STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kje naj dobimo dobrega konstrukterja in CNC operaterja/programerja?

Kje naj dobimo dobrega konstrukterja in CNC operaterja/programerja?

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Kje naj dobimo dobrega konstrukterja in CNC operaterja/progr

OdgovorNapisal/-a selmam@interim.si » 6.10.2011 13:23

Smo podjetje za iskanje in selekcijo kadra za znane naročnike in trenutno iščemo Konstrukterje ter CNC operaterje/programerje. Primernega kadra ne uspemo dobiti. Prosim za nasvet, priporočilo ...

Hvala in lp,

Selma, Ki interim d.o.o. (031/656 847)
Selma Mešić, Ki interim d.o.o. www.interim.si
selmam@interim.si
Novinec
Novinec

Re: Kje naj dobimo dobrega konstrukterja in CNC operaterja/p

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » 6.10.2011 13:31

selmam@interim.si napisal/-a: ...trenutno iščemo Konstrukterje ter CNC operaterje/programerje. Primernega kadra ne uspemo dobiti. Prosim za nasvet, priporočilo ...
Hvala in lp,

Moj predlog bi bil: Ponudite več denarja pa se bo hitro kaj kvalitetnega našlo :)

lp, Z
Zmago1
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Kje naj dobimo dobrega konstrukterja in CNC operaterja/p

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 6.10.2011 13:34

selmam@interim.si napisal/-a:Smo podjetje za iskanje in selekcijo kadra za znane naročnike in trenutno iščemo Konstrukterje ter CNC operaterje/programerje. Primernega kadra ne uspemo dobiti. Prosim za nasvet, priporočilo ...

Hvala in lp,

Selma, Ki interim d.o.o. (031/656 847)

"Primerni kadri" si ne iščejo dela preko agencij za "selekcijo kadra", bi rekel... :wink:
Primerni kadri imajo namreč dela čez glavo. :lol:
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

Odg.

OdgovorNapisal/-a selmam@interim.si » 6.10.2011 13:44

Za našega naročnika samo izvajamo selekcijo. Gre za redno zaposlitev direktno pri naročniku, pa tudi ponujeni osebni dohodek je za moje pojme stimulativen, gospod ponuja tudi možnost napredovanja do Vodje oddelka. Kar je tudi dobra motivacija ... S samo objavo delovnega mesta nismo dosegli "ciljane publike". Zato moramo v tem primeru poseči tudi po drugih načinih iskanja kadra. Zavedamo pa se, da tak kader ni prost na trgu delovne sile ampak ga je potrebno nekje "ukrast" :)
tako, da če kdo išče nove poslovne izzive se priporočamo za kratek pogovor.

Lp,
Selma Mešić, Ki interim d.o.o. www.interim.si
selmam@interim.si
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Željko1 » 6.10.2011 15:10

Ja res je težko dobiti tak kader, še posebej ker je zelo iskan in tisti, ki je dober že ima dosti dela v podjetju... Sem tudi sam Programer/operater z kar nekaj izkušnjami ampak zaenkrat mi je ok tu kjer sem... Res bi mi morali ponuditi dosti večjo plačo itd... da bi se splačalo iti drugam... Lp
Željko1
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a koruza » 6.10.2011 15:47

Če bi povedali področje delovanja bi lažje našli primerno osebo. Konstruira se lahko marsikaj, od otroških vozičkov, do avionov ali strojev.
Pretirana skrivnostnost vodi v neuspeh pri iskanju. To bi moral gospod, ki išče vedeti.
koruza
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hrustalec » 6.10.2011 16:03

Pozdrav
Ali pa vsaj napisati v katerem kraju je delodajalec. Potem pa si 100 km. 2-3h vožnje dnevno plača pa skoraj ista, če pa je že kaj boljša pa te hočejo imeti 24h na razpolago. Pa glede na delo, ki ga opravlja in sem ga opravljal ustrezam razpisu.

lep pozdrav
hrustalec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 6.10.2011 16:22

selmam interim, iskalce zaposlitve temeljito preizkusite. V našem podjetju je en kup debilov in nesposobnežev.
1. test: pomnenje
2. test: iznajdljivost - reševanje računalniške problematike
3. test: komunikativnost (preverite če oseba govori čez nos, ali če nima čisti govor - taki so ponavadi mutavi in nesposobni)
4. test: poslušnost/ubogljivost - naj ne dela po svoje, če mu rečeš dvakrat in še vedno dela po svoje, je res mutav.
5. test: znanje

inženir bo uspešno opravil 60% teh preizkusov, uni. 90%.

pa sposobni kadri imajo ponavadi vedno kakšno hibo... namreč biti sposoben, pomeni biti izven povprečja. torej črna ovca. Taki ljudje so ponavadi socialno osovraženi.

ps.: predvidevam da je stimulativna plača nad 1200€/mesec neto. sposoben kader ima namreč tam 1200÷1500 neto.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.10.2011 18:15

Imam 5 let izkušenj, faks, jeziki, bla bla bla....

Moja cena je 2k€ neto + avto + telefon + stanovanje, kje naj se oglasim?

:P
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 6.10.2011 18:20

[quote="korenje"]

3. test: komunikativnost (preverite če oseba govori čez nos, ali če nima čisti govor - taki so ponavadi mutavi in nesposobni)
[/quote

Še dobro, da sem na WC-ju sedel, ker sem se usral :D
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Bud » 6.10.2011 18:23

korenje napisal/-a:...
inženir bo uspešno opravil 60% teh preizkusov, uni. 90%...

Še ena moja misel, iz izkušenj ti tistih 90% pri uniju ne pomeni preveč. Če ni tehničen tip žal to ni to, pa lahko poje kot slavček...

Kako prepoznaš tehničnega tipa?
V petek po službi gre na pivo :wink:
Bud
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a korenje » 6.10.2011 18:23

ktm1001 napisal/-a:
korenje napisal/-a:
[/quote

Še dobro, da sem na WC-ju sedel, ker sem se usral :D

ja če je pa res no :roll:
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a korenje » 6.10.2011 18:25

Bud napisal/-a:
korenje napisal/-a:...
inženir bo uspešno opravil 60% teh preizkusov, uni. 90%...

Še ena moja misel, iz izkušenj ti tistih 90% pri uniju ne pomeni preveč. Če ni tehničen tip žal to ni to, pa lahko poje kot slavček...

Kako prepoznaš tehničnega tipa?
V petek po službi gre na pivo :wink:

imamo tehnika konstrukterja, ki nima pojma o pojmu. kot čistilka posluša navodila, vse kar naredi pa je neuporabno. imeli smo pa tudi uni. dipl inž, malo počasnejši, ampak zelo točen, natačen in je veliko znal. je hitro šel, ko mu plača ni odtehtala razmer v podjetju.

inženirji so natančni, tehnični tipi so pa bolj kleparji. inženir misli na točne linije, tehnični tip pa dela vse na uč.
korenje
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a programer77 » 6.10.2011 18:28

No pa se vrnimo k temi. Recimo da sem to kar iščete, operater in programer z 8 let izkušenj v orodjarstvu. Preidimo še malo k številkam. Koliko ponujate? Prosim ne z kakšnimi linki...
Programerji vseh dežel združimo se!!!
programer77
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dsf » 6.10.2011 20:53

Kaj ponujajo , v glavnem nič kot vsi ostali.
Dobro ponudbo na tak način sem dobil samo enkarat pa še takrat se je kasneje izkazalo da je takratni delodajalec iskal zamenjavo zame.....
Torej kako je to bilo?
V lokalnem časopisu se opazil oglas kjer je neka agencija za upravljanje s človeškimi viri iskala človeka s točno mojimi referencami.
Ker je takratni delodajalec nekaj naraščal sem za foro poslal mail posrednici kjer sem se v grobem predstavil z referencami in zraven že postavil ceno v neto znesku,(1300) malenkost višjo kot sem takrat imel plače.
In glej ga vraga babnica me kliče že čez pol ure, po kratkem pogovoru se zmeniva za osebni razgovor, posrednica mi je sama ponudila še 100€ več kot sem zahteval :o :o
Nasledni dan dopoldan pa me je klicala vsa poparjena ker je ugotovila da se je zgodil neljubi slučaj. Kandidiral sem za svoje delavno mesto za 200€ večjo plačo 8)
Seveda sem ženski obljubil da delodajalec ne bo izvedel za spodrsljaj, zato tudi ne navajam vira,me je pa to spodbudilo da sem šel na svoje...
dsf
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost