STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kompresor 100 bar

Kompresor 100 bar

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kompresor 100 bar

OdgovorNapisal/-a marko-x » 10.1.2005 21:18

Lep pozdrav
S težavo v slovenskem prostoru iščem enostaven, majhen kompresor ki bil sposoben dosegati tlake 100 bar. Pretok je lahko zelo majhen, to ni ovira, komprimiral pa bi v mešanico plinov (vodik, CO, CH4, N) brez kisika seveda. Mislim, da bi ustrezal kompresor, ki je sicer mišljen za komprimiranje zraka. Zadovoljen bi bil tudi z rabljenim, potrebnim obnove ali takim brez pogonskega dela. Če kdo ve za kako podjetje ki se s tem ukvarja ali za kaj konkretnega naj mi prosim sporoči.
Zanimajo me tudi varnostna določila, standardi, zakoni ki morda obstajajo na tem področju. Hvala za odgovore.
x-x-x
marko-x
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a tomaz11 » 11.1.2005 9:47

Poizkusite pri podjetju Omega Air v ljubljani.

Lep pozdrav
tomaz11

OdgovorNapisal/-a Gost » 11.1.2005 22:30

spuščač se na zelo spolzka tla

najprej si oglej regulativo o tlačni opremi, ki je dokaj zahtevna
in termodinamiko, da boš vedel kaj se dogaja s plini pri povišanih tlakih

lp

vili
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 19.1.2005 17:28

Da ne bom nove teme odpiral.
Ali mi lahko kdo svetuje kakšen električni kompresor naj kupim, potrebujem ga pa za občasno barvanje delovnih strojev, avtomobilov...rezervoar, tlak, pretok, moč? Skratka nič glomaznega, manjša reč za občasne usluge.
Gost

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 2.2.2005 11:57

Pozdrav!
Kaj pa kompresor za potapljače? Ali pa kompresor za polnjenje jeklenk za vžig tanka? Oba našteta kompresorja delujeta do 150 bar. Ostalo je pa zelo drago, nekaj visokotlačnih komp. imajo tudi v Lek-u, vendar cenovni razred verjetno ni primeren za tvoje potrebe.
LP Robert
Ordnung muss sein!
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a marko-x » 2.2.2005 14:49

Ja, to bi bila dobra rešitev, sam mi do zdaj še noben ni znal zagotoviti, da ne bo prišlo do kakšnih resnih problemov, ker bi namesto negorljivega zraka stiskal, čisto druge, gorljive, pline.
x-x-x
marko-x
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.2.2005 18:29

ker se nameravaš "igrati" z gorljivimi nevarnimi plini
ti sigurno ne bo dal nihče zagotovila, ker če se zadeve lotevaš tako
kot si se jo bo do problemov zagotovo prišlo.

za začetek si najprej dobro poglej direktivo o tlačni opremi 97/23/EG, da boš vsaj malo izvedel v kaj se spuščaš, že v prejšnjem sporočilu sem ti
napisal, da se spuščaš na zelo spolzka tla, hitro ti lahko kaj butne v glavo

toliko za enkrat

lp

vili
Gost

OdgovorNapisal/-a marko-x » 2.2.2005 20:22

Za začetek sem si ogledal regulativo o tlačni opremi in se zavedam podmazanih tal pod mano. Ugotovil sem, da stanejo namenski kompresorji za take pline pri naših dobaviteljih okrog 70.000E, kar je izven mojega dosega, zato iščem čim boljšo, cenejšo alternativo. Kaj menite na komprimiranje plina po principu hidravličnega akumulatorja, se pravi s hidravličnim oljem kateremu 100 bar ni noben problem, stisniti v neki posodi plin. Je to kdo že kje v praksi videl? Sploh bi najraje uporabil za tlačne vode hidravlične gibljive cevi. Druga alternativa je cenovno ugodnejši kompresor za polnjenje dihalnih aparatov (230 Ksit). Zadnja in mislim da ne nemogoča, bi lahko bila tudi samogradnja neke končne kompresorske stopnje. Malce visokoleteče vse skupaj, vendar imam jasen cilj, motivacijo in voljo. Kaj mislite na vse skupaj. Na katerem koncu bi se vi lotili?
x-x-x
marko-x
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 9:01

še enkrat

posla se loti tako, da dobro preštudiraš poleg regulative termodinamiko, da ti bodo jasne spremembe stanja plinov; izohora, izobara, izoterma, izentropa, politropa

toplotne lastnosti plinov: vrelišče, veličine kritičnega stanja

in poglavja o kompresorjih, da boš vedel kaj se dogaja s plini, ko jih stiskamo; adiabatna kompresija, politropna kompresija, masni tok, gretje, hlajenje in še kaj

s samogradnjo poizkusi, vendar boš težko dobil dobre rezultate

lp

vili
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov