Napisal/-a PepaTina » 11.11.2010 10:10
Hvala za odgovore.
Vodovodar pravi, da v 15 letih še ni imel takega primera, kar žal ne morem verjet.
Imamo plastične cevi, kombinacija pvc-alu. Pozabila sem napisati, da ko sem ugotovila da je voda vrela, sem iztočila vso vodo čez pipo, ampak zmešano s hladno, dokler ni iztekla vsa vrela voda, saj sem se ravno to bala, da ne bi razneslo bojlerja. Ampak vodovodar trdi, da je bila ravno to napaka, saj če bi pustili da bi se voda v bojlerju ohladila, ne bi prišlo do te škode.
Stanovanje še ni zavarovano, saj prenova še ni čisto dokončana in se še ne živi notri.
Vodovodar tudi pravi, da je delo električarja, da zveže bojler in preveri, če deluje pravilno, njegovo delo je povezati bojler na vodo. Računa vodovodarja zaenkrat še nimamo, delo še ni plačano.
Termostat je zamenjal Gorenjev serviser, saj je bojler čisto nov in tako v garanciji. Je bil pa serviser zelo redkobeseden in ni nič kaj dosti komentiral, zamenjal je termostat, starega pa vzel s sabo. Rekel je, da ga bo dal pregledati, če je kakšna mehanska napaka.
V glavnem včeraj je prišel vodovodar. Nekaj malega stene smo izštemali, pri ceveh pri kuhinjski pipi, tam kjer sem stočila vrelo vodo. Spoj na kolenu pri cevi je uničilo. To pa žal ni dovolj, voda še zmeraj pušča, tako da bo potrebno zamenjati še ostale spoje pri kolenih, kjer je vročina uničila stike, cevi pa naj bi bile OK, če bo vse posreči. Ali kdo ve, ali obstajajo kakšni boljši materiali za te stike? Zdaj ko bomo že štemali in menjali te stvari, bi radi dali kaj boljšega, da ne bi še kdaj prišlo do tega problema. Vodovodar pa seveda pravi, da že vsa leta dela z istimi materiali in cevmi in nikoli ni bil problem.