epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

BANE napisal/-a:V kolikor si delovanje že nekako javno prikazal(sejem, katalog, you tube,...) patent ni vec mogoc.
Prav tako patentiranje ne gre kar cez noc mislim da moras kar kake pol leta racunat.
Krešo napisal/-a:Ne vem točno za kakšno zadevo gre, če je stvar resna vsekakor priporočam patentnega zastopnika.

pkoscak napisal/-a:Pozdravljeni,
na temo patenta bi navezal eno vprašanje:
K proizvajalcu (meni) je prišel solastnik patenta z določenim izdelkom, katerega je bilo potrebno dodelati. V času izdelave in preizkusov izboljšanega izdelka sta oba solastnika patenta vložila patentno prijavo in ščasoma tudi pridobila patent.
Stvari so se sedaj na določeni točki zakomplicirale tako, da bo proizvajalec (moje podjetje) potegnil "takratko" in ostal z zalogo polizdelkov in materiala, ker se solastnika patenta ne moreta zediniti v določenih stvareh.
Sedaj imam pa vprašanje: gre za izdelek, ki je meni zanimiv za proizvodnjo, tudi kupec obstaja, je pa problem v tem, da se lastnika patenta ne moreta medsebojno dogovoriti glede finančnih zadev.
Odkup patenta zaradi nerealnih pričakovanj lastnikov patenta žal ne pride v poštev.
Koliko je potrebno obstoječ izdelek spremeniti, da me ne more katerikoli od lastnikov patenta "preganjati"?
Naj še enkrat poudarim, da izdelek s trenutnimi lastnostmi je praktično razvilo moje podjetje na podlagi želja lastnikov patenta. Tudi v patentu je sestava izdelka drugače opisana, kot pa je sedaj dejanska sestava.
Ne želim se iti krajo intelektualne lastnine, me pa zanima, če imam sploh kakšne možnosti, da izdelek spravim na tržišče po legalni poti.

Vrni se na Inovativnost, podjetniške ideje in projekti
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov