo za lase privlečena. Človek se mora dokazati, pokazati kaj zna, pokazati tudi neko pripadnost podjetju...šele takrat se lahko pogovarjamo o plači.
Strinjam se tudi z izjavo, da je plača 110.000 SIT prenizka tako za strojnega tehnika, kot tudi za inženirja. Vendar si nekateri delavci tudi tega ne zaslužijo! Žal!
LP in brez zamere
von

fikus_ napisal/-a:Pred kratkim sem bil na razgovoru za službo v podjetju, .... Sem jih sam poklical in so dejali, da že imajo izbranega kandidata.
Toliko iz prakse,
LP

Aleksandar napisal/-a:fikus_ napisal/-a:Pred kratkim sem bil na razgovoru za službo v podjetju, .... Sem jih sam poklical in so dejali, da že imajo izbranega kandidata.
Toliko iz prakse,
LP
Kakor koli že, ti službo že imaš. Prodajaš se za več. Nikakor ne smeš klečeplaziti. Veš kaj ponujaš, veš kaj hočeš...
Osebno sem ob menjavi pozicije svoje zahteval. Vse kar je bilo dogovorjeno je bilo tudi urejeno. Razlog za medsebojno zadovoljstvo pa je tako v mojem delu, kakor tudi v odnosu delodajalca.
Moje mnenje, še 1x, nikoli ne klečeplazi. Hodi pokončno, delaj vestno in marljivo, zahtevaj pošteno plačilo in s tem dvigaj ceno vsem strojnikom, ki prihajajo za teboj!
Še malo hvale... Prejšnje podjetje je svojim inž.-jem avtomatsko dvignilo njihove plače... Strah je bil prevelik. Sam sem službo menjal bolj zaradi novih obzorij kot zaradi cvenka, pa vseeno...
Kaj hočem povedati? Ravno tako kot vrši vaš delodajalec pritisk na vas, ravnotako ga lahko tudi vi v obratni smeri. Pogoj je seveda, da ste urejeni, samostojni,... Skratka taki, da lahko vsako noč mirno spite.
Srečno!

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov