STROJNISTVO.com • Poglej temo - Razkrita skrivnost o Yugoslovanskem vesoljskem programu

Razkrita skrivnost o Yugoslovanskem vesoljskem programu

Tukaj lahko objavite kakršnokoli šalo, anekdoto ali kaj drugega na temo strojnikov v industriji ali na sploh.

Moderator: -M-

Razkrita skrivnost o Yugoslovanskem vesoljskem programu

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 10.1.2012 22:57

ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fogl » 11.1.2012 7:49

Bučke :lol: kakšen Jugoslovanski vesoljski program neki, pa da smo prodali tehnologijo Američanom, takoj za tem pa so oni napovedali, da bodo leteli na luno :lol: bučke^2
Lep pozdrav,
Klemen
fogl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vouka » 11.1.2012 8:58

Tudi Nikola Tesla in Mihajlo Pupin sta bila balkanski program v ZDA in se je zelo obnesel, zato se nikar ne posmehujte, res pa je omenjeni posnetek dobro sestavljena predstava za naivne.
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 12.1.2012 11:38

"Jugoslovanski vesoljski program" prodali amerom, sami pa še enga za silo spodobnega avta nismo znali narediti.

Malo pretiravanja se mi zdi v tem.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vouka » 13.1.2012 7:56

Sinoči se je tej debati pridružil še POP TV z ponujenimi argumenti o jugo vesoljskem programu.
AVlr
vouka
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sebek » 13.1.2012 8:58

Tole bi naj bil napovednik za IZMIŠLJEN dokumentarec, ki ga bo posnel neki slovenski režiser. :D :D
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 13.1.2012 9:20

xstrojnik napisal/-a:"Jugoslovanski vesoljski program" prodali amerom, sami pa še enga za silo spodobnega avta nismo znali narediti.

Sicer menim, da gre za parodijo, a glede vesoljskega programa in avtov ni ravno posrečena primerjava.
Pa da ne izpostavljamo povsod Kitajske, poglejmo le v Indijo. Še firma, ki je izdelovala tistega ubogega Marutija, je v 50+% lasti japonskega Suzukija. Crvena Zastava pa, četudi so tam izdelovali obsolete fiatove avtke, pa kot vem ni imela tujih (so)lastnikov...
A v vesolje pa Indijci kljub temu že lep čas pošiljajo raketice, mi smo pa ostali pri "vesoljski" znački ARK Komarov...
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 13.1.2012 15:19

Lp :D

Če se kaj dobro spomnim so američani "prevzeli" obliko telefona od iskre ...Mislim, da bi se najdlo še in še ...

LP

:D
Zadnjič spremenil Rado, dne 13.1.2012 15:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Rado » 13.1.2012 15:20

Lp :D

Če se kaj dobro spomnim so američani " prevzeli" obliko telefona od iskre ...Mislim, da bi se najdlo še in še ...

LP

:D
Rado
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 13.1.2012 18:36

Zaspanc napisal/-a:
xstrojnik napisal/-a:"Jugoslovanski vesoljski program" prodali amerom, sami pa še enga za silo spodobnega avta nismo znali narediti.

Sicer menim, da gre za parodijo, a glede vesoljskega programa in avtov ni ravno posrečena primerjava.
Pa da ne izpostavljamo povsod Kitajske, poglejmo le v Indijo. Še firma, ki je izdelovala tistega ubogega Marutija, je v 50+% lasti japonskega Suzukija. Crvena Zastava pa, četudi so tam izdelovali obsolete fiatove avtke, pa kot vem ni imela tujih (so)lastnikov...
A v vesolje pa Indijci kljub temu že lep čas pošiljajo raketice, mi smo pa ostali pri "vesoljski" znački ARK Komarov...

Mejdunej, meni očitaš neprimerno primerjavo, sam pa si v post natlačil jabolka, hruške, pa še kakšen citrus bi se našel.. :D
Sem nekaj let preživel v bivši državi, ravno toliko, da sem spoznal kolikšne so bile ambicije stare garde. Kolikor je meni znano je bila prejšnja oblast preveč zaposlena z vzdrževanjem miru v državi in lastnih privilegijev, da bi se lahko posvečala tako ambicioznim projektom kot je osvajanje vesolja. Tehnični podvigi so bili večinoma v domeni slovenskih, hrvaških in deloma srbskih podjetij, ostali pa so se zanašali na bratske prispevke "Janezov". In da bi v takšnih razmerah zrastel kakšen omembe vreden vesoljski program... ne se hecat. Odtod tista primerjava z "visokotehnološkim državnim podjetjem", ki je izdelovalo avtomobile.

Da pa bi znali biti zapisi g. Nordunga predmet zanimanja ZDA, v to pa ne dvomim. Koliko pa je bilo trgovanja s tem v zvezi, pa ne vem. Dvomim pa, da je bila hvaležnost ZDA za to tolikšna, da bi zato Titu in Jugoslaviji v velikih količinah donirali ali ga za to povzdigovali. Morda se motim.

Telefon so pa kopirali, to pa. Verjamem, da ne samo telefon. Ampak od telefona do vesoljskega programa je še nekaj dela.
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 13.1.2012 21:09

A bejž no bejž, a sem ti na žulj stopil, ali kaj?
Če tistega pol stavka tebi pomeni očitek, pa naj bo tako, no... :oops:
:wink:
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 13.1.2012 22:23

No dobr... malo za hec sem tole odprl.

Avtor tega je tisti, ki je posnel Trst je naš, njegovo zgodnje delo je pa....

http://www.mojvideo.com/video-tine-stre ... 6a883407a9

Toliko o resnosti

:P
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 14.1.2012 7:41

:D , dej pust človeka, naj snema! :D
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a xstrojnik » 14.1.2012 8:42

Zaspanc napisal/-a:A bejž no bejž, a sem ti na žulj stopil, ali kaj?
Če tistega pol stavka tebi pomeni očitek, pa naj bo tako, no... :oops:
:wink:

Ne, samo dolgcajt mi je bilo, pa sem se malo raztipkal. :wink:
xstrojnik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a direktx » 15.1.2012 19:04

Zaspanc napisal/-a:

No ja, ne Indojcev v nič dajat. Imajo Tato Mahindro... so tudi lastniki Jaguarja in Land roverja
direktx
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Iz življenja strojnikov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov