Pozdravljen,
iz osebnih razlogov ti priporočam da se izogibaš ATI-jevim grafičnim karticam, ker imajo zelo slabo spisan OpenGL. Mogoče so kaj izboljšali z novejšimi modeli toda to resno dvomim. Kar sem sam testiral (eno ATI-jevo kartico) izpred enega leta - takrat je bil izredno nov model - je bila katastrofa. Črte so kar izginjale, model se ni pravilno osveževal ("trokiranje" pri obračanju) itd.
V službi uporabljam Quadro 750XL in sem kar zadovoljen, četudi vsaki toliko se ji nekaj "strga", ko obračam komad začne model kar naenkrat preskakovat (npr. zavrtim komad in model preskoči za kar 30 stopinj - rahlo čudno, četudi se to ne dogaja vedno.) Oboje testirano na Pro/E 2001.
Drugače pa imam doma eno starejšo grafično kartico od 3Dlabs (
www.3dlabs.com) in sicer model Oxygen VX16 z 32 Mb rama. Zanimivo mi je da skoraj enako dobro obrača model kot Quadro 750 XL, četudi ima precej manj rama. Testiram sem pa na kompleksnem modelu, ki je vseboval ogromno sub assemblijev, featurejev itd. Trenutno nimam mašine pod roko, da bi točneje pregledal koliko je vsega tega. Če bi koga zanimalo pa lahko pogledam.
Če ti rata, probaj testirat grafične kartice med sabo in potem boš videl katera je zate boljša. Seveda to pride v poštev, če kupuješ za firmo - ponavadi se da zmenit, še posebno če jih prepričaš da boš kasneje kupil več kartic. Jaz za sebe vem, da bom spet kupil od 3DLabsa, ker sem z njimi zelo zadovoljen.
Lp
Marjan