epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

hrustalec napisal/-a:Pazljiv bodi na število priključkov. Da se lahko še kaj veže gor. Psa naredi tasko, da ti ni potrebno spuščati vode iz sistema. Na koncu vsakega priključka pipo tistim, ki pa jih trenutno ne rabiš pa še slepi čep. Vgradni bojler pa ima tudi prednosti in slabosti. prednost je manj prostora, slabost pa je manj vode za ogrevanje. Pa še nekaj takih stvari je. Kaj se zgodi če ti začne točit. Zalogovniki niso kaj prida korozijsko zaščiteni saj jih tudi ne rabijo, ker se voda ne menjava. Velikost zalogovnika pa je odvisna od toplotnih potreb in vrste ogrevanje. Talno lahko ima večjega kot pa radiatorji. Veliko je povezano s temperaturo predtoka in nakladalnim volumnom kotla. Sam imam 1500l in mi zadostuje za +36h (bi lahko pustil še več časa sam je vmes služba) v najhujšem mrazu pod -16. Je pa premajhen zaradi majhnih odjemov toplote. Problem sem rešil tako, da nalagam manj v peč.
lep pozdrav

heron napisal/-a:živjo,
zanimajo me vaše izkušnje z zalogovniki,kateri proizvajalci,na kaj paziti pri nakupu.
Kaj je boljše kupiti:
-z vgrajenim bojlerjem
-ali brez se pravi bojler posebej
Žerjavar,pred parimi meseci si mi naredil izračun,kjer naj bi bila potrebna prostornina 1750 l,vendar takšnega zaradi vrat ne morem vgraditi,max je 1500 l
lp

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov