epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

kr.niki napisal/-a:Mene pa zanima sledeče... In sicer nekaj ste že pisali v zvezi s tem ampak mi nekaj ni jasno zato upam da mi pomagate, kajti na cnc stružnici sem novinec.
Struženje mehkih paken: Naprimer danes sem v službi stružil ene komade in sicer najprej iz ene strani in v ponedeljek jih bom obrnil in moral bom postružiti mehke pakne da bo komad dobro centriran saj rabim centričnost 0.02 mm ... Kako postružim mehke pakne??? Jasno mi je da moram založiti en kos jekla v pakne in sicer tako da ko bojo pakne prijele ta kos jekla da bo ( fi ) med paknami manjši od premera komadov ki jih bom stružil. Zanima me sledeče: Ali moram jaz postružiti pakne na točno enak (fi) kot so komadi ali moram postružiti lih malo manj da ko bom komad vstavil nod , da ga bojo pakne še prijele?? Namreč ne vem v čem je problem...Enkrat sem stružil pakne in sem jih postružil na fi kot je premer komada in problem je bil potem da ko sem hotel prijeti ta komad so se pakne zaprle do tega fi-ja ampak se pa niso dovolj zaprle da bi mi komad prijele zato mi je piskal alarm..... Seveda pa sem potem prijel komad pa sem videl da ima še malo lufta.... Mi lahko en pomaga kajti ne vem kaj sem naredil narobe....lp

kr.niki napisal/-a:Aha..to je problem ja.... A to potem pomeni , da je bolje, če jaz dam pakne magari za en zob skupaj pa da dam not večji fi...Bo potem hod na zgornji meji?? Prav razumem?... Že enaprej se zahvaljujem za tako hit odgovor

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov