epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
ktm1001 napisal/-a:Kdo ve kolk "der Gelda"![]()
http://zaposlitev.delo.si/iskanje.php?najdi=id&id=17957
Pa zakaj pri nas objavljajo tak razpis, če imajo pa gor Übermensch raso in ÜberingenierePredragi???

ktm1001 napisal/-a:Kako je pa z davki?
Ali pa naprimer, če zboliš si tam zavarovan?
Pa pokojninsko zavarovanje.. kdo te obdavči pa kje boš imel pokojnino.... tukaj jih ne bo se že sedaj ve![]()
Kakšen nivo nemščine rabiš? B2-C1 ?
Kaj po 10 letih bi lahko nemško državljanstvo dobil pa vse kar pride s tem? Ali moraš kako nemko ožent
Kakšne so kaj javne hiše tam? So storitve na nivoju

A lahko tole malce pojasniš, prosim? neto plače 13€, oz 20-30€. To misliš simbolično nagrado kot vajencu mesečno ali urno postavko tehnika v podjetju. Ne inženirja, tehnika? Ali si pozabil dve ničli?spcdarkghost napisal/-a: Delal sm v KBA: metronic na CNC rezkalnem stroju... No oglavnem zraven tistga k sm delal na tem stroju ni dolgo od tega kar je končal šolanje (strojni tehnik) in ima neto plačo 13 €.... Tisti k pa programirajo in rišejo risbe majo pa od 20-30 €....

robit napisal/-a::oA lahko tole malce pojasniš, prosim? neto plače 13€, oz 20-30€. To misliš simbolično nagrado kot vajencu mesečno ali urno postavko tehnika v podjetju. Ne inženirja, tehnika? Ali si pozabil dve ničli?spcdarkghost napisal/-a: Delal sm v KBA: metronic na CNC rezkalnem stroju... No oglavnem zraven tistga k sm delal na tem stroju ni dolgo od tega kar je končal šolanje (strojni tehnik) in ima neto plačo 13 €.... Tisti k pa programirajo in rišejo risbe majo pa od 20-30 €....
Kje točno?

spcdarkghost napisal/-a:Za delo v Nemčiji in Avstriji ne boš rabil več vize od 1.maja naprej...Kaj naj rečem...Trenutno se izobražujem za strojnega tehnika in sem trenutno 3.letnik ... Prejšnji mesec sem bil v Nemčiji... Bil sem vključen v mednarodni projekt Leonardo da Vinci, kjer smo iz naše šole šli 4 učenci v Nemčijo ...Namen je bil praktično in teoretično usposabljanje... Delal sm v KBA: metronic na CNC rezkalnem stroju... No oglavnem zraven tistga k sm delal na tem stroju ni dolgo od tega kar je končal šolanje (strojni tehnik) in ima neto plačo 13 €.... Tisti k pa programirajo in rišejo risbe majo pa od 20-30 €....Tko da ja..Npr. da bi se splačalo it delat v Nemčijo.

urbanyx napisal/-a:spcdarkghost napisal/-a:Za delo v Nemčiji in Avstriji ne boš rabil več vize od 1.maja naprej...Kaj naj rečem...Trenutno se izobražujem za strojnega tehnika in sem trenutno 3.letnik ... Prejšnji mesec sem bil v Nemčiji... Bil sem vključen v mednarodni projekt Leonardo da Vinci, kjer smo iz naše šole šli 4 učenci v Nemčijo ...Namen je bil praktično in teoretično usposabljanje... Delal sm v KBA: metronic na CNC rezkalnem stroju... No oglavnem zraven tistga k sm delal na tem stroju ni dolgo od tega kar je končal šolanje (strojni tehnik) in ima neto plačo 13 €.... Tisti k pa programirajo in rišejo risbe majo pa od 20-30 €....Tko da ja..Npr. da bi se splačalo it delat v Nemčijo.
Nemcija = BRUTO!!!
Tu se pogovarja o placi bruto, ne pa kot v Slo, kjer se vsi v neto pogovarjajo.

Tackleberry napisal/-a:urbanyx napisal/-a:spcdarkghost napisal/-a:Za delo v Nemčiji in Avstriji ne boš rabil več vize od 1.maja naprej...Kaj naj rečem...Trenutno se izobražujem za strojnega tehnika in sem trenutno 3.letnik ... Prejšnji mesec sem bil v Nemčiji... Bil sem vključen v mednarodni projekt Leonardo da Vinci, kjer smo iz naše šole šli 4 učenci v Nemčijo ...Namen je bil praktično in teoretično usposabljanje... Delal sm v KBA: metronic na CNC rezkalnem stroju... No oglavnem zraven tistga k sm delal na tem stroju ni dolgo od tega kar je končal šolanje (strojni tehnik) in ima neto plačo 13 €.... Tisti k pa programirajo in rišejo risbe majo pa od 20-30 €....Tko da ja..Npr. da bi se splačalo it delat v Nemčijo.
Nemcija = BRUTO!!!
Tu se pogovarja o placi bruto, ne pa kot v Slo, kjer se vsi v neto pogovarjajo.
zato ker se v bruto človek ne upa, ker moraš zarad države še tolk gor navržt. vsakega mine potem ko se sliši končna cifra.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov