STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaposlitev strojnega tehnika

Zaposlitev strojnega tehnika

Vprašanja v zvezi z našimi storitvami in servisi. Vaša kritika in predlogi za našo stran.

OdgovorNapisal/-a von » 8.12.2006 9:10

deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...

lp

Dragi DEAI,

ali vi veste, kaj pomeni 300.000,00 Neto + stroški za delodajalca? V kolikor mislite, da ste danes toliko vredni, potem Vam svetujem, da začnete na svojem in dokažete česa ste sposobni.

LP

von
von
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 8.12.2006 9:25

pkoscak napisal/-a:
aaron007 napisal/-a:
xstrojnik napisal/-a:"Že več časa neuspešno iščemo sposobnega fanta z izobrazbo tehnične smeri (V.stopnje, po možnosti strojnega tehnika)."

Glede na zahteve se lahko zgodi, da ga boste še nekaj časa iskali. Mislim, da bo potrebno razmisliti o kakšni izobrazbeni stopnji višje, razen če nisi rojena pod srečno zvezdo...

Kot strojni tehnik sem bil pred leti na razgovoru v firmi xxx ki se ukvarja z gradnjo industrijskih hal,in večjih objektov ki imajo kovinsko konstrukcijo.Konstruiral bi hale od 0 do konca.Plača(malica+prevoz)110.000,00sit.Inzinir predrag?

Samo v razmislek.

LP!

Naj ugibam - zelo znano dolenjsko podjetje?

:) Se pridruzujem ugibanju.....
Gost

OdgovorNapisal/-a baklava » 8.12.2006 10:00

von napisal/-a:
deai napisal/-a:Ko boste sposobnim strojnikom zaceli ponujati vsaj 300.000 NETo + stroske, se bo pa naslo vec kadra... Do takrat pa K... gleda vse delodajalce ki nam ponujajo sramotne nizke plače...

lp

Dragi DEAI,

ali vi veste, kaj pomeni 300.000,00 Neto + stroški za delodajalca? V kolikor mislite, da ste danes toliko vredni, potem Vam svetujem, da začnete na svojem in dokažete česa ste sposobni.

LP

von

300.000 neto pomeni okrog 700.000 bruto oz. 3.000EUR za delodajalca.....krat 12 je to cca 35.000EUR letno.....in ce delodajalec zasluzi 500.000 EUR je teh 35.000 letno priblizno enako porabi papirja (vključno z WC-papirjem) v podjetju.

Ali smo toliko vredni? Koliko pa smo vredni po vašem mnenju? 110.000? 120.000?
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 8.12.2006 10:31

Ja potemtakem je najbolje, da inzinir svoje veselje uganja doma, za prezivetje pa dela kot delavec za trakom, kjer bo dobil podobno placo in imel manj skrbi.

Sicer se je pa tako ali tako brez pomena pogovarjati o cenjenosti in placah. Vsak se mora znajti po svoje.
Je pa dejstvo, nic nikomur ne pripada. Placo, mesto v druzbi in odgovarjajoce spostovanje si je treba prisluziti.
Gost

OdgovorNapisal/-a BountyH » 8.12.2006 11:05

Ha dolgo se nisem oglašal na tem forumu. Mate prav fantje. Sam ne poznam nobenega strojnika ali inžinerja strojništva z dobro plačo. Toliko v razmislek.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a von » 8.12.2006 11:26

baklava napisal/-a:
von napisal/-a:

lp

Dragi DEAI,

LP

von

300.000 neto pomeni okrog 700.000 bruto oz. 3.000EUR za delodajalca.....krat 12 je to cca 35.000EUR letno.....in ce delodajalec zasluzi 500.000 EUR je teh 35.000 letno priblizno enako porabi papirja (vključno z WC-papirjem) v podjetju.

Samo da dodam nekaj stvari,

Nismo govorili o plači inžinerja, temveč smo govorili o plači strojnega tehnika.
Govora ni bilo niti o tem, koliko izkusenj ima ta oseba. Sam menim, da je plača 300.000,00 neto za nekoga, ki išče službo (po možnosti celo 1.)... hm...malo za lase privlečena. Človek se mora dokazati, pokazati kaj zna, pokazati tudi neko pripadnost podjetju...šele takrat se lahko pogovarjamo o plači.
Strinjam se tudi z izjavo, da je plača 110.000 SIT prenizka tako za strojnega tehnika, kot tudi za inženirja. Vendar si nekateri delavci tudi tega ne zaslužijo! Žal!

LP in brez zamere

von
von
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 9.12.2006 10:14

von napisal/-a:
baklava napisal/-a:
von napisal/-a:

lp

Dragi DEAI,

LP

von

Samo da dodam nekaj stvari,

Nismo govorili o plači inžinerja, temveč smo govorili o plači strojnega tehnika.
Govora ni bilo niti o tem, koliko izkusenj ima ta oseba. Sam menim, da je plača 300.000,00 neto za nekoga, ki išče službo (po možnosti celo 1.)... hm...malo za lase privlečena. Človek se mora dokazati, pokazati kaj zna, pokazati tudi neko pripadnost podjetju...šele takrat se lahko pogovarjamo o plači.
Strinjam se tudi z izjavo, da je plača 110.000 SIT prenizka tako za strojnega tehnika, kot tudi za inženirja. Vendar si nekateri delavci tudi tega ne zaslužijo! Žal!

LP in brez zamere

von

ma ni zamere, saj je to samo razprava na temo.... :)
--------------
Kandidat bi v opravljanl delo v proizvodnji:
• izdelava strojnih in elektronskih komponent,
• izvajanje razvojnih aktivnosti od zasnove do implementacije strojnih komponent,
• izdelava, vodenje tehnične in tehnološke dokumentacije,
• izdelava projektnih načrtov za izdelavo, dodelavo ali predelavo strojnih komponent,
---------------

to so zgoraj omenjene zahteve. komentar enega od soobiskovalcev tega foruma je bila, da je treba razmisliti o kakšni stopnji izobrazbe več, tako da sem avtomatično šel v to smer.....

zahteve, ki so zgoraj omenjene pomenijo da iščejo nekoga z določenimi izkušnjami, ki jih lahko izpolni, to definitivno pomeni solidna plača (VSAJ osnovna plača srednje plačanega uslužbenca v državni upravi)

zakaj to podjetje išče str. tehnika? zakaj ne str.inž.? odgovor je enostaven. ker mu lahko namesto 150kSIT za inž. ponudijo 110kSIT za tehnika. Kakšne pogoje moraš izpolniti oz. kaj moraš narediti oz. kakšno nalogo opraviti, da v službi ZASLUŽIŠ 110kSIT plače oz. 3.500/DAN?

Se strinjam da je 300KSIT neto veliko za začetek, ampak veliko kolegov strojnikov je začenjalo z <100kSIT, to pa je žalostno....vprašajte kakšnega inž. v EU ali bi oz. ali je delal kot str. inž. pripravnik za 400EUR....

kaj pomeni pripadnost podjetju? ali je pripadnost izključno lastnost delavcev ali se nanaša tudi na podjetje? ali je pripadnost to da delaš 5 let kot mravlja za sramotno plačo in da ti dobiš za nagrado 10% večjo plačo? podjetje pa je med tem zaslužilo 10-tke milionov EUR..... na zalost v prejšnjem sistemu so takšne agitprop besede imale neki pomen, danes pa je njihova vrednost 0 (NULA!). Pripadnost podjetju je premosorazmerna plači vse ostalo je larifari. Ko bojo delodajalci sprejeli to preprosto formulo življenje strojnikov bo lažje......

LP pa brez zamere :)
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 11.12.2006 7:52

Pred kratkim sem bil na razgovoru za službo v podjetju, ki dokaj dobro stoji. Iskali so ing. ali uni ing. za projektiranje, podobno kot je navedeno na začetku te teme. Kot inženir z 10 let delovne prakse sem zahteval neto 1000 € plače + stroški. Potem smo se dogovorili za čas poskusne dobe 200 - 210 KSIT + stroški (6 mesecev), potem pa več, ampak sem jim bil očitno predrag, kljub temu da so zatrjevali, da prav takšnega iščejo, ker me niso poklicali. Sem jih sam poklical in so dejali, da že imajo izbranega kandidata.

Toliko iz prakse,

LP
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Aleksandar » 11.12.2006 9:16

fikus_ napisal/-a:Pred kratkim sem bil na razgovoru za službo v podjetju, .... Sem jih sam poklical in so dejali, da že imajo izbranega kandidata.

Toliko iz prakse,

LP

Kakor koli že, ti službo že imaš. Prodajaš se za več. Nikakor ne smeš klečeplaziti. Veš kaj ponujaš, veš kaj hočeš...

Osebno sem ob menjavi pozicije svoje zahteval. Vse kar je bilo dogovorjeno je bilo tudi urejeno. Razlog za medsebojno zadovoljstvo pa je tako v mojem delu, kakor tudi v odnosu delodajalca.

Moje mnenje, še 1x, nikoli ne klečeplazi. Hodi pokončno, delaj vestno in marljivo, zahtevaj pošteno plačilo in s tem dvigaj ceno vsem strojnikom, ki prihajajo za teboj!

Še malo hvale... Prejšnje podjetje je svojim inž.-jem avtomatsko dvignilo njihove plače... Strah je bil prevelik. Sam sem službo menjal bolj zaradi novih obzorij kot zaradi cvenka, pa vseeno...

Kaj hočem povedati? Ravno tako kot vrši vaš delodajalec pritisk na vas, ravnotako ga lahko tudi vi v obratni smeri. Pogoj je seveda, da ste urejeni, samostojni,... Skratka taki, da lahko vsako noč mirno spite.

Srečno!
mladi strokovnjak
Aleksandar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a baklava » 11.12.2006 14:17

Aleksandar napisal/-a:
fikus_ napisal/-a:Pred kratkim sem bil na razgovoru za službo v podjetju, .... Sem jih sam poklical in so dejali, da že imajo izbranega kandidata.

Toliko iz prakse,

LP

Kakor koli že, ti službo že imaš. Prodajaš se za več. Nikakor ne smeš klečeplaziti. Veš kaj ponujaš, veš kaj hočeš...

Osebno sem ob menjavi pozicije svoje zahteval. Vse kar je bilo dogovorjeno je bilo tudi urejeno. Razlog za medsebojno zadovoljstvo pa je tako v mojem delu, kakor tudi v odnosu delodajalca.

Moje mnenje, še 1x, nikoli ne klečeplazi. Hodi pokončno, delaj vestno in marljivo, zahtevaj pošteno plačilo in s tem dvigaj ceno vsem strojnikom, ki prihajajo za teboj!

Še malo hvale... Prejšnje podjetje je svojim inž.-jem avtomatsko dvignilo njihove plače... Strah je bil prevelik. Sam sem službo menjal bolj zaradi novih obzorij kot zaradi cvenka, pa vseeno...

Kaj hočem povedati? Ravno tako kot vrši vaš delodajalec pritisk na vas, ravnotako ga lahko tudi vi v obratni smeri. Pogoj je seveda, da ste urejeni, samostojni,... Skratka taki, da lahko vsako noč mirno spite.

Srečno!

tako se dela....

LP
baklava
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vrzi1 » 11.12.2006 17:28

Strojniki smo res malo vredni. Prav tako nima več nobene cene noben proizvodni delavec v bilo kateri branži. V družbi se ceni samo tisto kar ima visokozveneče ime (razni projekti....), delo v vladi ter takšne stvari. Prav tako nas znajo močno ožemati s cenami uslug ki jih nujno potrebuješ (dimnikar, frizer..)
Ne vem če bo za nas še kdaj boljše saj ni več predsednika, ki bi se hvalil s svojim poklicem kovinske smeri (v Litostroju je rekel: drugovi i ja sam sa šaberom šabravao turbinu).Nisem nostalgik ampak točno vem, da je v tistih časih direktor Litostroja (4500 zaposlenih takrat dobro stoječe firme, ki je izšolala nešteto dobrih strojnikov) imel osnovno plačo samo 12x več kot snažilka, strojnik pa je prav tako bil vreden temu primerno.
Dokler na TV in v časopisih ne bo več pisalo o delu v proizvodnji, dosežkih uspešnih podjetij in uspešnih posameznikih ne bo vrednosti (beri dobre plače). Bolj poznan in cenjen je peve, ki poje pri Mariju ob nadeljah kot pa dober strojnik.
Spremenimo miselnost!
vrzi1
Strokovnjak
Strokovnjak

minister

OdgovorNapisal/-a cmesp » 11.12.2006 21:17

300 baksov in stroški hahahahahah znanstvena fantastika
cmesp
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na STROJNISTVO.com