STROJNISTVO.com • Poglej temo - Brez katalizatorja?

Brez katalizatorja?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Brez katalizatorja?

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 2.2.2005 11:40

Pozdrav!
Ali je res, da pri avtomobilu kateremu odstranimo katalizator pridobimo od 15 do 20 konjskih moči ob enaki porabi?
LP Robert
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.2.2005 12:25

Kako ga boš pa potem registriral? Na tehničnem pregeldu merijo tudi izpuh.

LP :(
Gost

OdgovorNapisal/-a Thinker » 2.2.2005 13:31

Najprej narediš tehnični pregled, potem ga pa odstraniš. :lol:
Thinker
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 2.2.2005 14:49

Thinker napisal/-a:Najprej narediš tehnični pregled, potem ga pa odstraniš. :lol:

Kaj pa ekološka osveščenost? Že tako dihamo slab zrak, kaj ti bo 10 ali 20 KS več, če se boš zadušil v izpušnih plinih. Jaz predlagam, da odpeljejo vse stare "kripe", ki nimajo katalizatorja na odpad in v reciklažo.

LP :wink:
Gost

OdgovorNapisal/-a Max46 » 2.2.2005 17:57

Anonimno napisal/-a:
Thinker napisal/-a:Najprej narediš tehnični pregled, potem ga pa odstraniš. :lol:

Kaj pa ekološka osveščenost? Že tako dihamo slab zrak, kaj ti bo 10 ali 20 KS več, če se boš zadušil v izpušnih plinih. Jaz predlagam, da odpeljejo vse stare "kripe", ki nimajo katalizatorja na odpad in v reciklažo.

Se strinjam s tem da bi morali avtomobile brez katalizatorja odpeljati na odpad. Nam bodo zrak pa še vedno onesnaževali npr. avtobusi ki tako kadijo da po mojem mnenju niti slučajno ne bi smeli priti čez tehnični pregled. (Denar pokvaril je ljudi). Jaz bi bil zelo vesel če bi moj avto odpeljali na odpad zaradi tega in mi dali novega brez doplačila se razume.
Max46
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Leteči » 2.2.2005 20:39

In kaj naslednje leto??? Misli naprej.
Shit happens, unfortunetly all the time!
Leteči
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Thinker » 3.2.2005 7:13

No malo narobe ste razumeli moj post. Mišljen je bil bolj za šalo kot zares.

Sicer pa se imam tudi sam za ekološko osveščenega in mi močno dvigne pritisk, ko na cesti vidim kakšno staro kripo in mi tudi pod razno ni jasno kako je prišla čez tehnični pregled.
Thinker
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 8:45

Anonimno napisal/-a:

Ekološka osveščenost? Kje imajo lastniki večjih avtomobilov z močnimi stroji (motorji) svojo ekološko osveščenost. Terenci goltajo po 17 litrov bencina na 100km, razne limuzine tudi in, da o športnih in kupe izvedbah ne govorim. In ustrezno temu tudi v ozračje bruhajo škodljive zmesi plinov. Zamisli si kako bi izgledala vsebina zakonskega določila, ki bi dovoljevala emisijo škodljivih plinov v ozračje v absolutni vrednosti npr. 2grNO/100km. V takšnih primerih bi zaradi "ekološke osveščenosti" smeli voziti le avti s porabo 3l/100km.

Voznik W Lupo
Gost

OdgovorNapisal/-a Robert22 » 3.2.2005 11:33

Živijo!
Fantje, čisto vas je odneslo v ekologijo. O tem kako ljudje uporabljajo katalizatorje samo za tehnični pregled se nebi pogovarjal, me pa čisto resno zanima kako je z vožnjo brez katalizatorja. Ker, če je res, da avto pridobi do 20KS (15 KW) potem je za enake zmogljivosti potrebno manj goriva. Torej avto lahko porabi manj bencina, v tem primreu je to že znaten prihranek. Da ne govorim o prihranku za katalizator (200ksit). In sedaj še malo o čistem izpuhu. Če zamnejam gorivo in uporabim alkohol namesto bencina ali še vedno potrebujem katalizator? Ali bi mogoče katalizator potrebovale tudi vse peči, ki obratujejo na kurilno olje?
LP Robert
Ordnung muss sein!
Robert22
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 13:51

Alkohol bolje da spiješ kakor, da ga daš v avto pa še peči ne rabiš, ker
te "alko" greje.

P.S.
Še bi vsi tako razmišljali bi se še vedno vozili na premog... :lol:
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 14:46

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P Se stoprocentno podpišem spodaj!!!!!
Pa tud če bi blo treba pol na premog......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.2.2005 17:45

Če odstraniš katalizator pridobiš med 5-10 KM. To se je lepo videlo tam okrog leta 91, ko so začeli prihajati katalizatorji tudi v cenejše avtomobile. Takrat so obstajali avti z popolnoma istim motorjem, vendar eni so bili brez katalizatorja, malce novejši pa so ga že imeli. Mi smo imeli Kadetta 1.4 in se to spomnim.

lp, jani
Gost

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov