STROJNISTVO.com • Poglej temo - Visokošolski izredni študij strojništva

Visokošolski izredni študij strojništva

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Visokošolski izredni študij strojništva

OdgovorNapisal/-a tekač » 20.2.2011 9:50

Zdravo,

rad bi se vpisal v visokošolski izredni študij strojništva na FS Maribor pa me zanimajo vaše izkušnje in nasveti kako najbolje uspešno zaključit študij.Imam kar dosti delovnih navad (stara generacija še izpod stare juge).

Za vsak nasvet se vnaprej zahvaljujem in vas pozdravljam
tekač
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a hamilton » 20.2.2011 12:10

Za uspešno zaključen študij moraš vložiti kar nekaj dela. Če se le da študiraj sproti, kakršne koli nejasnosti oz. vprašanja v zvezi z predavanji in vajami rešuj sproti-pojdi do profesorja, asistenta. Če se le da se poveži s čim večjim številom kolegov iz letnika:timsko učenje, timsko reševanje problemov-tako boš najlažje prišel skozi šolanje-več glav več ve. Če sam študiraš marsikdaj porabiš več časa za določene probleme, kot če bi se učil skupinsko. Faksa se loti resno, ker kakor je meni znano je treba izredni študij plačevati. :wink: Na izrednem programu so določene stvari malce lažje kar se tiče samega študijskega procesa.To pa še ne pomeni, da se jih lahko podcenjuje :-? Meni so vsi te napotki pomagali in verjamem, da pomagajo tudi večini ostalim! :wink:

Srečno pri študiju!
hamilton
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 20.2.2011 18:56

Taki stari morajo priti do razgovora na izpitu in to je to.Potem jim pa samo podpišejo. Večkrat videl v praksi.Pri nas sta dva redno hodila pri takih letih, je dvorana kar utihnila ker smo mislili, da se bosta pred tablo postavla Slika

Kdo bo takega "jebal"? Da bo potem ravno pri 60 naredu.
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mlinar » 20.2.2011 19:59

Bi verjel, da je za izredne študij mogoče lažji. Samo bom vam nekaj povedal. V srednji šoli sem se učil ker je tako zahteval učitelj, če sem hotel šolo naredit sedaj ko pa po 20 letih zopet hodim naprej se učim za sebe, ker se hočem nekaj naučit, ne samo šolo naredit. Sedaj si znam marsikaj predstavljat in mi ni tako težko kot mi je bilo tedaj, ko sem se učil teorije brez prave prakse. Ko prideš v realni svet podjetja tedaj vidiš kakšno teorijo si se učil.
Znanje je tam, le upati si je treba vprašat.
mlinar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tekač » 21.2.2011 16:40

Hvala za info Upam da bom prej končal kot pa pri 60-tih.
tekač
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a simcek » 22.2.2011 8:48

Tisti, ki mislite, da je izredni študij lažji vam povem da je res, ampak le zato, ker študente ob delu snov res zanima, več sprašujejo profesorje in se ne učijo za izpit kot redni študentje. Učijo se za znanje.
To je jasno tudi profesorjem, ki v konkretnih zadevah, s katerimi se ukvarjajo izredni študenti v službi, dostikrat nimajo izkušenj in se lahko tudi česa naučijo od študentov. To jim lahko pomaga pri akademskem oz raziskovalnem delu.
Od rednih študentov se profesorji večinoma lahko naučijo le popivanja in preganjanja žensk.
Brez strahu, z izkušnjami iz proizvodnje ne bo pretežko.
simcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tekač » 22.2.2011 17:27

Kaj mogoče kdo ve koliko je bilo vpisanih v izredni visokošolski študij strojništva lani na FS Maribor
tekač
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a epcmile » 23.4.2011 16:54

7

sem med njimi
epcmile
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a PeCi » 18.11.2011 18:53

Obiskuje kdo Visoko gospodarsko šolo v Celju?
PeCi
Novinec
Novinec

Re: Visokošolski izredni študij strojništva

OdgovorNapisal/-a vladika » 23.1.2014 13:21

Zdravo.

Obiskuje kdo Visoko gospodarsko šolo v Celju? Tudi jaz postavljam to vprašanje.
Letos zaključujem s študijem na višji strokovni šoli v Mariboru in me vse bolj zanima, da bi nadaljeval študij strojništva. Nekako sem našel najbolj primerno varianto v Celju na VGŠ. Ve kdo še za katero šolo? Sem pa iz okolice Gornje Radgone. Najraje bi študiral na univerzi seveda izredno v Mariboru, vendar cenovno niso prijazni.

Hvala za odgovore.
vladika
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov