STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vrtni traktor - Toro

Vrtni traktor - Toro

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Popravilo hidrostatičnega pogona

OdgovorNapisal/-a čoper » 29.8.2011 20:40

jan72 napisal/-a:Hidrostatični pogon se da v lastni režiji v 90% obnovit. Popravilo je dokaj enostavno, snameš ohišje pogona z traktorja ga razdereš, daš pobrusit izrabljene drsne površine črpalke in motorja (55€) temeljito očistiš ohišje in sestavne dele ter oljni filter in ponovno sestaviš sklop naliješ USTREZNO olje in to je to. Za ceno do 100€ obnoviš komplet pogon, na Madžarskem pa za obnovo odšteješ 300€, ki pa je nekvalitetna (strojna obdela površin-vprašljiva, olje-??,..).
L.p. Janez

Pozdravljen Janez!
Imam isti problem z hidro pogonom od vrtnega traktorja Castelgarden. Dokler je pogon hladen deluje normalno, po cca. 30 min pa se začne ustavljati. Zanima me, če obnavljaš hidropogone oz. koliko stane oz. ali imaš kontakt kakše osebe, ki to počne?
Lp Beno
čoper
Novinec
Novinec

Re: Popravilo hidrostatičnega pogona

OdgovorNapisal/-a mkostrev » 31.8.2011 7:20

Slika
mkostrev
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jan72 » 31.8.2011 15:07

mkostrev vidim da me nisi razumel glede strani odrabe, ker si poslikal glih nasprotno stran, citiram# Poslikaj še drsne površine rotorja črpalke in motorja (nasproti strani petih batov)ter drsno površino na aluminijastem ohišju (ki se ne vidijo na slikah), saj tu je največ težav pri uhajanju toplega olja# in zato prilagam mobi št. za pomoč 041-780 506 Janez
L.p.
jan
jan72
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mkostrev » 1.9.2011 8:13

jan72 napisal/-a:mkostrev vidim da me nisi razumel glede strani odrabe, ker si poslikal glih nasprotno stran, citiram# Poslikaj še drsne površine rotorja črpalke in motorja (nasproti strani petih batov)ter drsno površino na aluminijastem ohišju (ki se ne vidijo na slikah), saj tu je največ težav pri uhajanju toplega olja# in zato prilagam mobi št. za pomoč 041-780 506 Janez
L.p.

Slika
mkostrev
Novinec
Novinec

Re: Vrtni traktor - Toro

OdgovorNapisal/-a jure V » 12.6.2014 21:30

Pozdravljeni. Imam podoben problem z vrtnim zglobnim traktorjem znamke STIGA. Ima pogon na vsa štiri kolesa, torej hidromotor z črpalko zadaj in manjši hidromotor spredaj. Med seboj sta povezana z hidravličnimi cevmi. Težava se je pojavila v enem dnevu. Najprej je odpovedal zadnji pogon (kar mi je malo nelogično) zato sem maprej kosil samo s sprednjim pogonom. Čez pribl. pol ure se je traktor popolnoma ustavil. Naslednji dan sem ponovno probal kosit. Tokrat je delal samo zadnji pogon saj je prišlo do zdrsa zadnih koles, ko sem kosil po hribu navzgor. Po pribl 20 min se je zadeva ustavila kot prejšnji dan. (precej čudni zvoki iz hidromotorja). Zdaj sem pripravljen zadevo razdret ampak ne vem na koga naj se obrnem za obnovo dotrajanih delov v hidromotorju.
jure V
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a univerzalko » 13.6.2014 7:17

Lep pozdrav mkostrev,obnova te pride 200€,lahko pokličeš na 040/301-701 in se dogovoriš.
Boštjan.
univerzalko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Mazyk » 21.2.2016 17:00

pozdravljeni!

kupil sem rabljen vrtni traktor in sicer mtd 175/105. stvar ima nov b&s 17,5KM motor in hidrostatični menjalnik. Prebiral sem to temo in me malo skrbi moj hidrostatični pogon. danes sem testno kosil in je vse sicer v redu. traktor sem sedaj razdrl zaradi drugih stvari (nekošenje vzvratno) in ga imam v delih tako da je pripravljen za šraufanje. menjal bom ležaje na kosišču in pogonu.

sedaj pa zares hidrostatika? je smiselno menjati olje v pogonu? je že kdo to delal in koliko je notri olja, koliko je cena teh olj in kako vedeti koliko ga naliti in kako ga izliti?

hvala in lp
Mazyk
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a jan72 » 21.2.2016 21:27

Olje se vsekakor izplača zamenjat. Strošek olja je nekje 20€. Poslikaj menjalnik in ti pojasnim postopek zamenjave olja. Lep pozdrav, Janez
jan
jan72
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Mazyk » 23.2.2016 20:38

zdravo.
sem poslikal malo in tu so slike:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
koliko je vidno na tretji sliki, je zgoraj nek čep kot za nalivat pa poleg še nekaj z plastično kapico pokrito ki je nisem moral dobiti dol.
spodaj ni nič za izliv. kako se tega lotitit?

in še nekaj, moram zamenjati ležaje in tam kjer gredo ven ni problem, na 5 komadov jermenic (in španerjev) pa ne, so iz vsake strani vstavljeni noter in potem zapigano železo prek. Kje te kompletne jermenice dobiti najceneje?
Mazyk
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a RokBar » 15.6.2016 18:51

Pozdravljeni!

Tudi sam se srečujem z problematiko pregrevanja hidrostatičnega pogona na svojem Zero Moverju znamke MTD HZ-G 155 PRO. Moja kosilnica ima za vsako kolo posebej črpalko in motor v ohišju katere poganja jermen. Kupil sem jo z namenom košnje vinograda prav zaradi pogona na obe kolesi ker je nagib na terenu precejsen. Po košnji 15 min po vinogradu gor in dol levo kolo izgubi moč. po ravnini lahko kosim cel dan in se ne zgodi cist ni ampak lepo normalno gre kot mora. Olja v motorjih je zadosti če pa je pravo nevem ker vsaki pravi po svoje katera viskoznost naj bo. Mel sem noter že 20W50 pa 46 hidravljično olje in se dogaja isto. Tudi jermen in jermenico na pogonu sem že zamenjal ampak vseeno brez izboljšanja. Hvala že vnaprej!
RokBar
Novinec
Novinec

Re: jan72

OdgovorNapisal/-a danielk » 18.4.2020 10:47

jan72

poskušal sem klicati na tvojo telefonsko številko, pa mi odzivnik sporoča, da več ne obstaja. kako bi lahko prišel do kontakta s tabo. imam namreč podoben problem z menjalnikom, sam pa se ne razumem preveč na tehniko.

lp
danielk
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov