STROJNISTVO.com • Poglej temo - Hidro pogon - vrtni traktor Castelgarden

Hidro pogon - vrtni traktor Castelgarden

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Hidro pogon - vrtni traktor Castelgarden

OdgovorNapisal/-a schik » 30.11.2011 22:40

Zdravo

Moj oče se je pogovarjal z enim uporabnikom foruma glede hidro pogona na vrtnem traktorju in rekel da potrebuje slike.
No da še enkrat opišem težavo. Traktor smo kupili rabljen. Od začetka je delal brez problema. Potem je začel pri daljši uporabi izgubljat moč in se je ustavil. Danes tudi ko je vse hladno, ko ga vžgeš, zobnika ki gre na verigo sploh ne obrne. To vse se je zgodilo v manj kot pol "delovne" sezone. Menjali smo tudi olje, probali z ATFom, kasneje sem dobil enega v Brežicah se mi zdi ko to popravlja in je rekel da dam navadno motorno olje not. No v glanem, karkoli smo naredili, zobnik se ne premakne nikamor. Sedaj ko je bilo motorno olje (avtomobilsko polsintetilno 10-40), je vsaj malo nakazal da bi se obnil in je vsaj verigo malo napelo. Vse skupaj pa nič.
No še slike, kako sam hidro pogon zgleda.

Tako zgleda v traktorju če ga gledamo iz leve strani.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Sedaj je edino vprašanje kako to rešit, da ne bo prevelik strošek a vseeno dobro narejeno da ne bo v času košnje spet problem.
schik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a RokyT » 1.12.2011 6:36

Pozdravljeni.

Najprej preizkusite hidravlično črpalko. Nekje si sposodite manometer in z njim izmerite tlak črpalke. Tlak mora biti verjetno nekje med 100 in 160 barov, ne vem na pamet. Če je tlak ok, potem je verjetno problem v hidromotorju.
Pametni pišejo - neumni si pa zapomnijo ;-D
RokyT
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a spidi » 25.4.2012 20:51

Mene pa zanima kje lahko dobim tako spodnjo jermenico?
Pod ventilatorjem. Za prenos pogona z jermenom.

Se mi je zlomil in rabim novega...
spidi
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a RokyT » 26.4.2012 6:46

Pozdravljen.

Če potrebuječ samo jermenico bo najbolje, da jo odneseš kakšnemu drejarju, pa ti jo bo naredu.
Pametni pišejo - neumni si pa zapomnijo ;-D
RokyT
Sodelavec
Sodelavec

Re: Hidro pogon - vrtni traktor Castelgarden

OdgovorNapisal/-a čoper » 30.5.2012 19:47

Zdravo jaz imam isti problem z castelgardnom in me zamima kaj si rešil ter za koliko oziroma kdo to popravlja

Moj oče se je pogovarjal z enim uporabnikom foruma glede hidro pogona na vrtnem traktorju in rekel da potrebuje slike.
No da še enkrat opišem težavo. Traktor smo kupili rabljen. Od začetka je delal brez problema. Potem je začel pri daljši uporabi izgubljat moč in se je ustavil. Danes tudi ko je vse hladno, ko ga vžgeš, zobnika ki gre na verigo sploh ne obrne. To vse se je zgodilo v manj kot pol "delovne" sezone. Menjali smo tudi olje, probali z ATFom, kasneje sem dobil enega v Brežicah se mi zdi ko to popravlja in je rekel da dam navadno motorno olje not. No v glanem, karkoli smo naredili, zobnik se ne premakne nikamor. Sedaj ko je bilo motorno olje (avtomobilsko polsintetilno 10-40), je vsaj malo nakazal da bi se obnil in je vsaj verigo malo napelo. Vse skupaj pa nič.
No še slike, kako sam hidro pogon zgleda.

Tako zgleda v traktorju če ga gledamo iz leve strani.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Sedaj je edino vprašanje kako to rešit, da ne bo prevelik strošek a vseeno dobro narejeno da ne bo v času košnje spet problem.[/quote]
čoper
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a redpower » 3.4.2014 18:49

Pozdravljeni,imam isti hidromotor in podobne težave,ko se olje segreje se hitrost traktorja zmanjša,zanima me kako ste rešili težavo,se da rešt kaj z oljem,kakšno olje je notri in koliko.
Malo je problem,ker se ne dobi več rezervnih delov,da bi zamenjal batke,na katerih so ventili,ki verjetno ne tesnijo več.
hvala,lp
redpower
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a jure V » 12.6.2014 21:33

Pozdravljeni.
Imam podoben problem z vrtnim zglobnim traktorjem znamke STIGA. Ima pogon na vsa štiri kolesa, torej hidromotor z črpalko zadaj in manjši hidromotor spredaj. Med seboj sta povezana z hidravličnimi cevmi. Težava se je pojavila v enem dnevu. Najprej je odpovedal zadnji pogon (kar mi je malo nelogično) zato sem maprej kosil samo s sprednjim pogonom. Čez pribl. pol ure se je traktor popolnoma ustavil. Naslednji dan sem ponovno probal kosit. Tokrat je delal samo zadnji pogon saj je prišlo do zdrsa zadnih koles, ko sem kosil po hribu navzgor. Po pribl 20 min se je zadeva ustavila kot prejšnji dan. (precej čudni zvoki iz hidromotorja). Zdaj sem pripravljen zadevo razdret ampak ne vem na koga naj se obrnem za obnovo dotrajanih delov v hidromotorju.
jure V
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a univerzalko » 13.6.2014 7:06

Zdravo Jure pokliči na št.040/301-701-Boštjan,lahko ti pomaga.Lp
Boštjan.
univerzalko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a jure V » 13.6.2014 21:25

Bom poklical. Hvala za kontakt.
jure V
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Julia » 19.8.2016 9:38

Pozdravljeni
Če mi lahko pomagate
ali je sploh mogoče kupiti novi hidromotor ....imam Castelgarten 20/122 kakih 15 let star
Julia
Novinec
Novinec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov