STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mnenje o vrtalnem stroju WD-tehnik VS-32

Mnenje o vrtalnem stroju WD-tehnik VS-32

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

Mnenje o vrtalnem stroju WD-tehnik VS-32

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 11.10.2011 16:42

Pozdravljeni,
zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s tem strojem http://www.wd-tehnik.si/index.php?optio ... 69&lang=sl

Ali je to dober nakup (za celo življenje), rabil pa bi se ob popoldnevih predvsem za kakšne nenatančne luknje v različne cevi, kakšno ploščato jeklo itd... (vrčinoma do fi25)

Kako pa se tak stroj postavi? Direktno na tla ali je bolje dati na nivelirne noge za stroje?

Vsako mnenje je dobrodošlo.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 11.10.2011 17:43

Nico..js bi stikrat raj za ta dnar kupo en star že skor odslužen radialni vrtalni stroj. dobiš že za 500€, edino kar je klasika je to da morš polj štrom inštalacijo novo nardit. Vse ostalo je tako masivno in močno, da v večini primerov ni težava. To je pa potem poceni mašina za celo življenje, pa to vrtaš če je kolikor toliko podtem tudi do fi50. Mamo pri nas v službi dva, stara ko svet, ampak dnevno 24ur na dan delata, ne počaka, in ne rabi servisa. Samo dela. Resnično, lahko si prideš pogledat če ti štajerska ni predaleč. Zgledata pa kot iz nekega sovjetskega filma.
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magic » 11.10.2011 18:02

Se strinjam z predhodnikom. Z tem strojem boš lahko vrtal brez težav nekje do fi 15, kar se pa večjih svedrov tiče pa je vse skupaj zelo počasno, res pa da boš fi 32 brez težav vrtal v les, v jeklo ne verjamem da boš.
diamonds are forever

http://magic1ce.myminicity.com/
magic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 11.10.2011 18:39

Sem imel identični samo od mi stroja se pravi JET, pa me je fi29sveder skor vbil zraven. je pajtlalo vse skup tak da ponoriš. brezveze.
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 11.10.2011 21:39

Herminator, kateri vrtalni stroj JET pa imate (oznaka)?
Ker sem gledal pri različnih ponudnikih, pa kar je jermensko gnanega je vse kar zgleda še najboljše podobno temu...
V čem je pa največja težava teh strojev? Nemiren tek? Premalo tog drog in miza?
Ker sem gledal pri kolegu nekakšen napol namizni jermensko gnani vrtalnik, pa je zgledalo, da kar dobro deluje, edino jaz rabim takšnega s konusnim vpenjanjem, ker imam od 10 navzgor skoraj vse svedre s konusnim vpetjem...
Pri teh starejših masivnih z menjalnikom me pa moti edino to, da zavzamejo ogromno prostora, zato sem se odločil malo pozanimati o teh jermenskih strojih.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 15.10.2011 18:23

Še vedno se nisem odločil ali bi kupil tega, ali poiščem kaj drugega, zato so vsa mnenja dobrodošla.
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 16.10.2011 12:10

pozdrav,
Evo link.. Slika

Vglavnem mislil sem da je dober stroj za manjšo obrt...pa je šrot, pinola začne kmalu dobivati zračnost po par izvrtanih luknjah, problem velik je miza ki se pri svedru nad 20mm kar že vidno uklanja. Res razočaranje. Sej do fi 20 je pa super zadeva, kaj več je pa zgolj zajebancija samega sebe z takim strojem. Pa še glavni steber je zgolj tanka na zunaj postružena cev, pa še to ne gladko. Škoda denarja.
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 16.10.2011 13:36

Ali se upogiba miza tudi pri postopnem vrtanju (najprej npr. 8, 17, 25)?
Sicer pa, če pinola dobi zračnost, potem je stroj res neuporaben...

Ta teden grem še k kolegu pogledat v živo nek podoben vrtalnik, čeprav sem se po prebranem že skoraj odločil, da bo treba poiskati nekega starejšega masivnega.
Ta, ki sem ga gledal mi je v primerjavi s starejšimi všeč, ker ne zavzame tako veliko prostora..

Kaj bi bilo pa najbolje poiskati?
Ali je kakšen tak v istem kvalitetnem rangu, če kdo pozna? http://www.stroji.net/oglas22540/obdelo ... troj.html#
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 16.10.2011 16:37

Če bi lahko tako globino neprikinjeno vrtal huh luksuz...po milimeter dva tam z fi25 svedrom...ker se miza upogiba, stvar kontra nazaj trese in vibrira. jaz vem da rajši zdaj dam ven delat če je kaj večjih lukenj, kot pa da bi sam se trudil na takšnem stroju, da bi pa kupoval večjega masivnejšega pa ni smisla...bolje na center počakati.
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a miha_mm » 17.10.2011 20:41

Tudi sam sem bil interesent za tak vrtalni stroj, do fi25. Pravite da ni vredno razmišljati o tem?
miha_mm
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Herminator » 17.10.2011 20:51

Iz moje izkušnje je to izguba denarja, morda sem imel smolo da sem naletel na takšen "šrot" pa to se je rabil zgolj za zelo občasno domačo uporabo. recimo 2uri tedensko. Je zelo dober za v les pa še kakšen aluminj, kaj več pa za malo bolj resno delo ni. porabiš pač zelo veliko časa za neko delo, ki ga sicer nebi porabil
Herminator
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 17.10.2011 20:59

Sem šel k kolegu gledati podoben Nutoolov stroj in poizkusil v kvadratno cev s steno 5mm zvrtati luknjo.
Najprej fi6, nato fi10, oboje super, nadaljeval pa s fi24, tam pa je bila težava, da je zdrseval jermen, tako da takšen zame ne pride v poštev.
Presenečen sem bil, da pa se sama miza sploh ni zelo krivila, tako da sem dobil nekaj optimizma, da ne bo edina izbira Dalmastroj SB3 :)

Upam, da mi bo ta teden uspelo iti pogledat še dva rabljena jermenska pa bom sporočil kako izgleda...
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a tborstnar » 20.7.2012 8:36

Po mojem mnenju, če se že kupuje vrtalni stroj je najbolje da se kupi z zobniškim prenosom in ne z jermeni (tudi variator se ne obnese) kajti jermena začne kaj hitro spodrsavati.
tborstnar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mihko » 20.7.2012 12:44

Lahko pa narediš vrtalni stroj še mnogo bolj funkcionalen in praktičen z vgradnjo frekvenčnega regulatorja. Izbereš primerno prestavno razmerje in ni več potrebno prestavljati jermen. Razpon vrtlajev motorja imaš brezstopenjsko nastavljiv od 150 do 4000 o/min pri motorjih z nazivnimi obrati 1400/min.
Dodatno imaš še nožno pedalko za počasno vrtenje naprej-nazaj, kar omogoča vrezovanje navojev in pa hitro vpenjanje svedrov.
Za ogled in preiskus me lahko kontaktirate, sem v Lj.
Slika
mihko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.7.2012 19:35

@mihko

Kaj pri regulaciji vrtljajev z frekvenčnim regulatorjem se obdrži ves navor motorja čez vse hitrosti??

Lahko prosim pripneš kakšno večjo sliko - ki več prikazuje...

Pa kak finančni zalogaj vzame taka predelava ob predpostavki da že imam stroj??
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov