STROJNISTVO.com • Poglej temo - Razvod zraka

Razvod zraka

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Napeljava zraka

OdgovorNapisal/-a Matico » 18.2.2009 14:36

Sicer z zamudo :-? ampak ce bo kdo se prebiral za napeljave, najde osnovne cene na www.pnevmatske-napeljave.si

Lahko me kontaktira na mail, pa se zmenimo za kakšen popust.

Srečno.
LP

Matic
031 351 853
info@o3n.si
Zadnjič spremenil Matico, dne 7.10.2010 14:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Matico
Novinec
Novinec

Re: Napeljava zraka

OdgovorNapisal/-a KY » 18.2.2009 17:44

Matico napisal/-a:Sicer z zamudo :-? ampak ce bo kdo se prebiral za napeljave, najde osnovne cene na http://www.h-pcenter.si/pn_zrak.htm

Lahko me kontaktira na mail, pa se zmenimo za kakšen "pameten" popust.

Srečno.
LP

MAtic

Me zelo zanima, saj nameravam v kratkem zrihtati napeljavo v novi delavnici. Nudite tudi izvedbo, ali samo material?
V nekem katalogu sem videl T priključek, ki je imel narejen rob, ki je preprečeval, da bi kondenz prišel iz horizontalne v vertikalno cev. Za isto funkcijo sem videl tudi ene obročke, ki se jih je vtaknilo v cev in jo na konco reduciralo in podaljšalo. Imate tudi vi kaj takega?

LP
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Matico » 18.2.2009 18:01

Ponudimo lahko tudi izvedbo oz postavitev takega sistema, ponavadi se naredi v 1-2 dnevih, ker je precej enostavno!

Tako je, obstaja T kos odvajalec kondeza ca cev fi22, oz obroček ki se vstavi v T kos a le za dimenzijo 28mm.

Odvisno od porabe a ponavadi se naredi "obroč" po delavnici 22 ali 28mm in vertikalne povezave za manjšim premerom, recimo 15mm, odvisno od porabe, nekaterim je dovolj tudi 15mm napeljava.

Lahko me pokličete na 031/351853, in se dogovoriva po podrobnostih.. Material je na zalogi, tako da se lahko tudi stvari ogleda.

Zadeva je preizkušena, kar potrjujejo tudi stranke.

LP
MAtic
Matico
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Matico » 27.2.2009 8:14

Sedaj lahko preverite tudi na spletno stran pnevmatske-napeljave.si ki je namenjena samo tej rubriki o napeljavah oz. razvodih.

LP
Matico
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Nemelk » 7.10.2010 12:52

Zdravo,

nekajkrat sem prečesal tole temo, sedaj pa je čas za vprašanja.
S širitvijo delavnice v tretji prostor bomo premaknili kompr. v najbolj oddaljen kot zaradi hrupa in prostora, dosedaj nismo imeli napeljave, zgolj eno gumijasto cev do cnc stroja v prostoru 2 in pač priključek pri kompresorju.

Za izvedbo bom uporabil pocinkane cevi, zatakne pa se pri tesnilnem sredstvu. 70m cevi bi me stalo pribl. 150€ + 50€ za kolena,spojke,ipd. Ko sem prebiral temo sem se odločil za loctite izdelke. Po brskanju po googlu sem našel primerno zadevo in sicer Loctite 572, ki pa stane 55€ za tubo 250ml.

Zanima me, koliko te mase bi porabil za posamezen spoj ter kakšna dobra/cenejša alternativa tej pasti?

Dodajam tloris delavnice in link do Loctite572 izdelka.

Loctite 572
http://si.farnell.com/loctite/135495/th ... dp/1370173
http://www.aso.si/katalog/kategorija/te ... 9fba59fa4/

tloris
http://www.shrani.si/f/1/ZA/2ULSXijU/st ... m-zrak.jpg

Hvala!
lp, Klemen

EDIT: našel tesnilno vrvico za tako uporabo http://varcevanje-energije.si/razno/loc ... zveze.html
Ima kdo izkušnje?
Nemelk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a no_vem » 7.10.2010 14:05

Za tesnenje spojev pri pocinkanih ceveh je preiskušena preja ki se namaže s firnežem. Tudi če čez čas kakšen spoj (koleno ali T-kos) prestaviš za četrt obrata bo še vedno držal. Pa še poceni je.
Ne uporabite silo, vzemite raje težje kladivo!
no_vem
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 7.10.2010 14:25

Predivo je super za vodo, za vse drugo pa bejž stran.
Ni za pline, ker zatesni šele ko se razmoči.
Loctite 55 je pa čisto spodobna zadeva za sprejemljivo ceno.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nemelk » 7.10.2010 14:33

Preja in firnež žal ne prideta v poštev.
Ima kdo izkušnje z loctite 55? Nebi si rad privoščil puščanja, sploh ker bo dosti spojev. Od glavnega voda navzdol imam v planu narediti tako, da bo T kos obrnjen navzgor, vanj koleno(ZN navoj), dvovijačnik in še eno koleno navzdol, tako da se izognem kondenzuv gl. vodu.
Izpust kondenza pa bi naredil pri del. mizi, saj je na koncu linije, pri vhodu pa bo pripravna grupa, bo to dosti?
Nemelk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Triplus » 7.10.2010 14:34

Imamo vse zatesnjeno z prejo in drži že več kot 5 let!

LP
Triplus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hook » 7.10.2010 16:47

Nemelk napisal/-a:Preja in firnež žal ne prideta v poštev.
Ima kdo izkušnje z loctite 55? Nebi si rad privoščil puščanja, sploh ker bo dosti spojev. Od glavnega voda navzdol imam v planu narediti tako, da bo T kos obrnjen navzgor, vanj koleno(ZN navoj), dvovijačnik in še eno koleno navzdol, tako da se izognem kondenzuv gl. vodu.
Izpust kondenza pa bi naredil pri del. mizi, saj je na koncu linije, pri vhodu pa bo pripravna grupa, bo to dosti?

Loctite 55 bo dobra izbira ker so pocinkane cevi oziroma navoji na njih in spojnem materjalu bolj "grobe" sorte in konični.Lahko uporabiš tudi kakšno anerobno lepilo raznih firm kot so Permabond,Locktite...........vendar pa pričakuj večjo porabo kot si že sam ugotovil ter ceno 40€ do 50€ po dozi za Locktite55 pa odšteješ kakih 13€!
Odvzem zraka iz glavne cevi naredi kot si napisal izpust kondenza bo tudi vredu glede pripravne grupe pa mora ta biti na samem stroju kjer je odjem in ne na začetku cevovoda potem pa nič več.
Znam marskej!
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
hook
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Nemelk » 7.10.2010 19:45

Na začetku cevovoda nebo nobene pripravne grupe, zgolj pri vhodu/lijaku, ki se bo uporabljala za kakšno barvanje na prostem, polnenje pnevmatik, ipd. Cnc stružnica pa ima svojo pripravno grupo že sama na sebi, tako da ni bojazni.

Hvala za mnenja, uporabil bom locktite 55, ko se zadeva izvede, pa poročam...

lp, Klemen
Nemelk
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 7.10.2010 19:59

Triplus napisal/-a:Imamo vse zatesnjeno z prejo in drži že več kot 5 let!

"Drži" že, tesni pa ne.
Poskusi kak spoj z milnico namazat.
"Sreča" je pač to, da gre za zrak... Si upaš to narediti na instalaciji za acetilen?
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkoscak » 7.10.2010 21:10

Tudi pri nas imamo s prejo zatesnjeno napeljavo za stisnjen zrak že dolgo časa in ni nobenih težav, kar se tiče puščanja - na uho se ga ne sliši, čuti tudi ne, tudi čez noč se sistem ne izprazne.

Približno 4 leta nazaj smo postavljali del napeljave na novo in je bilo vse zatesnjeno s prejo in neko pasto (menda se uporablja tudi pri vodovodu, ker ne onesnaži vode) in tudi ni bilo zaznati nobenega puščanja (prav tako ni bilo padca tlaka čez noč).

Da ne bo pomote - govorim o napeljavi za "navaden" stisnjen zrak, ne pa katerikoli plin.

Za v prihodnje razmišljam o plastičnem sistemu za razpeljavo stisnjenega zraka. Sem že videl sistem in uporabnik nima nobenih težav, tudi po inštalaciji sistema so mu vse skupaj pregledali in popravili na mestih, kjer je puščalo.

Edino kar me odbija od takega sistema je ne-togost te napeljave in se mi zdi, da bi ob malo močnejšem, enoročnem vklopu določenega porabnika, "prerukal" napeljavo po vsej delavnici...
lp, Peter
pkoscak
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Matico » 8.10.2010 7:03

Alumunij za delavnice je dobra rešitev in zagotavlja profesionalen izgled, prav tako cevi ne upogne pri tlaku toliko tako kot plastiko, potrebujete tudi manj objemk.

Priporočen je mehki zagon, ne na "šus" ko se pusti tlak.

Cene aluminijskih cevi pa so skoraj enake ceni plastike, s tem da imajo večji pretok na račun tanke stene.
Matico
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 8.10.2010 12:11

Kako imate pa drugi rešen problem s kondenzom? Jaz sem si zato postavil kompresor v klet in je precej bolje, dobro pa ni.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov