epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

dinksi napisal/-a:Tudi mene zanima, če argon kako vpliva na zdravje.

igorb napisal/-a:večji problem so igle za tig nekatere vsebujejo radon mislim da so te označene z rdečo barvo,sicer pa ob primerni ventilaciji to ne bi smel biti problem,
v tujini varijo v skafandrih v katere se dovaja svež zrak.

r.z. napisal/-a:Mislil sem predvsem na pline pri varjenju. Predvsem pri varjenju INOx cistern.Cisterne so velike cca. 5000 L in se varijo tudi od znotraj. Uporabljamo samo sesalec za odvajanje plina oziroma dima.

cile napisal/-a:Na internetu se najde veliko člankov o škodljivosti dima, ki se sprošča pri varjenju (predvsem pri varjenju z oplaščenimi elektrodami) in vsebuje krom, mangan, nikelj. Te substance dolgoročno povzročajo demenco, parkinsonovo bolezen in raka. Nevarna so tudi topila, s katerimi razmaščujemo površine pred varjenjem in potem pod vplivom visokih temperatur razpadejo/zreagirajo v še bolj toksične spojine. Pred časom sem na nekem angleškem varilskem forumu (na žalost ne najdem več kje) bral prispevek o varilcu, ki je razmastil površino z "disc brake cleanerjem" in ga je nekaj ostalo gor. Pod vplivom visokih temperatur je čistilo zreagiralo v fosgen (bojni strup) in varilec je utrpel hude neozdravljive posledice...

cile napisal/-a:igorb napisal/-a:večji problem so igle za tig nekatere vsebujejo radon mislim da so te označene z rdečo barvo,sicer pa ob primerni ventilaciji to ne bi smel biti problem,
v tujini varijo v skafandrih v katere se dovaja svež zrak.
Rdeče elekrode vsebujejo torij, so rahlo radioaktivne, pri varjenju mislim da to ne predstavlja problema, ker imajo izredno visoko temperaturo taljenja. Previdnost je potrebna pri brušenju, da se radioaktivni prah odsesuje in varno odlaga.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov