STROJNISTVO.com • Poglej temo - Prekinjanje in metanje iz Pro/E

Prekinjanje in metanje iz Pro/E

Hiter za učenje, enostaven za uporabo, celovita rešitev.

Moderator: -M-

Prekinjanje in metanje iz Pro/E

OdgovorNapisal/-a pastron » 10.3.2005 22:54

pozdravljeni,

V zadnjem času(tednu) se mi pogostokrat dogaja(enkrat na 1,2 uri), da me pri delu z Pro/E enostavno meče iz programa ali pa mi se računalnik sam od sebe resetira.

Glede na prebrano sklepam, da so takšne težave v 70% procentih odvistne od grafičnih kartic oz. driverjov, ki jih uporabljamo. Prosil bi za bilo kakšen nasvet oz. podobne izkušnje,da bi se izognil tem problemov, ker mi gre že nenehno shranjevanje rahlo na živce.

uporabljam windowse 2000 profesional, 1giga rama in grafična FX5500 256Mega; intel procesor 2000Mhz. Probal sm z starejšimi, kot tudi z novejšimi nvidia driverji za grafično vendar vseskozi naletim na kick off. Delam na domači verziji pro/E.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marjan » 11.3.2005 13:36

Pozdravljen,

če se ti to dogaja le zadnji teden (in je prej vse normalno delalo in nisi spreminjal nobenih nastavitev grafične kartice ali jo recimo zamenjal). Ti predlagam, da pregledaš za kakšnim virusom.

Lp
Marjan
marjan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pastron » 11.3.2005 14:13

marjan napisal/-a:Pozdravljen,

če se ti to dogaja le zadnji teden (in je prej vse normalno delalo in nisi spreminjal nobenih nastavitev grafične kartice ali jo recimo zamenjal). Ti predlagam, da pregledaš za kakšnim virusom.

Lp
Marjan

pozdravljen marjan,

zadeva je takšna, da je grafična kartica star slaba dva meseca in pred tem nisem imel nikakršnih težav. V zadnjem tednu me pa vsepogosteje meče iz programa. Zanimivo pri tem je to, da se mi to začnem dogajat 3, 4 ure po prvem zagonu računalnika in se nato stopnjuje, kot tudi to, da se to dogaja le pri uporabi Pro/E. Pri vseh ostalih programi dela normalno. :o

Poiskusil sem tudi z ponovno inštalacijo Pro/E, vendar brez uspeha. Upam, da ni kakšna večja težava in bom še pred format C: pregledal kompjuter še z kakšnim ostalih protivirusnim programom, čeprav računalnik ni direktno priklopljen na net. hvala.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sms » 11.3.2005 14:40

ojla

meni se tudi ProE večkrat sam od sebe ugasne. ugotovil sem (vsaj pri nas je tako), da se to ponavadi zgodi po zaporedju določenih ukazov oziroma pri daljšemu rotiranju modela (pregledovanje). mi uporabljamo Wildfire "prve generacije". sedaj je zunaj dvojka, katera pa je baje veliko bolj stabilna.

simon
sms
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pastron » 11.3.2005 14:58

sms napisal/-a:ojla

meni se tudi ProE večkrat sam od sebe ugasne. ugotovil sem (vsaj pri nas je tako), da se to ponavadi zgodi po zaporedju določenih ukazov oziroma pri daljšemu rotiranju modela (pregledovanje). mi uporabljamo Wildfire "prve generacije". sedaj je zunaj dvojka, katera pa je baje veliko bolj stabilna.

simon

zanimivo razmislek, na katerega sem tudi sam pomislil, vse dokler, nisem parkrat doživel izlok pri čistem mirovanju. Seveda mi je ta teorija takoj padla v vodo. Uporabljam pa wildfire 2.0 verzijo m070.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sms » 11.3.2005 15:23

saj se meni tudi izklopi pri mirovanju. včasih ima prav svoj dan in se mi izkljaplja kot za šalo. lahko pokližeš na audax in jih povprašaš. drugače se pa kar sprijazni s tem :-). takšen je pač ta program.

simon
sms
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pastron » 12.3.2005 15:21

sms napisal/-a:saj se meni tudi izklopi pri mirovanju. včasih ima prav svoj dan in se mi izkljaplja kot za šalo. lahko pokližeš na audax in jih povprašaš. drugače se pa kar sprijazni s tem :-). takšen je pač ta program.

simon

sms problem je rešen z menjavo ventilatorja. upam, da ne začasno. :wink:
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zagara » 15.3.2005 8:22

Jaz imam podobne težave na wf2. Največkrat ga odbije, med popravljanjem gradnikov. Moti me tudi odpiranje assm., ko model zašteka. Ne bi rekel, da je 2 bolj stabilna kot je bila 1.
Lep pozdrav, Andrej
zagara
Strokovnjak
Strokovnjak

problemi

OdgovorNapisal/-a mato2 » 15.3.2005 8:42

tut v naši firmi imamo probleme s stabilnostjo pro-e.
NE da je wf2 bol stabilen od wf1 se slabsi je !!
Wf2 ko npr. brises kos iz asm. ti ga zabrise ven kot za salo. ali pa ko grs popravlat fičer npr. radij.
Žalostno toda resnično.
Ali je po drugih firmah kej bols?
lp, matija :oops:
mato2
Pripravnik
Pripravnik

Re: problemi

OdgovorNapisal/-a pastron » 15.3.2005 15:50

mato2 napisal/-a:tut v naši firmi imamo probleme s stabilnostjo pro-e.
NE da je wf2 bol stabilen od wf1 se slabsi je !!
Wf2 ko npr. brises kos iz asm. ti ga zabrise ven kot za salo. ali pa ko grs popravlat fičer npr. radij.
Žalostno toda resnično.
Ali je po drugih firmah kej bols?
lp, matija :oops:

Problem, ki sem ga imel se je predvsem nanašal na harwarsko napako, tako, da glede Pro/E se nimam v tem primeru kaj pritoževati. Na koncu se je izkazalo, da tudi menjava venilatorja ni botrovala uspehu, temveč je problem ležal v sami matični plošči. :-?

V firmi kje sem delal v preteklosti smo imeli wf1 in moje mnenje je, da v primerjavi z 2, me je malo pogosteje ven metalo. Sicer je pa tudi res, da mogoče nisem najboljši naslov za takšne primerjave.
pastron
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na ProEngineer Wildfire

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov