epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
vili napisal/-a:no tisti šraubenziger je pa lahko tudi samo "vijač" - nik zakaj iz, če tudi v-vijač, ma ja, slovenšćina je zaj...

vili napisal/-a:prav pa naj bo prostorska spirala, ampak je pa "posebna" spirala, ki ima ime VIJAČNICA ali ne???, a je ali ni

magnum44 napisal/-a:Da ne bomo samo filozofirali, kot nekateri preveč radi počnejo....
Rabil sem "zobniček". Dejansko je to nadomestilo za polževo kolo - črpalka za olje za mazanje verige in "meča" verižne motorne žage. Polž je izveden kar s tremi navoji jeklene vzmeti, tesno nabito na osovino, polževo kolo pa je bil plasični "zobniček" take oblike. Je "zaribal", zato je dva zobca plastike posmodilo in olja na verigo ni bilo več. Sem pobral mere, zmodeliral, sprogramiral in odrezal iz brona na žični eroziji. Malo za hec, malo za šalo, malo za trening, da bom znal za resno delo.
In res, navojnica pri določenih izdelkih sploh ni važna, važno da opravi svojo željeno funkcijo. Tudi roto nož iz osnovnega posta bo rezal tudi če ni prava navojnica, helikoidala, spirala, če bo le oster

Brusilec1 napisal/-a:k ostrilcu, ampak po moje nekam črez mejo. Jaz pri nas ne poznam nikogar, ki bi proizvajal tudi HSS rezkarje.

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost