STROJNISTVO.com • Poglej temo - Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Koliko zaslužimo strojniki - 2004

Vsa ostala vprašanja, mnenja... (kar ne spada v zgornja področja lahko objavite v tem forumu: GOSPODARSTVO, POLITIKA...)

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Optimist » 25.10.2004 11:53

Anonimno napisal/-a:DaimlerCyrsler Consult Graz vabi k sodelovanju kvalificirane konstruktorje za podvozja, celotnega vozila, paketiranje karoserije, tehnike umetnih mas.

Pogoj je končano vsaj visokošolsko izobraževanje, znanje nemškega jezika, znanje Catie V5 in delovne izkušnje.

No strojniki, če bi radi bolje zaslužili, in ne da se samo pritožujete, poskusite. Mogoče vam ne bo žal.

Aja, jaz se tudi strojnik, pa bolj upam na službo v AVL v Graz, itak pa še študiram v MB, tak da zaenkrat še upam.

A se je kdo slučajno prijavil na ta razpis in že bil na razgovoru ?
Optimist

OdgovorNapisal/-a DICK » 25.10.2004 13:43

166 ksit neto + malica + voznja
nadure niso placane
ing str
7 let del. dobe
DICK

OdgovorNapisal/-a Ryback » 5.11.2004 13:09

Naj mi nekdo razloži, ali sploh še kdo vzame v službo inženirja strojništva, ki je ravno končal šolo in nima delovnih izkušenj?

Berem namreč tukej in po drugih oglasih in forumih - vsi bi radi dobili nenormalno izobražene ljudi z znanjem vsaj dveh tujih jezikov (pisno in pogovorno) in morda še tretjega vsaj pogovorno, potem želijo imeti ljudi z vsaj 10 in ne več kot 20 leti delovnih izkušenj (ker pol je že prestar!!!!), obvladat je potrebno vso računalniško tehnologijo, kar jo strojniški svet premore in ko na koncu napišejo plačilo ti pa slabo rata - nekje med 130-180 KSIT. Da niti ne omenjam, koliko časa traja povprečni delavnik!!!

z vsem spoštovanjem, ampak, če imam toliko znanj in izkušenj, in se moram "preseliti" v službo je ne bi sprejel, če mi ne plačajo vsaj 200 KSIT začetne plače!!?

Zanima me kaj vi mislite kot strojniki o tem?

Pa mimogrede, ne iščem službe, da ne bo kdo mislil, da sem brezposeln, samo me pa vseeno zanima, kako na to gledate strojniki!

pozdrav

Ryback
Ryback
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a BountyH » 5.11.2004 15:39

Se povsem strinjam z tabo. Pred kratkim sem na IZS spraševal o tarifah za posamezna delovna področja v strojništvu. Zaprepaden glas na drug strani žice me je vprašal, če je z mano kaj narobe. Ali si lahko mislite. Kaj ta zbornica sploh dela za inžinerje vas vprašam. Vse o čem tam debatirajo so gradnje, gradnje in še enkrat gradnje, pa varstvo ob delu. itd. O tarifnih sistemih, ki jih imajo informatiki (kapo dol pred njimi, se vsaj znajo borit) ni imela pojma (še nekrat kapo dol pred temi dečki). Dans sem mel v firmi informatika in mi je lepo razložil, da ima dva frišna dečka z faksa v firmi, ki ne bosta delala za male pare, saj sta študirala. Sem tudi jaz sem mu odgovoril pa niman tarife za svetovanje v višini 23800 SIT/uro. Malo mu je fris potegnil na kislo rekel pa ni nič. No nisem jim fauš. Samo pomislite, en pokavec lahko vsaj teoretično v 8 urah zasluži vašo mesečno plačo. In tudi jo, veste. Kot si rekel, znat bi moral vsaj 2 jezika, CAD, Mockup, PLM, po možnosti še kak CEA, večletne izkušnje, na mizo pa ti dajo kolektivno pogodbo, pri kateri ne prideš prek 170.000 neto brez nadur.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.11.2004 17:16

Hja treba bo začet malo višje cenit naše delo in se včasih poslovit, ko ti ponudijo 140.000 KSIT! Ne pa kar sprejet in upat na boljše čase!

No, to sem hotu slišat, da se vsaj nekdo strinja!

lp Ryback
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.11.2004 21:24

Sedaj še študiram, ampak po končanem študiju, pa mislim da se tudi lahko cenim tako visoko,da pod 200.000 začetne neto plače ne grem v službo.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 5.11.2004 23:16

kar tako naprej! zgodej je treba začet in spremenit ta sistem. sam sem v drugem letniku UNI študija in sem bil na tem da prekinem pogodbo za štipendijo. ko so me vprašali za razlog sem jim povedal da je 35.000. premalo. nakar so mi po mesecu dni stvar dvignili za 10k. Očitno je stvar le v tem da premalo cenimo sami sebe. Delodajalec bi dal več, če bi le kdo to zahteval!
Gost

Plača

OdgovorNapisal/-a Fancy » 6.11.2004 4:24

LP

Že lep čas spremljam to debato o zaslužku.
Strinjam se, nekateri res premalo zaslužijo.
Z plačo je pač tako - vedno je premala.

Kar se mene tiče imam verjetno srečo - rad opravljam svoje delo in še plača je solidna (280 000 neto + malica + prevoz).

Za svojo plačo se je treba boriti - če ne dobiš več greš drugam.

Fancy
Fancy
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Mikron » 7.11.2004 12:58

Strojniki ,ki imajo zakomplicirano delo so vsekakor PREMALO PLAČANI!!!
Mikron
Pripravnik
Pripravnik

Kraj: lj

OdgovorNapisal/-a nejo » 9.11.2004 14:05

dipl.ing.str.
zaposlen kot konstrukter(8h za PC-jem), drugač energetik
neto 120.000 sit
28 let

sej ni cudno, da se je polovica mojih sosolcev iz faksa zaposlilo vsepovsod drugod samo v strojništvu ne!!!
nejo
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a fi 20 H7 » 11.11.2004 21:37

Jest pa takole mislim:
strojnik za CNC mašino s polnim delovnikom za zahtevne komade pa "pasenge" (tolerance) da jih ni konca poleg tega ACAD, Inventor, pa ostalo od struženja do rezkanja na "peš" tudi z tolerancami, imamo krepko premalo, pa še nadure so bolj tlačansko plačane.

(...15. ti pa prinesejo plačo pa še mislijo da boš rekel HVALA..?!?!?) :-?

-strojni tehnik
-7 let delovne dobe
-plača: 135.000 sit neto

LP
Jani
fi 20 H7

OdgovorNapisal/-a strnik » 17.11.2004 20:03

UČITELJ PRAKTIČNEGA POUKA NA STROJNI ŠOLI (izobrazba: strojni delovodja) ---> neto plača 273.000,-
strnik
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 17.11.2004 21:59

UČITELJ PRAKTIČNEGA POUKA NA STROJNI ŠOLI (izobrazba: strojni delovodja) ---> neto plača 273.000,-

Evo strojniki, tule je odgovor na naše težave, zaposlen kot učitelj za 273 k sit plače,....Mater pa taka država,......

Lp
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 18.11.2004 13:04

ja pa 40 let delovne dobe v isti šoli za to plačo
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 22.11.2004 7:32

Opa nejo, kaj pa to pomeni - a si res tako nesposoben univerzitetni diplomirani inženir, da si ne zaslužiš večje plače?

z vsem spoštovanjem, samo za takšno plačo pa ne grem v službo niti kot inženir ne, kaj šele če bi imel univerzitetno diplomo!

lp
Gost

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vse ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov