STROJNISTVO.com • Poglej temo - IMT hidravlična komanda za dvosmerni cilinder

IMT hidravlična komanda za dvosmerni cilinder

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Đovani » 30.11.2009 11:06

Slika
a ma kdo za prodat tak ventil
Đovani
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a bgrguric » 21.6.2011 13:03

mene zanima kaj nuca 1 ročka pr hidravliki zravn une k je za hidravliko dvignt gor piše draft pa zakaj se uporablja hvala vam za odgovore
bgrguric
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Pelton » 21.6.2011 14:04

bgrguric napisal/-a:mene zanima kaj nuca 1 ročka pr hidravliki zravn une k je za hidravliko dvignt gor piše draft pa zakaj se uporablja hvala vam za odgovore

hitrost premikanja ročič :wink:
Pelton
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Primož

OdgovorNapisal/-a Drago » 17.8.2011 20:58

Da ne odpiram nove teme, IMT 560 je naenkrat zgubil sposobnost kipanja prikolice. Prazno še dvigne, ko je naložena več ne. Ostala hidravlika dela normalno. Kaj bi lahko bil vzrok?
Lp,Drago
Drago
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a likalnik » 17.8.2011 21:06

Če imaš omejevalec nad ročico ga premakni še malo nazaj.Če ti pa prideti obe ročki do kraja pa se lahko regulira z matico pod ohišjem hidravlike.Do matice se da prit skozi odprtino kjer je ročka za vklop kardana.(z levo roko in kratkim 14 ključem)
likalnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Drago » 17.8.2011 21:19

likalnik napisal/-a:Če imaš omejevalec nad ročico ga premakni še malo nazaj.Če ti pa prideti obe ročki do kraja pa se lahko regulira z matico pod ohišjem hidravlike.Do matice se da prit skozi odprtino kjer je ročka za vklop kardana.(z levo roko in kratkim 14 ključem)

Ti je volja to poslikat in malo označit? Kaj bi pa naredil s to matico oz. kaj ji je funkcija?
Lp,Drago
Drago
Sodelavec
Sodelavec

Re: IMT hidravlična komanda za dvosmerni cilinder

OdgovorNapisal/-a mainman » 20.2.2016 22:31

Malo obujam tole temo.

Na imt-ju že zdaj imam preklopni ventil. Problem pa je, da preko tega ventila težko kontroliram dvig/spust viličarja. Vedno ali malo leze gor ali malo dol.

Da bi se znebil tega bi dodal dodatno komando (ventil). Ker pa bi rad uporabjal zadevo za enosmerne in dvosmerne cilindre razmišljam o dvosmerni komandi.
Problem pa je, da pri uporabi enosmernega ventila zabija črpalko. To bi naj nekateri reševali s komandami, ki imajo plavajoč položaj. Torej, dvignil bi normalno, za spuščanje enosmernega cilindra pa bi preklopil v plavajoč položaj. Zanima me pa ali bo ta preklop v plavajoč položaj povzročil, da bo viličar nenadoma spustil ali pa bo počasi šel dol, seveda ob obremenitvi? Mogoče malo noro vprašanje, nimam izkušenj s takimi ventili. Rad pa bi, da se normalno spusti ne pa sunkovito.

Malo sem klical naokoli in eni priporočajo za enosmerne cilindre uporabo dvosmerne komande s plavajočo funkcijo, drugi pa pravijo, da tole ni ok. Tako da sam ne vem kaj je prav.

Hvala vsem za odgovore.
mainman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a traktorist » 8.3.2016 23:00

Mene pa zanima vzroka da mi pri IMT 560, ko stisnem sklopko oz. ugasnem traktor hidravlika takoj zlezel dol. Kje bi bil lahko vzrok spuščanja hidravlike? Kako je z obnovitvijo celotnega hidravličnega sistema?
Hvala za odgovore
Lp
traktorist
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mainman » 9.3.2016 6:43

Navadno je problem v tem, da pušča tesnilo na batu (kovinski obroček). Rešitve za to ni oz. je potrebno zadevo razdreti in pregledati stanje cilindra, če ni močno poškodovan potem se lahko namesto kovinskega tesnila da gumi tesnilo. Ja pa potrebno vrezati drug utor.

To je bolezen imt-jev, po mojem nima smisla, da se zadeva popravlja.
mainman
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a imtforever » 22.7.2017 23:04

kuplongo ne pritisnit do konca in bo ok ker imaš dve kuplonge za menjalnik in hidravlika kardan, ko pohodiš do polovice je za menjalnik ko pohodiš do konca se pumpa neha vrtet in pritisk pade s preklopnim ventilom ki se nahaja na desni strani če ga kupiš rešiš do te mere ko ga obrneš potem olje ne more nazaj in hidravlika stoji v položaju tudi ko je traktor ugasnjen problem nastane če hočeš uporabljat dodatne izhode hidravlike skupaj s spustom dvigom hidravlike videl sem, da enostavno naštimajo MONOBLOK KRMILNe ventile recimo za 4 izhode ali 6 ter speljejo en izhod kar nazaj na levo stran na kiper izhod ta je povezan z hidravliko za spust dvig in tako lahko potem s temi komandami delaš vse brez preklapljanja tistega preklopnega ventila na desni strani sicer košta ene 300eur komplet ventili lajtnge priklopi, da potem vse dela kot je treba.
imtforever
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost