STROJNISTVO.com • Poglej temo - Motor za gokart

Motor za gokart

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

OdgovorNapisal/-a piko » 11.12.2004 15:59

ta sporocilo mi je pisala mlajsa sestra, kot sem ji rekel. ocitno pa je zamesala tip motorja, ker imam vec motorjev. se ti pa opravicujem, pa poslji mi tvoj mail pa bos videl da ja ta objava verodostojna. ps: Honda 900 RR letnik 97 ima 142 KM, tako je pisalo v prometnem dovoljenju, ker sem v ta namen kupil cel, karamboliran motor.
piko

OdgovorNapisal/-a Miha » 11.12.2004 16:13

Ok,.... pa naj bo tako... recimo da ti verjamem v upanju, da so še taki entuzjasti drugje po Sloveniji.

Svojega emaila pa nimam običaja objavlat po spletnih straneh, ker me bo drugače spam zasul. Zato sem na email.si ustvaril sledečega:

fsae afna email pika si

afna = @
pika = .
presledkov pa ni vmes

Se pa že veselim slik!!

Hvala

Pa še to:
CBR 900RR l.97
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Miha » 11.12.2004 18:29

piko OPROŠČAM SE, ker ti nisem verjel!!

Prejel sem namreč slike gokarta, ki ga je izdelal piko. Sicer se vidi, da je nastal v domači delavnici, ampak vseeno pohvale vredno.

Predlagam, da si urediš prostor, kamor lahko naložiš slike in jih prilepiš na forumu.

Klub temu pa ostajam pri svojem mnenju in vsem posnemovalcem doma narejen kart z tako močnim motorjem zaradi vaše varnosti odsvetujem.
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Odgovor vsem

OdgovorNapisal/-a [majnk] » 12.12.2004 15:01

Najprej en lep pozdrav vsem. Vidim da tukaj potekajo kar zanimive debate v zvezi z gokardi. Tudi jaz sem naredil nekaj temu podobnega, motor 750ccm, kawasaki. Za boljšo predstavo si lahko ogledate stran na spletu z naslovom http://users.volja.net/jmajnk/ in mi kaj pišete.

....k temu bi pa še nekej pripounil, če prav vem si ti MIHA sodeloval pri projektu ki ste ga naredili na fakulteti v Mariboru...vsem ki se ukvarjate stem in ste že kaj naredili in imate kaj za pokazat, kapo dol....tistim pa ki samo nakladajo in se povzdigujejo tukaj na forumu pa samo tole...sami iz sebe se delate bedatke...

Miha tebe bi prosil če imaš mogoče kakšno sliko da mi jo pošlješ še bolše, posnetek...

pišite kaj...
[majnk]

OdgovorNapisal/-a Miha » 12.12.2004 18:10

[manjk],.... vidim da sta s pikotom skupaj delala. :)

V formuli S pa ni veliko mojega dela. Največ zaslug za to ima celotna ekipa (skupno ca. 100 študentov), mentorja ter Mariborski fakulteti za strojništvo, ki so od začetka (1999) do danes vložili ogromno dela (in denarja!), da so praktično vsako leto naredili nov avtomobil (do sedaj jih je bilo 4!).
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

odgovor mihu

OdgovorNapisal/-a [majnk] » 12.12.2004 19:00

miha...z katerim pikotam? Videl sem tukaj da je očitno tudi on naredil gokard, ampak ta katerega si videl slike je moj! Do sedaj je minilo slabo leto od začetka projekta, ur pa nisem sešteval, vrjetno jih ni prav malo. Jaz imam kavasaki GPX 750....

LP
[majnk]

material okvirja

OdgovorNapisal/-a to » 13.12.2004 19:42

Za majnka

Zanima me kakšen materijal si uporabil za izdelavo okvirja gokarta.

Lep pozdrav,

Tomaž
to

OdgovorNapisal/-a m » 13.12.2004 21:25

če koga zanima,prodam obnovljen tekmovalni okvir..... :D
m

Re: material okvirja

OdgovorNapisal/-a [majnk] » 13.12.2004 21:46

to napisal/-a:Za majnka

Zanima me kakšen materijal si uporabil za izdelavo okvirja gokarta.

Lep pozdrav,

Tomaž

uporabil sem manesman brezšivne cevi debeline 1", svetujem ti, če imaš močnejši motor da uporabiš vsaj cevi 2" debelina stene pa nej bo 1mm, stem boš povečal togost in zmanjšal težo...če pa nimaš nevem kako močnejšega motorja potem bo 1" ker bo tudi sam gišt manjši...

LP
[majnk]

OdgovorNapisal/-a to » 14.12.2004 9:52

Majnk, hvala za odgovor

Zanima me še kje si dobil cevi (kdo je uvoznik)

Lep pozdrav

Tomaž
to

OdgovorNapisal/-a Gost » 14.12.2004 16:16

to napisal/-a:Majnk, hvala za odgovor

Zanima me še kje si dobil cevi (kdo je uvoznik)

Lep pozdrav

Tomaž

dobiš jih v merkurju....
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 14.12.2004 17:01

ce kdo rabi sedez za gokart, imam jaz enega. je oblecen v rdececrno umetno usnje, prakticno nov, napisite vas mail, pa vam posljem slike. cena okvirno 20000sit
Gost

za pikota&majnka

OdgovorNapisal/-a cnc » 18.12.2004 12:05

Kdo vam dela pa ohišja za ležaje na zadnji axi?kaj?
cnc

OdgovorNapisal/-a piko » 18.12.2004 12:58

brez kolegov s cnc obdelovalnimi centri nebi slo...
piko

OdgovorNapisal/-a Fabo » 29.12.2004 22:30

Majnk mene pa zanima s katerim aparatom oziroma postopkom si zvaril ogrodje.
Fabo

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost