STROJNISTVO.com • Poglej temo - Študentsko delo

Študentsko delo

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 11.6.2011 23:35

Med drugim je tudi visel na eni izmed oglasnih desk na FS-Ljubljana
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 13.6.2011 8:03

Moje mnenje (iz izkušenj)... vsako resno strojniško delo se začne s pometanjem delavnice.

Pa Lp,
A
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 13.6.2011 11:15

drejcek napisal/-a:Moje mnenje (iz izkušenj)... vsako resno strojniško delo se začne s pometanjem delavnice.
Pa Lp,
A

To velja za tehnike, medtem ko za inženirje velja da se vse začne s prerisovanjem, kopiranjem in printanjem 2D načrtov, zlaganjem risb, iskanjem standardov in obsoječih rešitev, analiziranjem detajlov itd itd,....
Študentov ki jih imam na praksi nikoli ne pošljem pometat v delavnico ker je neko minimalno distanco do tehnikov po mojem treba vzdrževat, ker ti ljudje bodo nekoč šefi ali strokovni kader tem v delavnici in čeprav so vsi na TI se mora vedet kdo razmišlja, daje delo in za celoto odgovarja ter kdo dela in odgovarja samo za tisti del,...
lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 13.6.2011 11:36

Zmago1 napisal/-a:
drejcek napisal/-a:Moje mnenje (iz izkušenj)... vsako resno strojniško delo se začne s pometanjem delavnice.
Pa Lp,
A

To velja za tehnike, medtem ko za inženirje velja da se vse začne s prerisovanjem, kopiranjem in printanjem 2D načrtov, zlaganjem risb, iskanjem standardov in obsoječih rešitev, analiziranjem detajlov itd itd,....
Študentov ki jih imam na praksi nikoli ne pošljem pometat v delavnico ker je neko minimalno distanco do tehnikov po mojem treba vzdrževat, ker ti ljudje bodo nekoč šefi ali strokovni kader tem v delavnici in čeprav so vsi na TI se mora vedet kdo razmišlja, daje delo in za celoto odgovarja ter kdo dela in odgovarja samo za tisti del,...
lp, Z

Zelo zmotno razmišljanje. Brez spoštovanja vseh del ni močne osebnosti. Lahko sedaj rečete, da spoštujete vsako najmanjše delo, ki je pomembno za uspešno strojniško področje v nekem podjetju vendar nikakor ni isto.
Tako nekako se mi zdi...

Naslednja stvar. Sklepam, da si na ravni inženirja (poklicno ter mentalno) vendar tvoj odgovor izraža neko nespoštovanje tehnikov.
Pa lep dan še naprej.

Lp,
A
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 13.6.2011 12:01

drejcek napisal/-a:Zelo zmotno razmišljanje. Brez spoštovanja vseh del ni močne osebnosti. Lahko sedaj rečete, da spoštujete vsako najmanjše delo, ki je pomembno za uspešno strojniško področje v nekem podjetju vendar nikakor ni isto.
Tako nekako se mi zdi...
Naslednja stvar. Sklepam, da si na ravni inženirja (poklicno ter mentalno) vendar tvoj odgovor izraža neko nespoštovanje tehnikov.
Pa lep dan še naprej.
Lp,A

Moje mnenje je, da hierarhija dela v sodobnem podjetju tega ne dopušča. Kako lahko od bodočega inženirja pričakuješ da bo imel neko strokovno in osebno avtoriteto nad delavci če bo moral tam pometat in se bodo vsi delali norca iz njega? Inženir opravlja svoje strokovno delo in vodi delavce da to po navodilih izdelajo,... on se nima časa zajebavat z vprašanji zakaj pa to, zakaj pa ono, a ne bi malo pometel zdej okol :roll: na koncu pa seveda tudi odgovarja za rezultat!
Ti bi direktorja tudi poslal za ene 14 dni pometat verjetno?
Vidiš ti časi so bili in so minili ko so bili vsi enaki in vsi so imeli enake plače in noben nobene odgovornosti.
V podjetju se mora točno vedet kdo kaj dela, kdo za kaj odgovarja in kdo je za kaj in koliko plačan. Če tega ni, potem je anarhija in rezultat je slabši izkoristek in skrivanje predodgovornostjo, nihče za nič ne odgovarja, so pa vsi ob napaki najbolj pametni za vse itd.
lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 13.6.2011 17:09

napaka! Vsak ima možnost napredovanja in ravno to skušam povedati. Vsak lahko napreduje do "direktorja" vendar brez spoštovanja najbolj osnovnega dela (pometanje) ne vem kam gre ta svet...no, na koncu seveda vidimo kam smo prišli. Vsi bi bili direktorji delal pa nobeden oz. bi delal vendar kako bodo delali, če pa še pometat ne znajo?
ampak povej mi nekaj prosim (če lahko tikam). npr. 23 let star inženir (ko ravno diplomira) kakšno odgovornost bi mu dal? roko na srce, ko pride v neko firmo vsak tehnik ve VEČ kot pa on. roko na srce bi moral biti prvo leta on njegov vodja. v delavnico komade na cnc menjat pa pometat da dobi nek rešpekt pol pa napredovanje do direktorja...
madonca, ni čudno da je država zafurana (pa oprostite izrazu)
In toliko o, po tvoje "časih"...ne bo dolgo ko brez prakse ne bo službe. tudi, po tvoje nespodobnega, pometanja za novopečene inženirje.
Veš kdo je pravi direktor? tisti, ki je firmo postavil gor s svojimi rokami in verjetno začel s pometanjem. če ne drugače doma pred hišo medtem, ko si je spočil oči od dela pred računalnikom...
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KY » 13.6.2011 17:26

Zmago1 napisal/-a:
drejcek napisal/-a:Zelo zmotno razmišljanje. Brez spoštovanja vseh del ni močne osebnosti. Lahko sedaj rečete, da spoštujete vsako najmanjše delo, ki je pomembno za uspešno strojniško področje v nekem podjetju vendar nikakor ni isto.
Tako nekako se mi zdi...
Pa lep dan še naprej.
Lp,A

Moje mnenje je, da hierarhija dela v sodobnem podjetju tega ne dopušča. Kako lahko od bodočega inženirja pričakuješ da bo imel neko strokovno in osebno avtoriteto nad delavci če bo moral tam pometat in se bodo vsi delali norca iz njega? Inženir opravlja svoje strokovno delo in vodi delavce da to po navodilih izdelajo,... on se nima časa zajebavat z vprašanji zakaj pa to, zakaj pa ono, a ne bi malo pometel zdej okol :roll: na koncu pa seveda tudi odgovarja za rezultat!
Ti bi direktorja tudi poslal za ene 14 dni pometat verjetno?
Vidiš ti časi so bili in so minili ko so bili vsi enaki in vsi so imeli enake plače in noben nobene odgovornosti.
V podjetju se mora točno vedet kdo kaj dela, kdo za kaj odgovarja in kdo je za kaj in koliko plačan. Če tega ni, potem je anarhija in rezultat je slabši izkoristek in skrivanje predodgovornostjo, nihče za nič ne odgovarja, so pa vsi ob napaki najbolj pametni za vse itd.
lp, Z

Spoštovanje delavcev si bo pridobil z svojim znanjem, ki ga bo v bodočnosti pridobil, ne pa z nerejeno hirarhijo. :roll:

Jaz sem tako inženir, kot tudi lastnik firme, pa pometem delavnico, če je treba. :-?

Še nikoli in nikdar nisem opazil, da bi me kdo ne spoštoval zaradi tega :roll:

Sem pa skozi druge primere opazil, da se najbolj visoko držijo ravno tisti, ki nimajo mnogo za pokazati. :o
Ko bom velik, bom delal stroje!
KY
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a technoboy » 13.6.2011 20:35

Pa Lp,
A
Zadnjič spremenil technoboy, dne 2.10.2011 17:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Technoboy - delat,delat in se enkrat delat
technoboy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 13.6.2011 21:06

technoboy napisal/-a:lol, jes sm pustu fax k uni butli tm nimajo blage o blagi vezi, zdej sm vajenc na CNC, pa učim se sam NX7ko, p CAM, p mam že zdej taka plača d marsker dipl.ing.str nima al p nkol nau meu, tko d ja ti k si konstrukter, pa kao neki znas risat tega se tok rab, d en dela tehnologijo p riše p to d ne vejo ke bi zacel jes vem usaj za 10 komadov dele z glave p ti nam za nbenga povedu zato k se brez muje tut čevl ne obuje, klič okol p najt, btw jes u brinox, p LTH pridem zdele če čm;)

lej edina referenca je enmu diplomantu d neki zna, ne p kaj b rd gor dol, sej tut jes pometem delavnco p ksn fajl skeneram p pospravm, zkwa p nebi za ta dnar k dobim, grem še skret spucat brez problema;)

drgač p u amerika tm ti dajo 80 k na let + ostale bonuse in plačane zavarvanja p dopoust p regres itd...

Če boš takole napisal prošnjo oz. kar koli drugega tako kot si tole besedilo, ne boš dobil nobenega šihta!!! Če že ravno komentiraš, bi se lahko vsaj probal po slovensko izražati.
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a drejcek » 14.6.2011 6:45

technoboy napisal/-a:

Pa Lp,
A

lol, jes sm pustu fax k uni butli tm nimajo blage o blagi vezi, zdej sm vajenc na CNC, pa učim se sam NX7ko, p CAM, p mam že zdej taka plača d marsker dipl.ing.str nima al p nkol nau meu, tko d ja ti k si konstrukter, pa kao neki znas risat tega se tok rab, d en dela tehnologijo p riše p to d ne vejo ke bi zacel jes vem usaj za 10 komadov dele z glave p ti nam za nbenga povedu zato k se brez muje tut čevl ne obuje, klič okol p najt, btw jes u brinox, p LTH pridem zdele če čm;)

lej edina referenca je enmu diplomantu d neki zna, ne p kaj b rd gor dol, sej tut jes pometem delavnco p ksn fajl skeneram p pospravm, zkwa p nebi za ta dnar k dobim, grem še skret spucat brez problema;)

drgač p u amerika tm ti dajo 80 k na let + ostale bonuse in plačane zavarvanja p dopoust p regres itd...

sicer ne vidim kje sem v odgovoru omenil, da sem konstrukter...
in popravi me prosim, če ne trdim, da je referenca diplomantu da nekaj zna.
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a belli » 14.6.2011 7:20

technoboy napisal/-a:

Pa Lp,
A

lol, jes sm pustu fax k uni butli tm nimajo blage o blagi vezi, zdej sm vajenc na CNC, pa učim se sam NX7ko, p CAM, p mam že zdej taka plača d marsker dipl.ing.str nima al p nkol nau meu, tko d ja ti k si konstrukter, pa kao neki znas risat tega se tok rab, d en dela tehnologijo p riše p to d ne vejo ke bi zacel jes vem usaj za 10 komadov dele z glave p ti nam za nbenga povedu zato k se brez muje tut čevl ne obuje, klič okol p najt, btw jes u brinox, p LTH pridem zdele če čm;)

tvoj slovenski jezik je samo dokaz več, med diplomirancem in tistim, ki ni dokončal študija...
belli
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a moi » 14.6.2011 8:54

tehnoboy povej se, koliko imas place in v kateri regiji prosim.
moi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BountyH » 14.6.2011 10:22

technoboy napisal/-a:

Pa Lp,
A

Kaj si ti nor. Človek na zna niti govorit slovensko. Čuj kak te ti šprehaš po nemško ali angleško, če še slovensko ne znaš. Strojnik brez jezikov pa je vreden samo minimalca.
Drei Doktoren, Wirtschaft ist verloren.
BountyH
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejcek » 14.6.2011 11:38

Spoštovani uporabnik technoboy.

Sklepam, da je tvoja slovnica le odraz nezbranosti oz. utrujenosti od dela pozno v noč. Vsekakor spoštujem/spoštujemo tvoje neprecenljivo znanje vendar sem mnenja, da samohvala vsekakor ni stvar, ki bi jo v teh časih oz. tukaj potrebovali.

Lep pozdrav,
A
Strojnik za vedno.
drejcek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.8.2011 18:21

sej ni čudn d vs nben ne zaposli pa vm dobr plača
Ko si to pisal, si videl napis, da se uporablja pogovorna slovenščina - ne latovščina, slang, ...
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov