STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaznavanje koščic

Zaznavanje koščic

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

Zaznavanje koščic

OdgovorNapisal/-a TomazK » 8.8.2011 18:37

Pozdravljeni!

Zanima me kako bi s pomočjo senzorja zaznal če je v sadju koščica (dotično v slivi)? Zaznavanje mora biti opravljeno na tekočem traku, saj se bo sadje tu ločil na tisto razkoščičeno in tisto, ki še ima koščico (izmet).

Zahvaljujem se za odgovore in lep pozdrav.
TomazK
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a urbanyx » 8.8.2011 19:17

Pozdravljen!

Poglej si ta link:

http://www.odenberg.com/

Lp,

Urban
Strojnik z dušo in srcem.
urbanyx
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a TomazK » 8.8.2011 19:29

urbanyx napisal/-a:Pozdravljen!

Poglej si ta link:

http://www.odenberg.com/

Lp,

Urban

Hvala ti za link, vendar me še vedno zanima kakšno tehnologijo bi uporabili, stroj namreč izdelujem sam, nakup novega stroja pa ni mogoč.
TomazK
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a -M- » 8.8.2011 20:00

TomazK napisal/-a:...stroj namreč izdelujem sam..

Svetujem ti, da si malo pogledaš kataloge različnih proizvajalcev senzorike(Siemens, IFM, SICK, Telemehanique, Pepperl+Fuchs...) morda za kakšne programirljive kapacitivne senzorje.

V kolikor ti je pri konstruiranju edina "težava" zaznava koščice, povprašaj ponudnike senzorike, saj ti bodo dobro svetovali ustrezen tip senzorja.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a TomazK » 8.8.2011 20:46

Se bom pozanimal pri prodajalcih, drugače pa sem tudi jaz razmišljal o kapacitivnih senzorjih, vendar sam nisem bil prepričan ali bi zaznali koščico ali ne.
TomazK
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a -M- » 8.8.2011 20:58

Saj jaz tudi ne trdim 100% da bi ta tip senzorjev bil najbolj primeren.

Jaz sem pri konzumiranju sliv uporabljal kar mehanske senzorje(zobje, prsti), o kakšnem namenskem stroju pa nisem nikoli razmišljal in ne morem ničesar z gotovostjo trditi.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a TomazK » 8.8.2011 21:06

-M- napisal/-a:Saj jaz tudi ne trdim 100% da bi ta tip senzorjev bil najbolj primeren.

Jaz sem pri konzumiranju sliv uporabljal kar mehanske senzorje(zobje, prsti), o kakšnem namenskem stroju pa nisem nikoli razmišljal in ne morem ničesar z gotovostjo trditi.

Saj tudi jaz nisem prepričan, vendar se mi zdi ideja dobra in jo bom preizkusil, če senzor res zazna razliko. Drugače pa za osebno rabo tega ne potrebuješ, pri prehrambeni industriji pa mora biti sadje 100% brez koščic in je to nekako potrebno zagotoviti.
TomazK
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Relanium » 8.8.2011 22:54

Naj samo omenim ob tej priložnosti, da je ob uživanju takega sadja še zmeraj pametno biti previden.
Sem že dostikrat naletel na koščico (v višnjah)
Relanium
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov