STROJNISTVO.com • Poglej temo - Olje za vrtno kosilnico

Olje za vrtno kosilnico

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

OdgovorNapisal/-a Kamele0N » 29.9.2010 15:02

Ja olja maš raznorazna.....sintetična in pa sploh estri(tudi sintetična) naj bi meli boljše pralne lastnosti!

Ampak v kosilnici ni te bojazni...vse stene so spolirane...in ni nobene zapeke gor....sem razdrl eno zelo zanemarjeno z ornk črnim oljem not in ni ostalo nč umazanije po vogalih not.

Zakaj SAE 30.....predvidevam da zarad drsnih ležajev pri gredi da se lažje mažejo ker naj bi bilo redkejše olje.

Correct me if I am wrong!!!
Kamele0N
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Olje za vrtno kosilnico

OdgovorNapisal/-a aless » 16.4.2015 12:53

Zdravo, kaj pa recimo olje ki ma napisana razmerja mešanja na tubi? Lahko to olje vliješ v rezervoar za olje, čeprav je olje za mešanico? Pa eno 2t castrol olje za dvotaktne motorje imam, ki sem ga rabil še pri mopedu... Tisto pa verjetno gre v kosilnico, če je dvotaktni motor ne?
aless
Novinec
Novinec

Re: Olje za vrtno kosilnico

OdgovorNapisal/-a peri » 10.4.2016 10:05

Imam vrtni traktor rider, Stiga Titan 20b. Kosilnica ima 20 ks dizel motor. Gnana je preko hidro motorja in hidravličnega olja.
Kosilnica ima rezervar za hidravlično olje v katerega gre noter 20 l. Sedaj bi to olje moral menjat, pa nevem katero hidravlično olje naj dam noter. V navodilih piše hidravlično olje 10w-30. teh olj je veliko vrst, sedaj sem pa malo zmeden.
A mi lahko gdo pove katero olje naj dam noter, da nebom uničil hidromotorja.
peri
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost